Reklama

Reklama

Alice, sladká Alice

  • USA Alice, Sweet Alice (více)
Trailer

Obsahy(1)

Dvanáctiletá Alice je trochu problematické dítě. Je tvrdohlavá a taky dost vzpurná, neposlouchá matku, zato ráda, oblečená do žluté pláštěnky a panenkovské masky, straší svou mladší sestru Karen. Když je mladší z dívek během svého prvního svatého příjímání objevena zavražděná v kostele, podezření padá právě na Alici, která našla sestřin závoj na zemi a bezelstně zaujala její místo při církevním obřadu. Brutálních vražd velkým nožem či pokusů o ně však začíná přibývat, ačkoliv Alice dosud neopustila zdi psychiatrické léčebny. Vrahem tak může být někdo z rodiny či jejího blízkého okolí, ale také kdokoliv cizí, a co je snad ještě horší, dosud se nepodařilo vypátrat ani motiv těchto hrůzných činů. (dopitak)

(více)

Recenze (25)

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Celkom zaujímavý slasher, no má jednu chybu. Príliš málo vrážd na relatívne dosť dlhú stopáž. Páčilo sa mi ako celý čas obviňovali Alicu z vrážd a na konci... To vám samozrejme nepoviem, sami uvidíte, či vraždila Alica, alebo niekto iný. NA rok vzniku sú gore efekty celkom dobre spravené, no málo vrážd znamená málo gore. Miestami veľa vykacávania a zbytočností. Herecké výkony ujdú a hudba je super. Pre mňa je film mierne nadpriemerný - 60%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Mám radši přímočařejší slashery. Vrah tady sice ujde (bezvýrazná panenkovská maska, žlutá pláštěnka, kudla), ale točí se to kolem odstrčeného děcka, svatého příjímání, policejního vyšetřování. Nuda. Děj se překvapivě po počátečním incidentu neposunul o X let dopředu a o to mu podle mě ubralo na spádu. Všechno je to hezky natočený s takovou chmurnou atmosférou, ale prostě mě to nějak nebralo. Byl tu ale přeci jen jeden bonbónek - Mr. Alphonse, pěkně tlustej a nechutnej prasomrd, ujíždějící na kočkách a klasický muzice. Toho je radost vidět. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Osobně si myslím, že je tento film dost podceňován. Divák se na něj nesmí dívat jako na nějakého předchůdce horrorového "slasheru", ale zcela nezaujatě. Film má nelineární děj a ne zcela lze specifikovat i jeho žánr, každopádně se jedná o "horrový thriller+krimi" ... Na filmu jsem nenašel v podstatě nic špatného, právě naopak. Má vynikající výtvarnou stránku, schválně se chvíli koukejte na jednotlivé záběry, kolika předměty a symboly je vyšperkován, celý je takový odpudivě ponurý, prostě 70.ková léta jak když vyšije ... Vraždy jsou docela brutální, nejsou sice zcela v plném záběru všechny a nějaké "gore-orgie" se samozřejmě nekonají, ale obsah těch vražd ve filmu je dost násilný a brutální. Herci podávají špičkové herecké výkony a to vesměs všichni, neustálé hádky, záchvaty v rodině, třískání předměty, naprosto vynikající!! Typická rodinka prostě ... Dal bych filmu i víc, chtěl jsem dát o bod více, ale nedá se mu upřít jeden neduh a to pro mě až nesnesitelně dlouhá stopáž, a změna dějové linky byla sice zajímavá, ale už mne to prostě opravdu nudilo ... Takže jako film, kvalitativně, si myslím že perfektní ... ale pokud se chcete bavit a žerete hlavně "orgie dnešních multikin", od tohoto ruce pryč ... Rozhodně však podle mne velmi opomíjená klasika. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nesnese se se sestrou! Mohla by Alice svoji sestru zavraždit? A nebo to byl někdo jiný? Její rozdvojené já či kamarádka? Nebo snad někdo odjinud? Nebo to přeci jen byla Alice? Podle zdejšího obsahu by se mohlo zdát, že ve filmu padají lidi jako mouchy, ale ne, těch vražd zase tolik není. Psychologický thriller ocení především ti, kdo mají rádi pomalejší budování příběhu, neklidnou atmosféru a více otázek než odpovědí. Přesvědčivé herecké výkony. Skvělá kamera, precizní kompozice obrazu, práce s barvou, kontrasty i detailem. A navíc výborný hudební doprovod. Film není strašidelný, ale jaksi znepokojivý, horor tedy ne. Současného diváka asi příliš bavit nebude, já si ho užil. Žlutá pláštěnka, maska a pořádný vykosťovák! Svatý Michaeli, stůj při mně! Viděna nezkrácená verze. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Veľmi slušný mix niečoho, čo sme začali krátko na to nazývať slasherom, psychologickej drámy a detektívky. Okrem toho sa rieši aj prerod dievčaťa v ženu a aké traumy to spôsobuje, náboženský fanatizmus alebo bolesť zo straty dieťaťa. Ženy to v tomto filme skrátka nemajú jednoduché, avšak snahou nie je ani to, aby sme s nimi sympatizovali. Alice má zaujímavú atmosféru, podľa mňa výbornú masku vraha vrátane celého oblečenia a ide o ambicióznejšie dielo, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať, ak budete teda k filmu mylne pristupovať ako k odfajknutiu si ďalšieho slasheru zo zoznamu. ()

