Reklama

Reklama

Život je ples

(seriál)
Rodinný / Komedie
Česko, 2012, 15 h 16 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Petr Slavík

Scénář:

Irena Obermannová

Kamera:

Petr Koblovský

Hrají:

Radoslav Brzobohatý, Adam Mišík, Lenka Vlasáková, Iva Janžurová, Daniela Kolářová, Petr Lněnička, Vilma Cibulková, Igor Bareš, Berenika Kohoutová (více)
(další profese)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál Život je ples vypráví příběhy hrdinů různých generací, kteří se potkávají ve skalickém domově seniorů, jako jeho klienti nebo zaměstnanci. Právě sem nastupuje nová klientka Rozárka Malá (Daniela Kolářová). Její zeť ji sem přiváží, aby zde v pohodlí přečkala rekonstrukci bytu. Postupně se ale ukazuje, že jeho vztah k Rozárce není tak hezký, jak se zpočátku zdálo. (Česká televize)

(více)

Recenze (73)

quixote 

všechny recenze uživatele

Vůči jiným, podobně nezvládnutým seriálům z produkce ČT (např. Cukrárně) je hodnocení tohoto dílka plus minus 45% opravdu až příliš milosrdné. Je až neuvěřitelné, jak se dá z námětu, který je sice dobrý, ale trestuhodně špatně uchopený a dokonale rozplizlý, vypotit celých 16 dílů. Kdyby se to sestříhalo do sedmi, bylo by to ažaž a aspoň by to mělo náznak spádu. Po odvysílání dopručuji deponovat v nejhlubším sklepě na Kavkách a zalít betonem. ()

honz 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že vcelku nešlo o nic světoborného, ale pro mě to byl moc milý a příjemný seriál, u kterého jsem si odpočinul a docela se těšil na další pokračování. Fenomén stáří, potažmo problematika stárnutí, nemoci a smrti pojaté jako obyčejné příběhy obyčejných lidí, a hlavně žádné kopírování ani napodování americké škváry, což je v posledních letech téměř vzácné... ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Zkušební projekce prvních dvou dílů. Nápad není špatný, má to velmi slušnou kameru a lokace, takovou zvláštní, tajemnou atmosféru, kterou nevím, jestli se podaří udržet, ale scénář a charaktery postav jsou jedno velké klišé, z dialogů bolí uši, a samotní herci hrají poměrně mizerně, spíše jako ochotníci. A to i tam, kde dialog není špatný, jen by potřeboval hereckým umem podpořit. Na kolena to sráží i hloupé pokusy o vtipy, které jsou spíše trapné (myš, přilepená bota) a určitá odtržitost od reality (vyhozené herečky neberou místo ošetřovatelky v domově důchodců, ale jedou do divadel okolních měst se pozeptat po práci; babičky se nebojí myši od počítače jako živého tvora, ale znám babičky, co normálně chatují, skypují, upravují fotky z mobilu, mmskují...) Kdyby to bylo více uvěřitelné, osudy těch lidí nešustily papírem a zůstala celá ta tajemná atmosféra, nebyl by to marný seriál. --- EDIT: Čeho jsem se bál, to se děje. Nápad dobrý, zpracování jak od ufouna. Papírem to šustí čím dál víc, to náš Honzík v osmi letech píše uvěřitelnější story, a ty vtipy! Tomu se může smát jen dement, pardon. ()

milaneg 

všechny recenze uživatele

Celé je to slabší průměr (i přes autorství kvalitní scénáristky, herectví spousty nových i zkušených hvězd,...). Škoda, že to bylo šité horkou jehlou a předpokládám, že zamýšlené jen jako výplň programu-myslím, že s ideou i hereckým potenciálem se z relativní ztráty času (diváků i tvůrců) mohl stát další nezapomenutelný český seriál, jakých není nikdy dost...! ()

hwnd 

všechny recenze uživatele

Jak mi to ze začátku přišlo, že by to mohlo být fajn (paní Kolářovou můžu), tak jsem se v průběhu nestačil divit. Za trapnosti typu "počitačová myš" a ultratrapnou kauzu "já mám ipod a ty ne" prostě nemůžu dát víc jak *. Možná se to zlepší v dalších dílech, otázka je, jestli se na ně budu ještě koukat. ()

Galerie (212)

Zajímavosti (7)

  • Nápad na námět scenáristce Ireně Obermannové vnukla příhoda, kdy při jedné ze svých cest strávila tři hodiny s paní, která jí vyprávěla o své práci pečovatelky v domově seniorů. (Olík)
  • : V 10. epizodě dává Rozárka Malá (Daniela Kolářová) své vnučce pětisetkorunu na svetr. Barva bakonvky je ale oranžová, což poukazuje na dvousetkorunu. (Willy Kufalt)
  • V průběhu natáčení porodila Lenka Vlasáková syna Johana Antonína. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (rakovnik)

Reklama

Reklama