Reklama

Reklama

Život je ples

(seriál)
Rodinný / Komedie
Česko, 2012, 15 h 16 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Petr Slavík

Scénář:

Irena Obermannová

Kamera:

Petr Koblovský

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Adam Mišík, Lenka Vlasáková, Iva Janžurová, Daniela Kolářová, Petr Lněnička, Vilma Cibulková, Igor Bareš, Berenika Kohoutová (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál Život je ples vypráví příběhy hrdinů různých generací, kteří se potkávají ve skalickém domově seniorů, jako jeho klienti nebo zaměstnanci. Právě sem nastupuje nová klientka Rozárka Malá (Daniela Kolářová). Její zeť ji sem přiváží, aby zde v pohodlí přečkala rekonstrukci bytu. Postupně se ale ukazuje, že jeho vztah k Rozárce není tak hezký, jak se zpočátku zdálo. (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Některá moudra jsou k nepřežití. Scénáristické kličky také na pováženou (Nebeskáj ztratí matku, pak se dva díly opíjí, vykoná dobrý skutek a je vymalováno), docela by mě zajímalo, proč bylo tolik spolupracujících. Když už je člověk rád, že vidí po letech Jiřího Krampola v nějaké lepší roli, korunuje to rozhovorem, kde se honosí titulem zasloužilý umělec. Kdyby radši obsadili i tvář Marie Drahokoupilové, ne jen její hlas. To by byla aspoň odvaha. Pomalý, klasický televizní seriál, jakých jsme na obrazovkách ČT viděli dost. Už dost! ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Seriály moc neprožívám, ale na druhou stranu se snažím sledovat současnou českou televizní tvorbu. Tady jsem velice ocenila natáčení v mých milovaných Slapech. Scénář spíše slabší, pěkná herecká příležitost pro Bereniku Kohoutovou. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 2/10 Hudba 3/10 Prostředí 2/10/// +hlas vypravěčky, herecká sestava musí oslovit nejednoho z vás a je zároveň pěkné, že se tvůrci a scénáristé snaží najít a napsat nějaké role (postavy) pro naši současnou nejstarší generaci herců -na druhou stranu je smutné, že starý člověk musí hrát postavu, která skončila tak jak konkrétně on sám by nikdy nechtěl (viz. Radoslav Brzobohatý, docela smutný to pohled), navíc je to celé natočené nějak pomalu, takové pomalé tempo vyprávění je ubíjející, smutné osudy jsou až příliš melancholické a díky tomu tak vypadá i celá nálada seriálu, nic radostného ani zábavného, několik hlášek z úst starší generace (Jiří Krampol) se míjí účinkem a takhle bych mohl pokračovat/// To je po dlouhé době poprvé co to u nějakého seriálu předčasně (po 4 dílu) vzdávám. Vždy i ty nejslabší seriály a ve vašich očích určitě i mnohem horší seriály dokáži dokoukat, tak u tohoto se do dost dobře nedá. Částečně za to může mnohem lepší nabídka jiných seriálů (viz. můj profil), to ale stejně nemá vliv na hodnocení tohoto seriálu, jen ho jasně pasuje na poslední místo momentálně rozkoukaných seriálů. Možná někdy až budu hodně starý a budu mít spoustu volného času tomu dám znovu šanci a možná pak i pochopím jak kvalitní a upřímný je tento seriál, ale obávám se že mladou generaci si tento počin nezíská./// Celkem 33%/// ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Jestliže jsem se snažil bez předsudků kouknout na úvodní díl a Největší scénáristka Obermannová mě překvapila jak vtipem, tak zajímavou dramatickou linkou, a navíc mě zaujaly herecké výkony, tak 2. díl a v něm opakované rádobyvtipné rozcvičky, klišé se znovunalezeným otcem, hašteření o elektrickou kytaru a další výplně a vaty nejsou ani k smíchu a pokus o drama taky dokonale zazdily. Navíc shrnutí předchozího děje v úvodu bylo neskutečně patetické. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zkušební projekce prvních dvou dílů. Nápad není špatný, má to velmi slušnou kameru a lokace, takovou zvláštní, tajemnou atmosféru, kterou nevím, jestli se podaří udržet, ale scénář a charaktery postav jsou jedno velké klišé, z dialogů bolí uši, a samotní herci hrají poměrně mizerně, spíše jako ochotníci. A to i tam, kde dialog není špatný, jen by potřeboval hereckým umem podpořit. Na kolena to sráží i hloupé pokusy o vtipy, které jsou spíše trapné (myš, přilepená bota) a určitá odtržitost od reality (vyhozené herečky neberou místo ošetřovatelky v domově důchodců, ale jedou do divadel okolních měst se pozeptat po práci; babičky se nebojí myši od počítače jako živého tvora, ale znám babičky, co normálně chatují, skypují, upravují fotky z mobilu, mmskují...) Kdyby to bylo více uvěřitelné, osudy těch lidí nešustily papírem a zůstala celá ta tajemná atmosféra, nebyl by to marný seriál. --- EDIT: Čeho jsem se bál, to se děje. Nápad dobrý, zpracování jak od ufouna. Papírem to šustí čím dál víc, to náš Honzík v osmi letech píše uvěřitelnější story, a ty vtipy! Tomu se může smát jen dement, pardon. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Čt 1čce se zase něco nepovedlo. Přehlídka snad všech starců na filmovém poli s prakticky nulovým dějem je přímo tragická. Jakž takž toto celé veledílo zachránila akčnější linie s panem Brzobohatým a v neposlední řadě velmi vydařená ústřední píseň. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Milé překvapení. Nečekal jsem, že mě tento seriál začne bavit, ale musím uznat, že výkony některých (nebudu záměrně jmenovat) představitelů jsou nadočekávání. Nelíbilo se mi "věznění" pana Brzobohatého. To měli tvůrci tohoto seriálu vynechat. Mezi hodně dobré scénky patří ty, jak se důchodci učí pracovat s internetem a dokonce se i registrují na facebook, nebo vyzkouší i marihuanu:-) Problémy mládeže s drogami a hraním automatů se zde také hodí a donutí diváka se zamyslet nad strastmi mladých lidí. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Opět seriál z jiného světa, ale tenktokrát se ani nedivím, co jiného od mimozemšťanky Obermannové čekat... Obávám se, že i dalších 15 dílů bude o ničem, ale uvidíme... Bohužel herci nemají co hrát, tím pádem ani stará herecká esa i neesa s protézami všeho druhu tu nejsou nic moc platná... Nebaví mě nad tímto dílem přemýšlet a tudíž se loučím...asi navždy. ()

