Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Timur (28) se svými dvěma bratry Edizem (36) a Borou (16) právě pohřbili v Istanbulu svého otce a vrátili se do Ghentu. Jejich matka zůstala v Turecku. Všichni tři si přejí najít ve svých životech rovnováhu. Ediz má roli dominantního otce, Bora dělá hlouposti se svými špatnými kamarády a Timur se snaží splnit otcův sen: hrát na trumpetu v hudební skupině s dechovými nástroji. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

Aky 

všechny recenze uživatele

Zase tak moc mne to nezaujalo. Spíše než echtovní drama se mi to jevilo jako naučný příběh o rozdílnosti kultur v samojediné Evropě. Základní příběh je velmi povrchně zpracované trápení s tím, že jednou on nechce ji, pak zase ona jeho a opačně... Nic, ani osudy dalších postav, byť pěkně po ději rozestavěných, nejde do hloubky, působí to celkově jako opravdu skutečný příběh, ke kterému filmový kumšt moc nepřidal. ()

hygienik 

všechny recenze uživatele

"Učinil jsem závažné rozhodnutí. Až začne tát, odjedeme do Belgie." Rozhodne patriarcha rodiny kdesi na tureckom vidieku. A my sledujeme osudy jeho príbuzných o pár rokov neskôr ako sa rvú so životom. Islam kontra liberalizmus, multikulturalizmus kontra konzervativizmus a láska a sex kontra rodinné a kultúrne štandardy nie len na"zaostalej" tureckej ale aj "pokrokovej" vlámskej strane. Film kĺže po povrchu a balancuje na hrane "multi- kulty klišé", čo je paradoxne jeho výhodou. Svet hlboko neanalyzuje, posúva sa, situačne, cez jadrné a celkom vtipné dialógy, ktoré mi občas evokovali Kaurismakiho drsný humor. A plus k tomu moja obľúbená holandčina - diamant germánskych jazykov. Objektívne to nie je žiadny kinematografický skvost, ale moju dušu potešil, to stačí. ()

Reklama

Reklama