Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (241)

Blackberry 

všechny recenze uživatele

Modrá lagúna je príbeh o osudovej láske dvoch ľudí, ktorí vyrastali pri sebe od detstva v divočine, potom, čo loď, na ktorej palube boli, zhorela. Jemný obraz o nebezpečenstve nespútanej prírody, domorodcov, ako aj o tom, že keď človek nemá na výber, dokáže si zvyknúť na všetko. Nástrahy dospievania obidvaja hrdinovia zvládajú spolu, prežívajú prvé sexuálne skúsenosti (mimochodom prebiehajúce asi 30 min aj s erotickým napätím) a napokon absentujúca výchova "normálneho" sveta privádza Emmeline k tehotenstvu. V dieťati obaja nachádzajú zmysel svojho života a to aj za cenu vrátenia sa do civilizácie. Až náhoda ich privádza k nájdeniu ich loďky pravdepodobne otcom Emmeline, tu príbeh nezodpovedanou otázkou, či prežili, konči... Na obdobie koncom 70.rokov patril tento film k určite zlomovým s touto tematikou. Aj dnes ešte má čo povedať predovšetkým všetkým ziskuchtivým filmárom. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Být v pubertě, asi bych snil o tom ztroskotat s nějakou slečnou, kterou bych chtě nechtě musel jednou začít zajímat i jinak, než jen jako společník nebo hledač potravy. Panenská příroda, naivní situace, průměrný děj. A poměrně skandální pověst filmu, který těží z oblíbené robinsonské tematiky. Adaptace viktoriánského románu Henryho De Vere Stacpoolea své kouzlo toho času měla, Atkins byl jedno velké dřevo, hudba Basila Poledourise slušně atmosférická. A diváka, pokud náhodou přepne v televizi kanál, stejně nejvíc zajímají choulostivé scény, které jakýs takýs náboj měly. ()

Reklama

Alice02 

všechny recenze uživatele

Nádhera! Takhle nějak si představuju ráj... s hezkým klukem, na pláži, svobodně ;-D PS: Tohle jsem psala asi ve 13-ti takže se za to tak trochu stydím, ale plný hodnocení nechávám, protože po těch letech to ve mně vyvolává stejný pocity plus trochu nostalgie i přes zjevné nedostatky, které vidí ostatní.. :D ()

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapen jaké nízké hodnocení si tento podle mě až legendární film drží. Je pravda, že k tomuto tématu ztroskotání a přežívání v divočině či už na opuštěným ostrově, jsem odjakživa tíhnul více, než k jiným žánrům. Ale že by zrovna Blue lagoon byla vnímaná veřejností, jako podprůměrný snímek, to by mě nenapadlo ani ve snu. Je to pro mě překvapivé zjištění a připadám si teď trochu jako blb, když tu jako jeden z mála hodnotím 4mi hvězdami. Je pravda, že se na ostrově nic moc neděje, krom záhadných bubnů někde v dálce jungle. Jako studijní pomůcka vás taktéž nemnoho naučí, ale laguna je nádherná a o to tady jde. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Modrá lagúna" bola snáď prvým romantickým filmom, čo som videl. Nezaujal ma! Po rokoch som si ho pozrel znova. A výsledok? Rovnaký. Nezaujal ma! Celé sa mi to vidí akési nepresvedčivé. Pokrivkávajúce herectvo oboch hlavných predstaviteľov, Christophera Atkinsa a Brooke Shields, nedokáže vytvoriť požadovanú atmosféru. Exotické prostredie opusteného ostrova a nádherné prírodné scenérie to z biedy nevytrhnú. ** ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Natáčelo se na Fidži, Maltě a Jamajce. (ČSFD)
  • V původním režisérově konceptu měly být obě dospívající postavy celý film nahé, což vyděsilo dost herců, včetně Brooke Shields, která byla první volbou pro roli Emmeline. Když Brooke zpočátku váhala, nabídli producenti hlavní role Diane Lane a Williemu Atkinsovi, kteří ale později odmítli. Natáčení mělo začít za pár dnů, takže zoufalý režisér souhlasil s tím, aby Brooke natočila film převážně oblečená a ve scénách obsahujícíhc nahotu se použila dablérka. (HappySmile)

Reklama

Reklama