dopitak odpad!

všechny recenze uživatele

Slasher? A proč? Nehledě na fakt, že u tohohle hororu se asi smíchy potrháte nad těžko uvěřitelným dabingem - žádnému z šesti českých herců (Magdalena Rychlíková, Eva Spoustová, Radka Malá, Vladimír Fišer, Libor Terš, Radovan Vaculík), kteří film v rychlodabingu (!) namluvili, není zrovna náct let, takže snaha uvedených žen o dětské hlasy, skučení, křik, nadávky - to vše vyvolává salvy smíchu a pochybnosti o duševním zdraví režiséra a zadavatelů (dialogy a režie Vladimír Cabalka, české znění vyrobila firma Bear). Do popelnice s podobným svinstvem, i kdyby tady bylo třeba dvacet "skoro debutů" Brooke Shields. Pro úplnost jenom dodejme, že i bez dabingu se jedná o silně podprůměrný nesmysl, jakých naštěstí není ve filmových archívech zase tak moc. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ornamentální kompozice. Režisérka a scénárisatka Sole, pro níž to byl debut na velkém filmovém plátně je dost násilná proti myšlence, že Ježíš vzal na sebe naše hříchy. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Ranný americký slasher, majúci v podstate všetky potrebné subžánrové atribúty, v ktorom sa ale pútavé pasáže bohužiaľ striedajú s tými nudnými až únavnými. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tá scéna v kostole bola neskutočne chaotická a nedomyslená a tých scén tu bolo viacero.Herecké prejavy tiež neoslnili.Tento film mapuje život chorej dievčiny,ktorá sa postarala vo svojom okolí o krušné chvíľky a nielen ona.Sú tu nevýrazné a hlavne nepríjemné postavy a film sa môže pochváliť viacerými sprostými scénami,ktoré ma utvrdili v tom,že tvorcovia tento film nezvládli.Bolo tu aj veľmi málo vražd a gore tiež bolo poriedko.A tak vám poviem rozčuľoval ma aj ten trápny oblek vraha a film mal značne rozťahaný dej a policajné zložky boli ukázané ako čistý neschopáci.Tak jedno z najhorších giall aké som mohol vidieť. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nevím jak mám tenhle horor brát a hlavně hodnotit. Alice je na svůj věk velice vyzývavá , ale i dost narušená. Když pominu šílený dabing u dětských postav- něco takového se jen tak neslyší. Spoiler- nemůžu si pomoct, ale nák jsem to moc nepochopil aspoň né ten konec, nebot jsem nepochopil proč a kolik jich vlastně vraždilo. Celé mě to přišlo takové jako by nedokončené., mě tam chybí náký vysvětlení ne jen odhalení, kdo je kdo? A propo všimli jste si jak matka po smrti dcery je naprosto v klidu, dost divné nemyslíte. Žádný smutek nic. A ten odporný pedofilní tlustoch byl permanentně pomočený. ()

TO 

všechny recenze uživatele

Karen (Brooke Shields) je velmi milá mladá dívka, zatímco její sestra Alice je zlá psychicky narušená mrcha. Když je Karen v kostele zavražděna postavou v pláštěnce a masce, stává se Alice hlavní podezřelou. Až po několika dalších vraždách se konečně dovídáme, zda maskovaným vrahem je skutečně Alice či někdo zcela jiný. Dobrý horor, všechno sedí tak jak má, i vraždy (většinou prováděné kuchyňským nožem) jsou velmi dobře natočené. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

