Reklama

Reklama

VOD (1)

Dosud nevyprávěný příběh o setkání Elvise Presleyho, krále rokenrolu, a amerického prezidenta Richarda Nixona, který vyústil v tento objevný a přitom humorný moment, zvěčněný na té nejžádanější fotografii Národního archivu. (Filmbox)

Recenze (44)

movie 

všechny recenze uživatele

70% V momentě, kdy se Král setká s Nixonem začně atmosféra na plátně pořádně dýmit. Tomuhle říkám střet osobností. Bázlivá a zmatená osobnost Elvise (Michale Shannon) se v nixovonově oválné místnosti promění v neúprosného vyjednávače a suchar Nixon (Kevin Spacey) mu okamžitě podlehne. ELVIS AND NIXON je divácká jednohubka, ale herecky podmanivá a velmi uvolněná. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Hodně zábavná mystifikace vyfabulovaná na základě několika fotografií a ručně Elvisovou rukou psaného dopisu doručeného Nixonovi, kteréžto propriety dosvědčují fakt, že se tito dva (svého času nejslavnější) Američané kdysi skutečně sešli a že Elvis fyzicky navštívil Oválnou pracovnu Bílého domu...vše ostatní je čirá (a hodně zábavná) fabulace... Kevin Spacey i Michael Shannon jsou v jejich rolích přesvědčiví...a jsou hlavním důvodem, proč tuhle filmovou jednohubku vidět... ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Založeno na legendární fotografii, je tohle překvapivě dobrá retro komedie, kde první polovinu táhne neodolatelně podivínský Shannon a samotné absurdní setkání už je vyloženým bonbónkem a radostí - alespoň s nějakou znalostí dějinného kontextu a postavy 37. prezidenta USA. Notování si v opovržení Beatles nebo karate posunky, Nixon a to ego jak si Elvis získává jeho přízeň, jo... malý film pro dobrou náladu :) ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nevím, proč se Amazon cítí povinen naplňovat standardy filmů jako 90 minut délky a klasický příběhový rámec, když má beztak za cíl jen dopřát nám jednu legračně vyfabulovanou historku na základě existence jedné fotky. Elvis & Nixon nemá na to být v tom, co dělá, plnohodnotným filmem a neměl se o to ani pokoušet. Jako maximálně hodinová hříčka by to mohlo být perfektní. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Viděno cestou Peking-Amsterdam bez titulků. Pohodová konverzačka s výbornými herci. Ani Elvis ani Nixon nezklamali i když o nic moc nešlo. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Epická blbost zprostředkovaná na základě jedné slavné fotky a poukazování na to (jak je ostatně ve filmu zmíněno), že se vlastně neví proč a jak přesně k té fotce došlo. Říkal jsem si, že Kevin Spacey coby Frank Underwood si to své prezidentství dostatečně ozkoušel, ale je to vlastně jedno, protože film je jedna velká parodie a Nixon ta největší. Pokud se však od toho člověk oprostí, jedná se celkem o odlehčenou komedii s několika vtipnými gagy, kterou konzumenti Amazonového "Netflixu" ocení více než klasičtí povaleči u českých stanic...5/10 ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Spacey je jako vždy vynikající. Je-li přítomen, film je zábavný. Na zbytku je úsměvné pouze to, že ošklivý Shannon má předstírat, že je Presley. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Samotný názov filmu ma odrádzal, ale chcel som hlavne vidieť svojho favorita Shannona zamaskovaného za Elvisa, a tak som kašľal na predsudky a film si stiahol. Takú jebu som však nečakal... ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Celým filmem mě provázel nadlidský úkol. Chce to opravdu pořádnou dávku fantazie, aby se divák koukal na sice neskutečně charismatického, leč neobyčejně ošklivého Shannona a snažil se představovat si fešáka Elvise. Musím říct, že mě snímek brutálním způsobem nebavil do okamžiku střetnutí v oválné pracovně. Tak nudný úvod už jsem dlouho nikde neviděl. Ke všemu hrála v pozadí odporná hudba, která snímku vdechla takový punc obyčejnosti a televiznosti. Od střetnutí dvou pánů herců jsem měl pocit, že sleduji jiný film. Bylo to zajímavá a vtipné. Není mi zřejmé, o co přesně by divák přišel, kdyby tvůrci úplně vynechaly ten debilní úvod a šoupli diváky rovnou do víru dění. Celkově jsou tedy mé pocity značně rozporuplné a nevytlačím ze sebe snad ani ty 3 hvězdy. