Reklama

Reklama

Desetiletá Charlie se od narození s rodiči (Zac Efron a Sydney Lemmon) neustále stěhuje z místa na místo. Nomádský způsob života ji neskutečně rozčiluje, ale rodiče netuší, jak jinak ji ochránit. Charlie je totiž „jiná“. K zapalování věcí nepotřebuje sirky ani zapalovač, stačí, když se rozhodne, že mají hořet. Horší je, že svou schopnost nedokáže úplně ovládat, a když je rozhozená, může být sobě a svému okolí pořádně nebezpečná. Tajná vládní agentura, která se specializuje na vyhledávání a ovládání podobně mimořádných lidí, po Charlie samozřejmě jde, a to je důvod, proč rodina permanentně utíká. Stačí jeden malý incident a Charlie se objeví na jejich radaru a zmizet z něj není snadné. Tihle lidé se navíc neštítí používat násilí, ani vražda pro ně není nijak zásadní problém. Proti sobě však mají zoufalé rodiče, kteří jsou pro ochranu svého dítěte ochotní obětovat cokoliv, a holku, kterou opravdu rozčílit nechcete, pokud na sobě nemáte protipožární oblek. (CinemArt)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (125)

bourec 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdice dávám s odřenejma ušima. A jako vždy je potřeba přiznat, že Žhářka Mark L.Lestera je o kousek lepší. Tady se prakticky nic neděje. Mezi koncem a začátkem mě připadá, že herci udělali každej tři kroky. Když už budu něco remakovat, tak to udělám velkolepě, brutálně, a trochu novátorsky. Ale prachy na to nikdo nedá. Slabé dvě. 30%. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele

Na začátek asi musím napsat, co si myslím o předloze. Kniha je za mě příběh o zlomeném a unaveném muži, který jako jeden malý utíká se svojí dcerou před kolečkama velkého. Proto mi bylo jasné, že tady byl scénář asi hodně předělaný, když v traileru pobíhá Zack Efron s postojem exvojáka v nejlepším kondičním stavu. A že v adaptaci nebude závěrečná konfrontace ve stájích, tím jsem si byla dost jistá. A abych dodala: už právě podle traileru na mě dýchal pocit televizní, ne kino produkce (byť chápu, že Netflix v tom dělá akorát bordel v hlavách), a možná proto jsem byla schopná akceptovat tu nehorázně krátkou stopáž. Ale uznávám, že to ani v kině nezapadlo a jsem ráda, že jsem v něm mohla vidět. A nemusela stahovat. Tak jdeme na to. Žhářka 2022 :) ***** Moje velké plus je, že se film nekoukám jako na "další Žhářku, proč?, už máme jednu", ale jako na další pohled na látku. A trpí stejným problémem jako všechny současné filmy. Není to napsané "ok, pokud si vyděláme na pokračování, tak bude", ale stylem "musíme to upravit tak, abychom mohli navázat, protože chceme přece velkou frančízu". Přístup číslo dva zničil už hodně filmu zlomilo vaz. I Žhářce? Trochu jo. ***** Děj byl fajn, jenom ke konci se to trochu zvrhlo. A dost mi vadilo, co Andy donutil Charlie udělat. Ale jinak to nešlo, chápu. Jinak bychom se k druhému dílu nedostali. A trochu je škoda, že kromě ohníčků má Charlie v DNA i věci od rodičů, protože tím se z ní stává skoro neporazitelná mašina, což finále ukázalo dokonale. Jenom je škoda, že už víc neukázalo dopady. Ale jasně...máme druhý díl ;) Jinak mě bavilo, jak to bylo natočený, napsaný i zahraný. Jasně, pokud bych se držela čistě snímků a knihy, tak je to fakt jedna z nejhorších adaptací Kinga. Ale když to vezmu jako samostatnou jednotku a zapomenu na knihu, tak jsem viděla super film, na kterém nebylo dobré jenom score, ale bylo to celý fajn. ***** Jenom si fakt nejsem jistá, komu film, i se svýma chybama a změnama, udělá radost. Tomu, kdo předlohu nečetl? Tomu, kdo předlohu četl? Pokud se od ní neumí odprostit, tak určitě ne. ***** Už dopředu bylo avizované, že film bude mít v Americe duální premiéru. Tak by mě zajímalo, kde kde místní komentátoři vzali informaci, že to bylo schválně, pokud film bude v kině propadák, tak druhý den dají na stream. U nás to sice dávali o den dřív, ale u nich to bylo duálně, ve stejným den. Se trochu nejdřív zamyslim! A jak to vypadá, film se tržbami pomalu škrábe k svému rozpočtu, takže jim asi vyjde plán pokračování (kino?) a další spin-offy (televize?). Mě to vadit nebude :) ***** Jo, a k těm slepicim. Mě to přišlo vtipný, že to je první věc, kterou Charlie na farmě zmíní. Přeci jen...scéna se slepicema byla v knize dokonalá. Tady byla holt jenom kočička... ()

