Reklama

Reklama

A Fantastic Fear of Everything

Trailer

Obsahy(1)

Jack (Simon Pegg) je spisovateľ pre deti, ktorý prežíva osobnú krízu. Chce napísať kriminálny román o viktoriánskych vraždách, a tak sa oddáva podrobnému štúdiu vrahov tej doby. Lenže postavy, ktoré vytvára, ho začínajú prenasledovať od momentu, ako sa večer uloží do postele. Už tri týždne čelí iracionálnemu strachu, že ho niekto zabije. Nikomu neotvára dvere, zriedkavo odpovedá na telefóny a po byte chodí neustále s kuchynským nožom. Všetko sa zmení vo chvíli, keď mu jeho agentka Clair (Clare Higgins) dohodne schôdzku so záhadným hollywoodskym producentom, na ktorú ale nemá nič čistého na oblečenie. Minúty bežia a jeho paranoidná myseľ pracuje na plné obrátky. Jack musí vyjsť na ulicu medzi ľudí do práčovne a po prvýkrát čeliť svojej nočnej more - práčkam. (sochoking)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (54)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,VRAŤTE SE NA MÍSTO ČINU A OPRAVTE ROZBITÉ DÍLY STROJE. OSVOBOĎTE SVOJE VNITŘNÍ JÁ. ZAČNĚTE NOVÝ ŽIVOT, OSVOBOZENÝ OD STRACHU ZE SMRTI….IRONIÍ JE, ŽE VŠICHNI MUSÍME CESTOVAT S HÁDESEM, NEŽ SE DOSTANEME K NEBI“..... /// Jack, žijící v iracionálním strachu ze sejmutí některým z vrahů, který sám vymyslel, šou Simona Pegga v příběhu napsaným osobou, kterou v útlým věku odložila matka (třeba do prádelny) a která se z toho (teď) - zvláštním způsobem snaží vyzpovídat (ufff!). Místy až hororová exhibice, všudypřítomnost anglickýho humoru a zvláštní příběh, kterej podle svý momentální paranoi ohodnotíte někde mezi jednou až 5ti hvězdami(…ó, jak jsi moudrý….). Absurdní svět tvořenej démonem mysli, mixlej Freudem a tím druhým týpkem + ….. (možný spoiler) – dávám 3*, páč čtyři mi ta svině sedící na monitoru zakázala! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, kdy nastává ten správný čas, postavit se svýmu banánu. 2.) Potkal jsem Vietnamce s cizíma prstama (cože? V prádelně? A kurva….). 3.) Thx za titule ,,sa20sena“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ * ()

buzzwoody 

všechny recenze uživatele

Tohle byl zvláštní film, Pegg pořád pobíhá po bytě a je ze všeho posranej. Konec byl příšernej, ve stylu Texaského masakru motorovou pilou, kdy jsem dostal pocit úzkosti a horlivě jsem čekal na konec. Příběh byl o hovnu, vedlejší postavy naprosto o ničem, jen pár scén vtipných a je fakt, že dostkrát jsem se lekl. Ale znova už se na to nikdy nepodívám, to teda ani náhodou. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Bylo.....nebylo...ne zas tak dávno............ Krásné, temné a humorné úvodní titulky z červenou barvou na temném pozadí. Další věc, které jsem si všiml, je perfektní práce kameramana. On si prostě hraje a je to vidět. Vytváří zvláštní úhle pohledů a všemu tomu pomáhá i dobrý střih. CITÁT - Vrahové dnes nad svými vraždami nepřemýšlí.......... Příběh spisovatele, kterého pronásledují jeho vražedné postavy z jeho příběhů a navíc se přidá jedna zvláštní fóbie. Strach z praní v pračce. Scéna s nožem okolo 30 minuty je děsivá a hnusná - fuj. Při cestě Jacka do prádelny jsem brečel smíchy. Tohle polechtá bránici. CITÁT - Všechno je automatické.............Ve výčtu plusů musím také upozornit na velmi povedený a vtipný hudební doprovod. Film má dobrý námět, Peggovský humor ale je strašná škoda, že ve své poslední části strašně uvadá děj a trochu to i nudí. Konec byl totiž divný a vůbec mi neseděl. CITÁT - Technicky to není rock, ale Heavy Metal 80. let............Ale i tak, jako celek to funguje a já dávám 70% CITÁT - Dobře ozbrojený, dobře oblečený............. ()

Meteorista 

všechny recenze uživatele

Britové umí, jako nikdo jiný! Stylově ujetý a podivnostma překypující počin s vynikajícím Peggem. Naprosto nepředvídatelnej děj odvyprávěnej s jistou opatrností (to aby se někteří nezačli podivovat, že je to až moc ulítlý). Avšak i přesto působí děj tak nádherně roztomile (to ta loutková část), hororově, příjemně a chaoticky že je až s podivem, že se tyto části dokáží tolerovat navzájem. Inu směsku všeho najednou dokáží ukočírovat a takto fantasticky podat jen Britové. ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Spisovatel Jack (Simon Pegg) dopisuje knihu, která je příznačně nazvána Decades of Deaths, a mapuje životy několika sériových vrahů. Popisované hrůzy pomůžou na povrch Jackovu nepřekonatelnému strachu z čehokoliv, a hlavně z vietnamských prádelen, kde v dětství uvízl na mnoho hodin uvnitř nefungující pračky. Nyní se ale musí všem hrůzám postavit, neboť jej čeká veledůležitá schůzka, a jedinou možností jak přijít slušně oblečen je navštívit nedalekou prádelnu... Simona Pegga mám docela rád, ale myslím že na "one man show" nemá - aspoň v tomto filmu tomu tak bylo. První polovina filmu, kde vlastně vystupuje jen Pegg a jeho strach z neviděného (a přiznejme si to, jeho (doufám že hraná) debilita) vůbec není vtipná (ačkoliv si to od ní režiséři asi slibovali). Druhá polovina je - zhruba od vstupu do prádelny - o řád zábavnější - možná i proto, že má Simon Pegg s kým interagovat a celkově působí dost vtipně. Takže když to zprůměruji, první polovina naprd, druhá velmi dobrá, takže z toho vychází průměr. A Final Countdown je opravdu classic rock :) ()

Galerie (19)

Zajímavosti (3)

  • První nízkonákladová britská produkce podpořená společností Pinewood Studios. (Hal_Moore)
  • Natáčelo se převážně ve studiu Shepperton a pár scén bylo natočeno v londýnských ulicích. (Terva)
  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Sitges 2012. (Terva)

Reklama

Reklama