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Trošku ma mrzí, že väčšina dobrých scénok už bola zospoilovaná v traileri, ale musím popravde povedať, že som si film užil veľmi dobre. Kevina Spaceyho v role prezidenta beriem skvele a musím povedať, že aj Michael Shannon ako Elvis je vynikajúci. Je síce pravda, že je vidno, že to len hrá a nepozeráme sa na skutočného Elvisa, ale stále to podľa mňa dáva dobre. A najmä musím povedať, že je v jeho hereckom podaní aj najväčšia komédia celého filmu. A rovnako aj posedenie s prezidentom je veľmi dobré. Tieto momenty sú skutočne najlepšou komédiou. Zvyšok je miestami výborný, miestami trošku nudný, ale ani raz som nemal z filmu pocit, že by bol vrcholne otrasný alebo blbý. A ktovie? Možno Elvis aj Nixon mali skutočne toho spoločného viac, než sme si mysleli. Minimálne osudy oboch postihli nešťastné udalosti. Ale nikdy na nich nezabudneme. Osobne som si film užil. A myslím si, že najlepšie bude ak si spravíte vlastný názor. Hodnotenie: B+ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mal na konte 31 filmov, vďaka čomu bol odborník na kostýmy a prestrojenia, mal čierny opasok v karate, ovládal kempo a taekwondo, pištol by vlastne ani nemusel nosiť ... no nájdite lepšieho kandidáta na post šéfa Úradu pre narkotiká a nebezpečné drogy. Jasný post pre pána Presleyho. Alebo nie? Zabavila som sa výborne, napríklad taká ukážka karate v oválnej pracovni nemala jedinú chybičku, hudba tiež výborná. A Michael Shannon je BOH ... a Kevin Spacey mu šliape na päty. 3,5* ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Ukažkový priklad filmu so zaujimavym blaznivym nametom, ktory nedokazali poriadne rozvinut do pútavého filmu. Dozvieme sa, co stalo za pozadit stretnutia dvoch slavnych osobnosti, ale to je tak vsetko. Pre ludstvo to nemalo ziadny vyznam. Skoda, ze tvorcovia viac nepritlacili na komedialnu stranku a film nezaplnili mnozstvom absurnych situacii, ktore sa miestami ponukali. Urcity potencial na poriadne vtipnu komediu tu bol, ale tvorcovia si to nechali preklznut medzi prstami. Nenadchne ani herecke obsadenie. Spacey je ako Nixon nudny a Shannon nema ani stotinu Presleyho charizmy. Takze vysledkom je riadna nuda. 4/10. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Komedie? Pseudohistorická trapná nuda. Shannon byl tedy na výběr role fakt trefa. Jak poznamenala přítelkyně, bylo by uvěřitelnější, kdyby hrál Micka Jaggera. Takhle to byl film o nějaké pošahané trosce s divnou parukou, hrající si na Elvise, které to z nějakého důvodu všichni žerou, ale přesto, když se objeví někde venku, lidi to moc nebere. Přišlo mi to tak, že v interiérech s tímhle bláznem tuhle hru všichni zaměstnanci blázince hrají, ale není nebezpečný, tak má i vycházky... Že je to celé založené na nějaké "spiklenecké teorii" je mi šumák. Nebylo to ani zajímavé, rozhodně ne vůbec vtipné, konání postav nedávalo moc smysl a vůbec: Kdo sakra dělal casting na hlavní postavu?Úlet, bohužel tím špatným směrem. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Slabé téma so slabým potenciálom. Ani výkon Kevina Spaceya ma nepresvedčil. Inač z toho filmu je paradoxné, že Elvis pôsobil ako feťák, ktorý chce bojovať proti drogám. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele

V naději, že uvidím nápaditou konverzačku, jsem se na film podíval i s mou drahou polovičkou. Ta do pár minut usnula, já to s těží dotáhl až k tomu hlavnímu - schůzce Elvise s Tricky Dickem. Tohle 20minutové setkání bylo velice zábavné (hlavně Spaceyho grimasy), bohužel i tak nebyl potenciál úplně vyčerpán. Hlavním tahákem jsou oba hlavní aktéři, zbytek je nebetyčná nuda a kravina. ()

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

I přes provazbu na House of Cards je to silně průměrné. Elvis, jež je pln iluzí a pochybných teorií o fungování světa letí do Washingtonu, D.C., aby orodoval u prezidenta USA o začlenění do struktury CIA. A jelikož je to Elvis, tak se mu to samozřejmě podaří. A to je tak všechno. 59% ()

Reklama

Reklama