Reklama

Reklama

Desetiletá Charlie se od narození s rodiči (Zac Efron a Sydney Lemmon) neustále stěhuje z místa na místo. Nomádský způsob života ji neskutečně rozčiluje, ale rodiče netuší, jak jinak ji ochránit. Charlie je totiž „jiná“. K zapalování věcí nepotřebuje sirky ani zapalovač, stačí, když se rozhodne, že mají hořet. Horší je, že svou schopnost nedokáže úplně ovládat, a když je rozhozená, může být sobě a svému okolí pořádně nebezpečná. Tajná vládní agentura, která se specializuje na vyhledávání a ovládání podobně mimořádných lidí, po Charlie samozřejmě jde, a to je důvod, proč rodina permanentně utíká. Stačí jeden malý incident a Charlie se objeví na jejich radaru a zmizet z něj není snadné. Tihle lidé se navíc neštítí používat násilí, ani vražda pro ně není nijak zásadní problém. Proti sobě však mají zoufalé rodiče, kteří jsou pro ochranu svého dítěte ochotní obětovat cokoliv, a holku, kterou opravdu rozčílit nechcete, pokud na sobě nemáte protipožární oblek. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (125)

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Další filmová adaptace knižní předlohy od Stephena Kinga, tato dokonce už podruhé. Hele je to hroznej brak. Skoro celý film nechápete proč, co kdo dělá a taky, jak je to možný. Nejlepší na tomhle filmu je muzika a finále. Jinak je to fakt nuda. Jeho knížky jsou super, škoda jen, že z filmů se povede jen málo který. Filmu šanci klidně dejte, těch 90 minut je hratelných. Žádný zázrak, ale opravdu nečekejte. 40% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Ten film působí debilním dojmem nic se zde nevysvětlí a režisér počítá s tím , že lidi co na to půjdou nebo to uvidí znají knížku což já třeba neznám a nemíním si ji kvůli tomu kupovat a číst. Tak, že tu máme rodiče  co jsou telepati a holku co dokáže dělat požáry nevíme jak k tomu došly jen víme, že se na nich dělaly pokusy  a jde po nich jakási agentura a chlápek co má telepatické schopnosti. Kdo je tenhle chlápek nevíme a nikdo se ani nesnaží  to vysvětlit proč po nich jde se taky nedozvíme chce být na světě jediný  nebo mu za to platí nevíme. Pak tu máme jakéhosi doktora co jich jaksi vytvořil jak to udělal proč to udělal má taky nějaké schopnosti nevíme a nezjistíme to ani.  To vše směřuje k finále kdy otce unesou a holka ho zachrání a neznámý chlápek s ní zůstane proč ho nezabila, když zabil její matku a zabíjel i jí podobné nevíme a už se to nedozvíme. Do kina na to jít jsou vyhozené peníze ani nechápu proč to produkuje Blumhouse , kteří mají na víc.  I triky jsou hodně tragické na rok 2022. 40 procent za ten konec. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

knížku jsem zatím nečetl a film z osmdesátých let neznám, takže nemám srovnání, ale po poměrně solidně nabušeném traileru sem čekal víc než jen trochu lépe vypadající televizní kousek. Celá zápletka je klasicky kingovská, ale tady není využita naplno a i přes krátkou stopáž (nebo právě díky ní) působí zkratkovitě a uspěchaně. Nekoná se ani pekelné finále a i přes přístupnost až od patnácti let působí žhářka krotce a neškodně. Přitom věřím, že knížka skrývá mnohem větší potenciál...55% ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Nevím, co jsem čekala, ale takhle amatérské béčko teda ne. Největší chyba je obsazení ústřední role. Všechny scény, ve kterých je "zmítaná emocemi" jsou velmi nepřesvědčivé až směšné, a zbytek filmu pak toto naladění ochotně přebírá. Tempo je taky celé divné. Film sice nemá přepálenou stopáž a traumat se tam postavám stane možná až moc, zejména že na to vůbec nevypadají a se vším se zřejmě vyrovnají bleskově, ale stejně jsem při sledování měla plíživý pocit, že se tam "nic neděje". Z herců byl trochu zajímavý jen Michael Greyeyes, ale bohužel taky neměl nic moc co dělat. Po krátkém zvažování přidávám jednu hvězdičku za soundtrack. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Tady jsme tak nějak všichni očekávali, že to bude špatné, a ono to nakonec opravdu špatné je. Látka je uchopena nezkušeným režisérem a výsledkem je strašně nezáživné béčko, kterému ani Efron nepomáhá, ba naopak zde vůbec nesedí. Průserem je i strašně krátká 90minutová stopáž, která je tak extrémně osekaná a sestříhaná jen na to nejdůležitější, až způsobuje, že všechny dialogy působí příšerně uměle, nedávají souvislost a o nějakých emocích či prožitku s postavami si můžeme jen nechat zdát. Gore není, akce je málo, více se zde mluví, než koná, a schopnosti jsou nejen drasticky nevyužité, ale mnohdy až nedávají smysl a jedou si podle pravidel, jak se zrovna tvůrcům hodí. Díkybohu za webrip online a ušetřenou kino návštěvu, protože tu bych asi protrpěl. A pokud divák trpí u “krátké” 90minutovky, tak to asi dost vypovídá o zábavnosti filmu samo o sobě… ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama