Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Recenze (241)

fannah 

všechny recenze uživatele

Možná nejromantičtější film který kdy kdo natočil.. Ale hodnotit se dá jedině krásná příroda a krásná hudba. ()

phoebess 

všechny recenze uživatele

tohle je záležitost mého "mladšího věku", teď už bych to asi hodnotila jinak, ale doteď si pamatuju to, že jsem jako malá celý ten příběh úplně žrala a nemohla odtrhnout oči od televize... ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

well, jak to hodnotit? Tehdejšíma očima nebo dnešníma? Jsou to stále ještě jedny a ty samé oči nebo už ne? No řekněme, že nejhodnotnější na tomto dílku je, z dnešního pohledu, kamera Nestora Almendrose a (téměř) vše, co jí zachytil. I když pro vychutnání jeho umění doporučuji spíše Nebeské dny. I ústřední pár je dosti nesourodý. Pánům (i když jak kterým a nepochybně i mnoha slečnám) se můžou líbit ještě ne zcela dovyvinuté půvaby BS, ale zajímalo by mě kolika slečnám se mohl líbit CHA, jenže tehdy bylo ještě dnešním Leům a Colinům příliš málo, na to, aby se mohli povalovat na laguně s Brooke. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Když nic jiného, tak minimálně krásná příroda se tomu v žádném případě upřít nedá. Taky bych si zaplaval v tom skvostně průzračném moři. Děj je vcelku přímočarý, ale ničím zvláštní. Vyrůstání dítek, jejich seznamování, a nakonec zjištění, že asi nezůstanou jen u toho kamarádství, je přeslazené. Vyloženě na efekt, pro zamilované páry nebo přehnaně romanitcké ženy. Typický příběh z červené knihovny. ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapen jaké nízké hodnocení si tento podle mě až legendární film drží. Je pravda, že k tomuto tématu ztroskotání a přežívání v divočině či už na opuštěným ostrově, jsem odjakživa tíhnul více, než k jiným žánrům. Ale že by zrovna Blue lagoon byla vnímaná veřejností, jako podprůměrný snímek, to by mě nenapadlo ani ve snu. Je to pro mě překvapivé zjištění a připadám si teď trochu jako blb, když tu jako jeden z mála hodnotím 4mi hvězdami. Je pravda, že se na ostrově nic moc neděje, krom záhadných bubnů někde v dálce jungle. Jako studijní pomůcka vás taktéž nemnoho naučí, ale laguna je nádherná a o to tady jde. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Tohle byl můj první nejerotičtější film, který jsem co by dítě navštěvující první stupeň základní školy viděla na videokazetě. Divoká a nespoutaná ostrovní příroda byla krásná. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tohle je takový povzdech z minulosti, kdy mám pocit, že jsem musel být hodně malý, když jsem tenhle snímek viděl, protože tenkrát jsem ani zdaleka nepochopil to, co ti dva prožívali a jak se museli smiřovat s nástrahami dospívání bez toho, aby jim někdo poradil. Celkově je to naivní, ale na druhou stranu mi příběh přijde tak příjemně uvolněný, nezkažený. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Naprostá zhovadilost, která okupovala předrevoluční černý trh pirátských VHS. Vůbec netuším, co je na filmu romantického, snad jen opravdu ty dvě pářící se želvy, které budou vidět :-) Největší akce filmu je přicházející perioda hlavní hrdinky a marná snaha postpubertálního kašpara ji zaujmout! Pokračování téhle tragické slátaniny, už byl jen poslední hřebík do rakve totálního průseru! Hvězda ze soucitu a taky těm želvám :-) ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Šílený dabing, krásná Brooke, panenská příroda, to je "Modrá laguna". Chybělo ale také dost věcí k dovysvětlení. Jak se děti vlastně poznaly (až na lodi?), proč se až jako dospělí dozvěděli o kanibalech, ale hlavně, zabíjely opravdu červené bobule?? ()

Suzana 

všechny recenze uživatele

Jako dítěti mi učarovala myšlenka, že bych byla jako Robinson Crusoe na krásném ostrově bez otravných rodičů. Takže asi nostalgických 40%. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Tenhle film upřímně nesnášim už od svého dětství. Nejspíše kvůli tomu, že pokaždý když Laguna běžela v televizi, tak se na ní rodina musela koukat. Dále to že to... bratr a sestra... další věc, která se mi hnusila. A pak je to celé tak hloupé, brrr. ()

Reklama

Reklama