To zas byla sračka! Sledujeme malou holčičku (devatenáctiletá!!! Paula Sheppard), která se ráda prochází v žluté pláštěnce a maskou a možná masakruje lidi. No masakruje. Vraždy jsou ve filmu celkem čtyři a jsou celkem nápadité, stejně jako kostým a zajímavá hudba. Zbytek je ale na odpad - přepálená délka, nulový spád, naprosto šílené přehrávání všech postav korunované příšerným rychlodabingem (OK za ten tvůrci nemůžou) a hlavně scénář. Když zjistíte kdo je vrahem (zhruba půlhodiny před koncem) nejprve budete nevěřícně kroutit hlavou a poté Vám dojde, že žádná vražda vlastně nedává smysl, poslední zbytek logiky odejde při finále někam na kafe. A nenechte se zmást Brooke Shieldsovou na prvním místě na CSFD, hraje zde zde jen menší roli a moc se ve filmu neohřeje. Žánru na CSFD by spíše slušelo thriler/melodrama s jemnou příchutí hororu. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Psychologicky laděný slasher subžánru ´Creepy Child´. Dvanáctiletá Alice je podezřelá z vražd svých blízkých a všechny indicie, včetně jejího neobvyklého chování, tomu je nasvědčují. Téměř halucinogenní atmosféra snímku přináší nepříjemné mrazení z obrazotvornosti, obzvlášť z nasnímaných katolických znaků, což v sedmdesátých letech uměli dobře. Vzniklý tísnivý tón ve své zarputilé panovačnosti táhnoucí se po celou stopáž vytváří pocit strachu z neznámého tak odpudivým způsobem, že katolicismem a pokáním přetékající snad z každé kapitoly dějství předčí i lecjaké satanistické snímky. První obětí je dítě v kostele, čímž se právě rozjede onen náboženský aspekt v pohledu na tíhu viny a represí, které katolická církev klade na své stoupence. Slasherových scén sice není moc, ale svou vyzývavostí sedmdesátek v ničem nezklamou. Tvůrci se snažili budovat napětí, ale to jakoby se někde zaseklo. Každopádně zvědavostí v rozuzlení a hlavně odhalení vraha má šanci každý divák. V jistém smyslu zub času samozřejmě zapracoval, ale na zajímavosti tématu to i tak v ničem neubralo. Lecjaké herecké výkony nelze očekávat, avšak všichni zúčastnění se s tím vcelku dobře dokázali poprat. Jestli finále překvapí, nebo naopak nepotěší, již záleží čistě na divácích. ()

Polnoch 

všechny recenze uživatele

Kvalitný horor, ktorý sa od začiatku nesie v mrazivej atmosfére. Námet je originálny a dej dokonale prepracovaný, plný nečakaných zvratov a môže sa pochváliť aj naozaj prekvapivým rozuzlením, ktoré nemá žiadne logické zádrhely. Oproti dnešným hororom Communion vyniká aj v tom, že správanie postáv je reálne, nemusel som sa každú chvíľu pozastavovať nad nelogickosťou konania postáv (čo je pri dnešných hororoch úplne bežný jav). Pozitívne hodnotím aj skvelú hudbu, ktorá je už sama o sebe dosť mrazivá. Herci boli taktiež výborní, uveril som im to. ()

G04T 

všechny recenze uživatele

Po výtvarný, hudební a herecký stránce to nemá chybu, fakt že ne.. Jak tady už někdo psal.. je to spíš znepokojující než strašidelný a to hlavně tou hudbou a mysterióznem, který nám tu režisér sází necelý dvě hodiny v kuse. Problém je že mám tolik otázek.. Nemůžu přijít na myšlenku filmu, protože od druhý poloviny to začíná bejt jaksi zamotaný nebo i chaotický, nevim. Potom to už jsou takový detaily který bych nechal stranou. Neumím si představit ten skvělej a zároveň strašidelnej a paranoidní pocit kdybych šel sám v noci v lese a slyšel bych právě hudbu z tohodle filmu. ()

Pokryvac 

všechny recenze uživatele

Výdarený krimi thriller/horror s kvalitnou kamerou, dobrým vizuálnym spracovaním a obstojnými hercami. Kdesi som čítal, že je film akousi odozvou USA na talianské giallo filmy, s čím by som sa aj stotožnil. Je to prinajmenšom rovnako znepokojivé a vyskytujú sa tu zaujímavé figúrky - ako napríklad obtlstlý úchyl a milovník mačiek zo susedstva alebo fanatická pomocníčka miestneho farára. Taktiež by som ešte rád podotkol, že vlastne nejde vôbec o nejakú lacnú a hlúpu zábavu, že film má štýl a scenár, i keď jednoduchý, avšak nie priamočiary, obsahuje prekvapivý zvrat a pôsobivý záver. ()

Reklama

Reklama