Reklama

johnymdoe 

všechny recenze uživatele

Tak si po delší době neodpustím komentář..45% místní hodnocení? Film objektivně na 4*, po poslední akční a nekompromisní čtvrthodince 5*. Dobré herecké výkony s opět dobrým Zacem Efronem (ano taky mi to nejde přes ústa, ale vymanil se z Disney channel a poslední roky..ač kolikrát ve špatně hodnocených filmech..je velmi dobrý). Slečna žhářka taky hraje co to dá, děj přímočarý (však to také má jen slabou hodinu a půl), napětí se stupňuje a k tomu skvělá hudba od Johna Carpentera ala nejlepší jeho pecky osmdesátých a devadesátých let. Knihu jsem zatím nečetl, ale i kdyby byl film ve všech ohledech jiný než předloha, tak se King této interpretace štítit nemusí, spíš naopak. 90% a škoda, že to nebylo delší s rozvrstvěnějším příběhem a propracovanější psychologií postav. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Pro děti to tak úplně není, když tam malé holce odkráglují matku, ale pro dospělé už tuplem ne, aspoň ne pro ty příčetné. Bezkonkurenčně nejslabomyslnější i scénáristicky nejslabší film o tzv. "X-Menech" jaký jsem zatím viděl. S vizuálem i obsahem druhořadého filmu televizního. A asi jediný vyloženě špatný film podle S. Kinga, jaký jsem zatím viděl. Velmi volně podle S. Kinga. Kdyby byl mrtvý, musel by se v hrobě obracet. Co tomu asi říká teď? Největší slabinou je bezesporu představitelka Firestartera, to rádoby drsňácké mrně bylo trapné až na půdu. Kdyby té holce bylo aspoň patnáct... Nebo kdyby aspoň její fotr nebyl takové vyměklé ufňukané pravdoláskařské hovado... Škoda její matky. A škoda dalších slov. Jedna za impozantního Indoše v roli killera, jediné to zajímavé postavy celého filmu. Mrknu někdy na verzi z 1984. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Dalsia spackana adaptacia vybornej King-ovej kniznej predlohy. Tolke kvanta reziserov sa o to pokusaju a mizivemu percentu sa podari ich ozaj vystihnut.  Nebyt paradnej doprovodnej filmovej hudby, a ze s tou horrorovou ma Carpenter bohate skusenosti, a celkom uchadzajuceho zaveru, nebolo by tu moc pozitiv. Potesil fireball. Sklamalo ma, ze som nevidel nuklearnu baby-Godzilu. :)) Kto ste videl zaver druheho dielu, viete, o com hovorim. :) Ako prosta zabava to vsak ujde, ak nudne pasaze trochu "posurite". Za mna to bol len vedome vzhladnutie dalsieho z radu chabych filmov, inspirovaneho King-om, ktore dokaslu i vybornu predlohu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (1)

  • Scéna v budove firmy, kde Charlie odpáli jedného z agentov a následne mu zoberie kartičku, bola k ničomu, pretože neskôr Charlie otvára dvere bez pomoci kartičky. (peetrejr)

Reklama

Reklama