Reklama

Reklama

A Fantastic Fear of Everything

Trailer

Obsahy(1)

Jack (Simon Pegg) je spisovateľ pre deti, ktorý prežíva osobnú krízu. Chce napísať kriminálny román o viktoriánskych vraždách, a tak sa oddáva podrobnému štúdiu vrahov tej doby. Lenže postavy, ktoré vytvára, ho začínajú prenasledovať od momentu, ako sa večer uloží do postele. Už tri týždne čelí iracionálnemu strachu, že ho niekto zabije. Nikomu neotvára dvere, zriedkavo odpovedá na telefóny a po byte chodí neustále s kuchynským nožom. Všetko sa zmení vo chvíli, keď mu jeho agentka Clair (Clare Higgins) dohodne schôdzku so záhadným hollywoodskym producentom, na ktorú ale nemá nič čistého na oblečenie. Minúty bežia a jeho paranoidná myseľ pracuje na plné obrátky. Jack musí vyjsť na ulicu medzi ľudí do práčovne a po prvýkrát čeliť svojej nočnej more - práčkam. (sochoking)

(více)

Recenze (54)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Skejprovskej hrdina zažívá skejprovskej den v totálně skejprovským podání. Pozn. pisatele: pro maximální efekt je nutný znát Skejpra! ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Úvodní znělka jako by vypadla z filmu Tima Burtona, vizuálně je to okouzlující i dál, jen ten švihlý příběh...nakonec začne nudit a s ním pak celá tahle zvláštní nehumorná komedie... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VRAŤTE SE NA MÍSTO ČINU A OPRAVTE ROZBITÉ DÍLY STROJE. OSVOBOĎTE SVOJE VNITŘNÍ JÁ. ZAČNĚTE NOVÝ ŽIVOT, OSVOBOZENÝ OD STRACHU ZE SMRTI….IRONIÍ JE, ŽE VŠICHNI MUSÍME CESTOVAT S HÁDESEM, NEŽ SE DOSTANEME K NEBI“..... /// Jack, žijící v iracionálním strachu ze sejmutí některým z vrahů, který sám vymyslel, šou Simona Pegga v příběhu napsaným osobou, kterou v útlým věku odložila matka (třeba do prádelny) a která se z toho (teď) - zvláštním způsobem snaží vyzpovídat (ufff!). Místy až hororová exhibice, všudypřítomnost anglickýho humoru a zvláštní příběh, kterej podle svý momentální paranoi ohodnotíte někde mezi jednou až 5ti hvězdami(…ó, jak jsi moudrý….). Absurdní svět tvořenej démonem mysli, mixlej Freudem a tím druhým týpkem + ….. (možný spoiler) – dávám 3*, páč čtyři mi ta svině sedící na monitoru zakázala! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kdy nastává ten správný čas, postavit se svýmu banánu. 2.) Potkal jsem Vietnamce s cizíma prstama (cože? V prádelně? A kurva….). 3.) Thx za titule ,,sa20sena“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tenhle film rozhodne neni jen komedie, spis neco mezi cernou komedii a hororem, ale v prvni rade to je solidni uchylarna. Vetsinu casu film stoji na perfektne hrajicim, neustale vysilujicim Peggovi a po pul hodince filmu jsem si rikal, ze tu asi o nic jinyho nepujde, Pegg pobiha po byte, neustale se neceho boji a ne ze by to bylo spatny, ale precejen jsem si nedoved predstavit, jak by to mohlo vyplnit 90 minut filmu. Nastesti podobne na tom byli i tvurci a tak se za chvily rozjede druha dejova linie, pravdepodobne jeste uchylnejsi nez ta prvni. Celej film ma slusnou atmosferu, fajn vizualni stranku a skvele sladenej humor s hororvejma prvkama, nehlede na to, ze i ty slabsi momenty skvele zachrani Pegg. Takze za me spokojenost, obzvlast za druhou perfektni polovinu filmu. ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelně sebereflexivní film, který vidí vlastní vidění. Neuvěřitelný humor a žánrová oscilace. Neuvěřitelná herecká kreace Simona Pegga. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Od momentu kedy Jack usilovne pracoval na scenáry pre jednu z miestnych televízii, ktorá sa rozhodla natočiť seriál o sériových vrahoch, prepadá rôznym nočným morám či víziam vďaka ktorým odmieta opustiť svoj byt. Keď je jedného dňa kontaktovaný svojou agentkou, ktorá mu dohodla stretnutie so záhadným producentom, musí podniknúť viac, ako len "spáchať" hygienu vo svojej kúpeľni. Spodné prádlo, ktoré už dávno stratilo svoju sviežosť aviváže treba nutne vyprať v neďalekej práčovni. Podarí sa Jackovi poraziť svoju nočnú moru a tak konečne opustiť svoje útočisko? Bohužiaľ, ani toto nie je jediná fóbia, ktorá mu stojí v ceste za "slobodou". "Dnes" už stačí tak málo aby bol snímok zaradený do kategórie horor. Bohužiaľ, napriek tomu že som sa pár krát pousmial, ani ako komédia mi tento snímok mimoriadne vtipný neprišiel. Každopádne, len myšlienka z môjho pohľadu nestačí. Kto očakáva krvavé jatka, zimomriavky, šoky z laku či nebodaj gore, ozaj šliape do totálne obrovského, kravského hovna. Nie že by sa na túto "hlúposť" nedalo pozerať, nie že by nepobrala dávku originality, no očakávania úplne odbočili od ponúknutej reality. "A fantastic fear of everithing" je rozprávkou pre najmenších (a to doslovne) - 45% ()

