Reklama

Reklama

Muž taiči

  • USA Man of Tai Chi (více)
Trailer

Svou režijní prvotinu, Muž taiči, umístil režisér Keanu Reeves do kulis moderního Pekingu. Film, ve kterém Reeves vytvořil i jednu z hlavních rolí, vypráví o duchovní cestě mladého zápasníka (Tiger Chen), jehož jedinečné schopnosti ho zavádí do prostředí velmi lukrativních nelegálních zápasů. V soubojích, které jsou stále ostřejší, půjde o holý život. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (262)

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

"Debut Keanu Reevese v asijské koprodukci, kde budou bojová umění hrát prim? Sem s tím!" Aneb jak si krásně naběhnout. Tak nezaujatý snímek, u kterého nejde myslet na nic jiného než na citoslovce "meh" při každém druhém záběru. Keanu Reeves podává zaručeně nejhorší výkon svojí kariéry coby herec a jako režisér to příliš nespravil. Většinu času slušná akce, nicméně bez nápadu, bez zápalu a naprosto bez atmosféry. Man of Tai Chi je zbytečný snímek, který je ukázkovou ztrátou času. I když, ty dialogy jsou občas tak blbé, že jsou až zábavné. Jednoduše a prostě: hodina a třičtvrtě soubojů lepší i horší kvality a prachmizerné vše ostatní co tohle cvičení dělá filmem. [30%] ()

mcb 

všechny recenze uživatele

Série jednotvárných a od sebe nerozlišitelných soubojů, které drží pospolu nezáživný příběh. Keanu Reeves zřejmě chtěl natočit jakousi esenci asijských bojových filmů, na to má však jako režisér ještě hodně co dohánět. Ve výsledku je pak Man of Tai Chi nudná arénovka ve stylu Tekkena, navíc s příšerně zvoleným castingem hlavních rolí (sympatický Iko Uwais z Raidu se mihne jen v jedné bezvýznamné roličce) a typicky hloupým scénářem. Keanu navíc nějak za ty roky zapomněl hrát... ()

Reklama

joehot 

všechny recenze uživatele

K soubojovým scénám: nechápu, proč název filmu obsahuje Tai Chi, když v něm Tai Chi používá tak maximálně Tigerův mistr (a to ještě celkem prapodivně). Jinak jsou souboje celkem dovedně natočené. Kromě toho posledního. Finální boss Keanu by se měl vrátit ke smutnění na lavičce. K filmu samotnému: neučesané, naivní, hloupé a dost často i směšné. Je mi líto, Keanu, ale tvůj režijní debut mi moc nezachutnal. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Neriešte dej, neriešte réžiu ale užívajte si skvelé súboje, ktoré rozhodne nie sú dávkované skromne. Celý film je vlastne jeden súboj, či už duševný, alebo ten fyzický. Reeves ako režisérsky debut si zvolil bojový film. Úprimne, mohlo to dopadnúť horšie. Kamera a strih v súbojoch sú priehľadné, takže si ich fakt pekne vypapáte. Prezentujú sa nám viaceré štýly, Tiger pozdvihne Tai Chi na vyššiu úroveň. Jeho súboj s majstrom za doprovodu skvelej hudby je jedno z vyvrcholení filmu. ďalšia potešujúca vec sú tie autá čo sa tam objavujú. Síce nakrátko, ale predsa. Reeves ako hajzlík bol celkom uveriteľný. Chýbala mi možno trochu motivácia jeho konania a celkovo na vedľajšie postavy sa absolútne nebral ohľad, čo sa týka nejakého vývinu alebo charakterovky. Tiger si prerodom prešiel a to bolo hlavné. Ako som na začiatku povedal, scenár, dej a lokácie sú jednoduché, dialógy tiež vodu nezamútia, ale postrehol som asi dve fakt zaujímavé myšlienky, čo je fajn. Škoda nevyužitého súboja Tiger - Uwais, ale na druhej strane skvelá scéna pri súboji dvaja na jedného. Ten stretoskop je top ! Koncový súboj, ktorý každý očakával nebol zlý, ale Reeves mi prišiel tak trochu mimo formu. Na krátke súboje s rukami bol fajn, ale tie nohy a koordinácia kopov už nebola to čo bývala. Viem si kľudne predstaviť dvojku. Taký súboj proti Jaa alebo finálovka proti Adkinsovi by bolo pohladenie na duši. Objaktívne by to bolo menej, ale keďže som MMA fanúšik, nadhodnotím a držím Tigrovi pálce v ďalšej kariere. 4 z 5 ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Relativně slušná arénovka s precizně zvládnutými souboji (i když závěsná lana bych klidně vynechal), která se snaží nebýt jen povrchní mlátičkou, ale také příběhem o mladíkovi s čistou duší, která je pomalu stravována mamonem. Ale příliš to nefunguje, prezentováno je nám jedno klišé za druhým a "bondovský" záporák s tváří Keanu Reevese je spíše úsměvný než děsivý. A přestože Keanu se ještě stále zvládá ohánět (z tréninku pro Matrix si něco zapamatoval), oproti ostatním borcům působí jeho schopnosti malinko amatérsky. Keanu má u mě také vroubek za trestuhodné nevyužití některých bijců (Iko Uwais, Silvio Simac...). 5/10 ()

Galerie (132)

Zajímavosti (9)

  • Iko Uwais, mistr indonéského bojového umění pencak silat, se arénou sotva mihne, takže jeho jméno na plakátech k filmu je na hraně podvodu. (Terva)

Související novinky

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

Keanu Reeves jako zlý kungfista

Keanu Reeves jako zlý kungfista

17.12.2011

O projektu Man Of Tai Chi jste už u nás četli. Keanu Reeves si pro svůj režijní debut vybral klasické téma: příběh o mladíkovi, kterého jeho bojové schopnosti přivedou do světa „úžasných možností a… (více)

Reklama

Reklama