Reklama

Reklama

Modrá laguna

  • USA The Blue Lagoon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Slavný a ve své době skandální film, který těží z oblíbené robinsonské tematiky a nádherné přírody tichomořských ostrovů, je adaptací viktoriánského románu Henryho de Vere Stacpoolea. Vypráví romantický příběh, jehož hrdiny jsou dvě děti, Richard a Emmelina. Ty s lodním kuchařem Paddym Buttonem jako jediné přežijí ztroskotání zaoceánské lodi a zachrání se na opuštěném tichomořském ostrově, který se pro ně na dlouhé roky stane novým domovem. Starý námořník sice zemře, když na břehu najde vyplavený soudek s rumem a poněkud to přežene s ochutnáváním, ale předtím ještě naučí děti, jak na neobydleném ostrově přežít. Naštěstí jde o nádherný kout země, plný ovoce a obklopený mořem, bohatým na ryby. Roky plynou, malí trosečníci dospívají a jejich vztah se postupně mění v lásku, z níž se po čase narodí syn, který dostane po kuchaři Buttonovi jméno Paddy. Když však Richard objeví stopy po hostině lidojedů, kteří na ostrov přijeli ze sousedního ostrova, začne v něm zrát odhodlání ostrov kvůli bezpečí svých blízkých opustit... (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (241)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Nakonec to nebyla až tak ultimátní sračka, jak jsem čekal a prvních třicet minut bylo dokonce zajímavých. Pak to samozřejmě sklouzlo do totálně nepravděpodobné hrůzy, ale ve výsledku šla ta hodina a půl v pohodě přežít. Vím, že za to budu v pekle chodit po Legu, ale pořád to bylo lepší než Osvícení, Kmotr, Casino a další unuděné sračky. 55% ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

well, jak to hodnotit? Tehdejšíma očima nebo dnešníma? Jsou to stále ještě jedny a ty samé oči nebo už ne? No řekněme, že nejhodnotnější na tomto dílku je, z dnešního pohledu, kamera Nestora Almendrose a (téměř) vše, co jí zachytil. I když pro vychutnání jeho umění doporučuji spíše Nebeské dny. I ústřední pár je dosti nesourodý. Pánům (i když jak kterým a nepochybně i mnoha slečnám) se můžou líbit ještě ne zcela dovyvinuté půvaby BS, ale zajímalo by mě kolika slečnám se mohl líbit CHA, jenže tehdy bylo ještě dnešním Leům a Colinům příliš málo, na to, aby se mohli povalovat na laguně s Brooke. ()

Reklama

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Basil Poledouris: 1. Love Theme [2:33] ,2. Main Title [2:37] ,3. Fire [1:19] ,4. The Island [1:46] ,5. The Sands of Time [2:27] ,6. Paddy's Death [1:21] ,7. The Children Grow [4:12] ,8. Lord of the Lagoon [1:07] ,9. Love Theme (reprise) [1:12] ,10. Underwater Courtship [2:01] ,11. The Kiss [2:35] ,12. Richard Sees Paddy [2:22] ,13. The Birth [1:16] ,14. Bad People/Baby Swim [3:02] ,15. The Memories [1:21] ,16. 3 Points to Port/End Titles [3:21] ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Velkokýč z červené knihovny, který u nás svého času zabodoval v posametové době VHSkové. Randal Kleiser svému dílu nedokázal vtisknout nic osobitého, a už vůbec ne divácky hodnotného. Napříč celým hereckým ansámblem vidíme v přímém přenosu epidemii křečovitosti. Nejhodnotnějším vizuálním zážitkem se tak pro mě stala mladičká Brooke Shields. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Tohle panejo je srágora. Chápu že to byly počátky VHSek u nás. My tu kazetu taky někde doteď máme. Jenže už tenkrát mi to přišlo hrozně ujetý a strašně divně natočený. A když jsem si do toho přičet tu romantiku, tak se mi chtělo blejt. A to se mi koneckonců chce i dnes po té době, kdy jsem to zase měl tu čest vidět. ()

Galerie (101)

Zajímavosti (20)

  • Christopher Atkins Bomann (Richard) má svoje prirodzené vlasy rovné, ale v záujme romantiky mu kulmovali vlasy. (Raccoon.city)
  • V původním režisérově konceptu měly být obě dospívající postavy celý film nahé, což vyděsilo dost herců, včetně Brooke Shields, která byla první volbou pro roli Emmeline. Když Brooke zpočátku váhala, nabídli producenti hlavní role Diane Lane a Williemu Atkinsovi, kteří ale později odmítli. Natáčení mělo začít za pár dnů, takže zoufalý režisér souhlasil s tím, aby Brooke natočila film převážně oblečená a ve scénách obsahujícíhc nahotu se použila dablérka. (HappySmile)

Reklama

Reklama