juta 

všechny recenze uživatele

Film dokáže zaujmout svým vyprávěním, který diváka vtáhne do děje, jako kdyby četl knížku. Pro Simona to bylo tvořeno na míru, jenomže tomu chybělo větší kouzlo a ani ježečkové na konci nedokázali zvýšit hodnocení, ale je to takový lepší průměr. ()

Boogeyman 

všechny recenze uživatele

Divnej film, chvilkama mi to hodně připomínalo Scorseseho majstrštyk Po zavírací době. Rozjezd dává tušit nudnou podivnost, která se ale postupem času přerodí v podivnost třeskutě zábavnou s vynikajícím Peggem. ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Hodně rozporuplný film, one man show Simona Pegga. Dokavaď běhá ve slípkách, zívám, nudím se a vůbec nevím, co si myslet, nic mě neosloví, snad jen sušení prádla, nebo vizuální stránka celého filmu, jakmile oblékne kabát a vyběhne do prádelny, nestačím se divit a sem tam se i pousměju. Pořád mi ale zůstává jen vizuálně zajímavá podivnost, jejíž hlavní hrdina je prostě paranoidní magor, kterého chcete spíš profackovat, než že byste se s ním smáli. 40% ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Úprimne sa priznám, že do 62. minúty ( alebo tak nejak ) som sa nudil nahovado, pretože dívať sa na Simon Pegga ako pobehuje po kvartýre v slipoch mi ako mega prča neprišlo a navyše tie jungovsko-freudovské kecy ma neuveritľne ubíjali. Hlavou sa mi honili myšlienky ako, že SP zasa nemusí hrať v samých bombách a tak, no ale od scénky ''Mirror, signal, manoeuvre...'' až po záverečné titulky som sa fuckt išiel posrať od smiechu! Myslím ten taký úprimný smiech, kedy sa plieskate rukami do kolien a padáte z kresla... Pre mňa to bolo veľmi milé prekvapenie, pretože tento film mi ukázal svoje tromfy práve s blížiacim sa záverom oproti tým druhým, ktoré to rozpumpujú na začiatku a ku koncu už strácajú tempo a vy už len nervozne čumíte na hodinky na vašom zápästí. Chvalabohu! ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě opravdu zklamalo. Ze začátku, to vypadalo zajímavě, ale následně jsem měla problém, aby tento snímek vůbec dokoukala. Musím, ale uznat, že myšlenka je hodně dobrá. Bohužel zpracování je špatné. Nicméně, párkrát jsem se zasmála. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Tak tímhle filmem to Simon Pegg vážně zabil :-) Aneb jeden takový docela normální den v životě člověka, který má ze strachu z vlastního stínu astmatické záchvaty (taky byste je měli, nechat vás jako malé dítě vaše matička samotné v prádelně). A Fantastic Fear of Everything není filmem pro každého a i ti, které osloví, na něj musí mít chuť a náladu. No a jelikož u mě se to tak nějak sešlo, jsem si tento především vizuálně vydařený snímek opravdu užil (i když za to může i má slabost pro komediální stránku věci Simona Pegga (kterej je jako krutopřísnej raper fakt bezkonkurenční)). Doporučuje devět z deseti paranoiků ;-) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Úvodní burtonovské titulky působily slibně, ale po nich přišla hodina nudy. Simon Pegg se bojí úplně všeho a snaží se, aby mu to divák uvěřil, ale v přinejmenším v mém případě mu to moc nešlo. A až na několik uchechtnutí se mu nepodařilo mě ani rozesmát. Trošku zajímavější začala být až poslední třetina, která dávala prostor pro nějakou tu hlášku či vtipnou slovní přestřelku, ale ani jedno z toho nepřišlo. Tedy ne v takové míře, v jaké mělo. Zklamání. 30% ()

