Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Recenze (241)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

No, tohle je hodně podprůměrný film. Příběh za moc nestojí, herecké výkony také ne a navíc je to jen kopie Tarzana a jemu podobných. Ty 2* za snahu a pěknou přírodu. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Herci jsou sice ošklivější než ve dvojce,ale jednička prostě není tak okoukaná.A má to sice nějaké ty chybičky,navíc je to dost sentimentální příběh.. ale dá se na to podívat. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Pravda, je to klasika prvních videí a jeden z nejznámějších romantických filmů. Ale jak se na to koukám jak chci, je to blbost. Brooke Shieldsová je sice atraktivní a má pěknou postavu, její herecký výkon však je věc jiná. Režie také není moc dokonalá, herci se mi zdají dost upravení a Brooke v jednom záběru má nalakované nehty. Na film stojí koukat pouze kvůli půvabům Brooke Shieldsové a krásné ostrovní přírodě. Bohužel. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Být v pubertě, asi bych snil o tom ztroskotat s nějakou slečnou, kterou bych chtě nechtě musel jednou začít zajímat i jinak, než jen jako společník nebo hledač potravy. Panenská příroda, naivní situace, průměrný děj. A poměrně skandální pověst filmu, který těží z oblíbené robinsonské tematiky. Adaptace viktoriánského románu Henryho De Vere Stacpoolea své kouzlo toho času měla, Atkins byl jedno velké dřevo, hudba Basila Poledourise slušně atmosférická. A diváka, pokud náhodou přepne v televizi kanál, stejně nejvíc zajímají choulostivé scény, které jakýs takýs náboj měly. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Modrá lagúna" bola snáď prvým romantickým filmom, čo som videl. Nezaujal ma! Po rokoch som si ho pozrel znova. A výsledok? Rovnaký. Nezaujal ma! Celé sa mi to vidí akési nepresvedčivé. Pokrivkávajúce herectvo oboch hlavných predstaviteľov, Christophera Atkinsa a Brooke Shields, nedokáže vytvoriť požadovanú atmosféru. Exotické prostredie opusteného ostrova a nádherné prírodné scenérie to z biedy nevytrhnú. ** ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Velepopulární kýčovitě romantická slátanina ve které ústřední duo vypadá i po letech na pustem ostrov jako by právě opustilo salón krásy...No a ten kluk navíc vypadal jako karikatura gaye...Jeslti by ten film nebyl zajímavější, kdyby se do sebe takhle trapně nezamilovali, ale naopak se nesnášeli... ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Příliš přeslazený, příliš zamilovaný. Ale jedná se v tomto případě o zápory, nebo klady? Viděl jsem ten film nesčetněkrát, a na ty erotické scény se prostě nedá zapomenout. Dnes rodiče podezřívám, že mi mnohonásobné shlédnutí dovolili z velké části proto, abych se trošku vzdělal, než objevím Ameriku. Vůbec mi to nevadilo :-). BTW nezapomenutelná, až hororová scéna při mladíkově objevení rituálního místa..! ()

juta 

všechny recenze uživatele

Starý film, který ani tak staře nepůsobí... Příjemná nostalgie, kde jsem čekal hlavně na to "podstatné", jenže mi to přišlo, že tuto část hodně urychlili, takže poznávání intimností vzalo rychle za své a pokračovalo se dále, což byla docela škoda. :D ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Za to, že to v bílém hlavní hrdince sekne a za to, že zůstat s ní na pustém ostrově by nemuselo být tak marné :) Ne vážně, Robinson Crusoe to není, občas je to hloupé, občas ještě hloupější, nad vodou tenhle film drží Poledouris, Brooke Shields a pěkná příroda. Ale když se nad tím zamyslím, tenhle film je vlastně lepší pod vodou (záběry na podvodní svět)...nad vodou jen tak plave :) ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 5/10 Děj 6/10 Hudba 7/10 Efekty 10/10/// +prostředí, některé melodie, námět -škoda toho konce/// Ano konec je pro mě trošku záhadou. „Jsou mrtví“ „Ne, pouze spí“. Ale vraťme se na začátek. Film jsem viděl poprvé když mi bylo zhruba 10 let, možná o něco méně. Buď to otec měl nahrané a nebo originálku. V každém případě se mi to tehdy celkem líbilo, i když jsem některé souvislosti ještě nechápal a hlavně měl za to, že to je zakázané ovoce. Proto bylo zajímavé sledovat, jaký pohled na tento film budu mít dnes. Vesměs se toho moc nezměnilo. Je to film zajímavý, v některých momentech krásný. Možná málo dojemný (až na ten závěr). V každém případě bych rád zhlédl nějaké moderní zpracování, případně jak by na takovou situaci reagovali dnešní děti./// Celkem 67%/// ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Film, který představoval zásadní divácký zážitek mého dětství. Když jsem si ho nově pustil po letech znovu (ve velice zdařilém původním českém dabingu), zjistil jsem, že se mi to pořád strašně líbí, a že jsem tím filmem do značné míry okouzlen. A to především díky úchvatnému zjevu Brooke Shields, která dokonala přikovala moje oči k obrazovce. V tom filmu je prostě tak nádherná a roztomilá, že si ji nejde nezamilovat. Se svým hereckým protějškem zde působí dojmem Adama a Evy v ráji, a to doslova - lokace ostrova, na kterém se natáčelo, jsou tak překrásné, až to bere dech. Osobně jsem si ten film prostě maximálně užil a považuji ho za totální romantickou klasiku, která je zde - z nějakého mně neznámého důvodu - krutě nedoceněná. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Film má celkem dobrý, zajímavý příběh. Bohužel spracování a technická stránka filmu je na mizerné úrovni. Tenhle film mi víceméně nesednul, tak ho nechci nějak snižovat. Romantický nádech a tak - to se tu najde. Na film se dá v klidu dívat, ale nějak mě neoslnil. Tyto typy nemám rád, takže hodnotím celkově na 34% = ** ()

Reklama

Reklama