roswelll 

všechny recenze uživatele

Myslím, že seriál splnil svůj účel a byl zajímavou sondou do života lidí, kteří se zbytek svých dnů rozhodli prožít ve starobinci. Za takových okolností bych se jednou, pokud by mi taková situace hrozila, určitě moc těšil tam jít, ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Myslím, že téměř nikdo zde nerozumí televizní zábavě. Jejím posláním není suplovat úlohu kino-filmů, ale jistým kompromisem přitáhnout co největší spektrum diváků. V českém prostředí nikdy nevzniknou seriály jako Lost, Heroes, Prison Break nebo Boardwalk Empire.. a byl snad nekdo nekdy spokojen se seriály jako Horákovi na čt1 nebo s těmi břečkami co dávají na nově? myslím že ne.. Jsem velmi mile překvapen a jsem rád, že česka televize konecne zacala delat kvalitni praci. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč Vilma Cibulková vypadala starší než ve skutečnosti je. Tohle je přesně ten případ, kde je trestuhodně nevyužitý potenciál. Herci měli rozhodně navíc. Někteří v podstatě neměli ani pořádně co hrát. Epizody jsou nevyvážené. Nepotřebuji žádnou crazy komedii, která by byla přepálená, ale od tohoto seriálu jsem chtěla prostě víc. Neuškodilo by více šťávy. Tahle plejáda herců přece ještě nepatří do starého železa. Domovy důchodců nebo seniorů by neměly vypadat jen jako odkladiště lidí, které už nikdo nepotřebuje. Písnička, kterou zpívá Suchý se velmi rychle vrývá pod kuži a je pravdivá . ()

jezurka42 

všechny recenze uživatele

Na naše poměry docela slušný seriál. Některé hlášky jsou dobré něco ale hrozně skřípe. A Vilma Cibulková je tam hodně dobrá...kráva :) V dobrém slova smyslu. 28.3 2012-Upravuji hodnocení i komentář. Tenhle seriál mě úplně nadchnul. A nejvíc mám asi ráda Vránovou. Ta je prostě božíííííí. 5* ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Sci-fi o tom, kterak v luxusním domě pro seniory bojují čilí stařečci proti technicky zaostalé o třicet let mladší ředitelce, touží po kontaktu se světem přes internet a sepisují petice pro to, aby dostávali viagru, protože jsou lační po sexu. Nebýt roviny o zvláštním společenství v domově důchodců, jednalo by se o pěkný příběh ze současnosti o nadšených snílcích, jako je farář či manažer, či o vztazích v rozpadlé rovině. Oceňuji sestavu celé plejády hereckých legend a obdivuji jejich umění. Zároveň se mi potvrdilo, že Lenka Vlasáková či Igor Bareš jsou jim herecky na úrovni již nyní, ale třeba Berenika Kohoutová se má ještě mnohé co učit. Mrzí mě, že po skvělém úvodním dílu přišlo takové zklamání ze scénáristické neschopnosti a odtržení od reality. Nevím, ale domívám se, že v tomto seriálu se neshlédnou ani senioři, natož střední generace, tím méně mladí. Ani lístky na Divokého Billa je nemohou přitáhnout. Mišmaš pro nikoho. Bohužel, mě jako diváka již po několika dílech přitahuje atraktivnější Hydepark na ČT24... ()

otík 

všechny recenze uživatele

aneb Jak se Česká televize snaží přetáhnout Nově diváka důchodce. Jistě není nic špatného na seriálu se známými herci v důchodcovském věku, ale když ČT vyhlásí snahu přitáhnout k televizi mladého diváka a střední generaci, přičemž dá v hlavním vysílacím čase seriál pro starší, tak nějak nevím, kde je chyba. I po druhém díle musím kostatovat, že jde o čistě průměrný seriál, který nikterak nevybočuje z průměrné seriálové produkce našich televizí. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Scénář je prostinký, místy naivní a místy blbý. Jediné štěstí je ta plejáda hvězd v důchodovém věku, která naprosto exceluje ve svých rolích, které asi nikdo moc nenapsal, ale oni je fakt žijí. Takže jsem nakonec dal všch 16 dílů a s docela dobrým pocitem. Stálo za to ty herce prostě vidět pohromadě jak si ty role užívají. 60% ()

Reklama

Reklama