bouncer 

všechny recenze uživatele

Dobrá hudba, několik (spíš pár) povedených scén a Simon Pegg film neudělá. Prostě ne. Na 25 minutovou povídku ideální materiál na celovečerák nuda, která za to nestojí. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bylo.....nebylo...ne zas tak dávno............ Krásné, temné a humorné úvodní titulky z červenou barvou na temném pozadí. Další věc, které jsem si všiml, je perfektní práce kameramana. On si prostě hraje a je to vidět. Vytváří zvláštní úhle pohledů a všemu tomu pomáhá i dobrý střih. CITÁT - Vrahové dnes nad svými vraždami nepřemýšlí.......... Příběh spisovatele, kterého pronásledují jeho vražedné postavy z jeho příběhů a navíc se přidá jedna zvláštní fóbie. Strach z praní v pračce. Scéna s nožem okolo 30 minuty je děsivá a hnusná - fuj. Při cestě Jacka do prádelny jsem brečel smíchy. Tohle polechtá bránici. CITÁT - Všechno je automatické.............Ve výčtu plusů musím také upozornit na velmi povedený a vtipný hudební doprovod. Film má dobrý námět, Peggovský humor ale je strašná škoda, že ve své poslední části strašně uvadá děj a trochu to i nudí. Konec byl totiž divný a vůbec mi neseděl. CITÁT - Technicky to není rock, ale Heavy Metal 80. let............Ale i tak, jako celek to funguje a já dávám 70% CITÁT - Dobře ozbrojený, dobře oblečený............. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Míň by v tomto případě bylo víc. A Fantastic Fear of Everything má několik skvělých nápadů, které by vážně stálo za to rozvinout. Místo toho se ale pořád přidávají bizadnější a bizarnější situace, úlet střídá úlet a najednou je z toho dort Pejska a Kočíčky. Škoda. Well, actually, writers and serial killers are very similar. They're practically brothers. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Simon Pegg se stává více a více známým hercem/komikem. Jako jeho fanoušek a milovník Velkovlaku a "Cornetto" trilogie jsem se opět těšil na skromnější film MADE IN UK. Samozřejmě je nyní vidět v sérii Mission Impossible a Star Trek. FFOE je jeho one neurotic man show. Pokud by se film odehrával jako jeho první polovina, tak bych to ani nedokoukal. Simon Pegg zavřený sám v bytě a má strach i ze svého stínu a neustále si mluví pro sebe. No tohle bych tipoval na divadelní hru, ale ne na film. Naštěstí se film v druhé polovině láme a náš hrdina vyjde z bytu. Pak se to neskutečně rozjede a scény ve sklepě vytáhly film vysoko. Osobně se mi i líbily animované prvky. Simon Pegg je i nadále jeden z nejtalentovanějších herců/komiků současnosti a rád budu sledovat jeho další projekty a filmy. Samozřejmě nejradši mám spolupráci Frost,Pegg,Wright. Nadprůměrná lahůdka, která má hořký začátek, ale má sladký dojezd. Hodnocení OST: Hudba skvěle podkreslila útrapy hrdiny. 7/10 ()

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Budem vyčnievať s davu, ale viacej sa mi pozdávala prvá-bizárna one man show polovica než práve druhá "hororovo"parodická. Takže ako celok: má to svoje klady a zápory.. Väčšina stopáže je inovačná, ale sú tu hluché miesta, ktoré naozaj nudia. Humor mi sedí, takže nadpriemerný priemer./////(pre zasvetených)- náražka na PSYCHO je naozaj k posratiu skvelá.:) ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Spisovatel Jack (Simon Pegg) dopisuje knihu, která je příznačně nazvána Decades of Deaths, a mapuje životy několika sériových vrahů. Popisované hrůzy pomůžou na povrch Jackovu nepřekonatelnému strachu z čehokoliv, a hlavně z vietnamských prádelen, kde v dětství uvízl na mnoho hodin uvnitř nefungující pračky. Nyní se ale musí všem hrůzám postavit, neboť jej čeká veledůležitá schůzka, a jedinou možností jak přijít slušně oblečen je navštívit nedalekou prádelnu... Simona Pegga mám docela rád, ale myslím že na "one man show" nemá - aspoň v tomto filmu tomu tak bylo. První polovina filmu, kde vlastně vystupuje jen Pegg a jeho strach z neviděného (a přiznejme si to, jeho (doufám že hraná) debilita) vůbec není vtipná (ačkoliv si to od ní režiséři asi slibovali). Druhá polovina je - zhruba od vstupu do prádelny - o řád zábavnější - možná i proto, že má Simon Pegg s kým interagovat a celkově působí dost vtipně. Takže když to zprůměruji, první polovina naprd, druhá velmi dobrá, takže z toho vychází průměr. A Final Countdown je opravdu classic rock :) ()

Reklama

Reklama