Reklama

Reklama

Song for Marion

  • Německo Song for Marion (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Arthur (Terence Stamp) je mrzutý manžel Marion (Vanessa Redgrave), která je členkou pěveckého sboru v místním domově důchodců, přestože ji stíhá závažná nemoc. Arthur považuje ale sbor za zbytečnost a opovrhuje jím kvůli Elizabeth (Genna Arterton), která vede sbor, a učí je někdy písně s nekonvenčním textem, který například obsahuje slovo "sex". Když ale Marionina nemoc začne být vážnější, Arthur se na její naléhání přihlásí do Elizabethina sboru. Zprvu má potíže přizpůsobit se nové společnosti a zvyknout si na Elizabethiny neobvyklé písně, ale postupně ho toto prostředí, které je mu zcela cizí, pomalu přivádí na cestu nalézání sebe sama a útěše k jeho zatrpklosti, kterou bude potřebovat, až bude muset žít sám bez své manželky. (Shadowspark)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (17)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Tam, kde si Hanekeho Amour chtěla vystačit s akademicky nelítostným pohledem na smrt přichází Song for Marion s láskou k životu, který může umírající cítit v posledních chvílích života. Toto dílko P. A. Williamse možná nebude bojovat o ceny na festivalech, ani místa v seznamech nejlepších filmů všech dob, dokonce ho možná někteří označí za předvídatelné, laciné a vtíravé, ale já mu jedno upřít nemůžu: Zatímco kritiky tolik milovaná Amour mě nechala naprostou chladnou,Song for Marion s výborným Terrencem Stampem a úžasnou Vanessou Redgrave mě rozesmálo i dojalo. ()

mirushbiatch 

všechny recenze uživatele

Mozno trocha prehnane plny pocet, ale ak ma dokaze film takto dojat a bavit po celu dobu,su tam skveli herci,hl. Terrence Stamp siel jak pila,nemam dovod si neuletiet a ocenit tento maly velky film.Aaa reval som jak kreten :D A neviem,co bolo na tom az tak nerealne! Aaa konecne som zvysil po prvykrat hodnotenie... ()

Reklama

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Tak jo, platilo to na mě (i slza sentimentu ukápla),... přes jisté výhrady k takovým těm happy osobám, které mně však slušně vyvážil bručoun v hlavní roli, naopak typově velmi dobře snášený - a že Terence Stamp byl arcibručoun! Přes určité kvality snímku si ještě myslím, že stáří by mělo být o důstojnosti, proto dědoušci v křiváku a babky s bejskou, co zpívají, že vše je o sexu, bejby, u mě nevyvolali pobavení, ale značné rozpaky a občas i úšklebek, vtip lze rozhodně podat i jinak. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Hned po prvních pár minutách jsem si vzpomněla na dokument, který jsem kdysi viděla, takže až tak nereálné tyhle kroužky zpívajících letitých, ale roztomilých lidiček nejsou. Upřímně jsem zde obdivovala dokonalé herecké výkony všech tří hlavních protagonistů a ačkoliv se Song for Marion může zdát někomu jakkoliv kýčovitý, tak jsem se dojetí neubránila a ty slzy se holt zase provalily ven. ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem měl k dispozici jen verzi se slovenskými titulky. Ne, že by to vadilo, ale občas asi něco uniklo. Jinak je to poměrně zdařilé dílo o hledání smyslu života po odchodu milované manželky hlavního hrdiny. Terapií je hudba, která navrátí i zpřetrhané svazky mezi otcem a synem. Výborná je Genna Arterton v roli Elizabeth, která obětuje svůj osobní život pro staré lidi, kteří na sklonku života nalézají radost a útěchu v hudbě. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení probíhalo v anglickém hrabství Durham. (Terva)

Reklama

Reklama