Reklama

Reklama

Desetiletá Charlie se od narození s rodiči (Zac Efron a Sydney Lemmon) neustále stěhuje z místa na místo. Nomádský způsob života ji neskutečně rozčiluje, ale rodiče netuší, jak jinak ji ochránit. Charlie je totiž „jiná“. K zapalování věcí nepotřebuje sirky ani zapalovač, stačí, když se rozhodne, že mají hořet. Horší je, že svou schopnost nedokáže úplně ovládat, a když je rozhozená, může být sobě a svému okolí pořádně nebezpečná. Tajná vládní agentura, která se specializuje na vyhledávání a ovládání podobně mimořádných lidí, po Charlie samozřejmě jde, a to je důvod, proč rodina permanentně utíká. Stačí jeden malý incident a Charlie se objeví na jejich radaru a zmizet z něj není snadné. Tihle lidé se navíc neštítí používat násilí, ani vražda pro ně není nijak zásadní problém. Proti sobě však mají zoufalé rodiče, kteří jsou pro ochranu svého dítěte ochotní obětovat cokoliv, a holku, kterou opravdu rozčílit nechcete, pokud na sobě nemáte protipožární oblek. (CinemArt)

(více)

Diskuze

mm13

mm13 (hodnocení, recenze)

wufik

Áno, tak. Tiež je to to jediné, čo si z knihy pamätám. :-) A mal som vtedy pocit, že k tomu jedinému King (veľký hudobný fanúšik) po celý čas smeroval a prišlo mi to fajné aj lacné zároveň ...a preto som Podpaľačku čítal len raz.

A vo filme sa to končí ako?

wufik

wufik (hodnocení, recenze)

Je to uz davno, co jsem knihu cetla. Z cele knihy su pamatuju zaverenou pointu, ktera ve filmu neni. Mylim se, ze na konci chybi zverejneni v hudebnim casopise RS, ktery jako jediny nebyl ovladany??? 

na příspěvěk reagoval mm13

Lojz@

Lojz@ (hodnocení, recenze)

To je tak super film, že jsem po hodině usnul a probudil jsem se, když končil. Díky, znovu ne :) Prej horor, dnes už asi nikdo neví, co slovo "horor" znamená.

Uživatel Allien.9 smazal svůj příspěvek.

Lenka.Vilka

Lenka.Vilka (hodnocení, recenze)

Už teď film vydělal polovinu svého rozpočtu. To není na evidentně zatracovaný snímek špatné  :)

Lenka.Vilka

Lenka.Vilka (hodnocení, recenze)

Já jsem spíš zvědavá na poměr diváků, kteří si to stáhnou (Peacock) a kteří půjdou do kina, kde to není zadarmo. Ale jsem ráda, že to budou dávat i u nás, protože jsem tomu moc nevěřila právě kvůli způsobu premiéry. Takže super :) když to nebude fajn, od toho je komentář k filmu. Netřeba to zatracovat dopředu. Taky bych byla raději, kdyby to dělal Flanagan, protože bych dopředu věděla, že to bude super, ale proč občas nedat šanci někomu jinému?

Uživatel Dacsus smazal svůj příspěvek.

RavenSpector

RavenSpector (hodnocení, recenze)

Z dnešních obrazoborců bych věřil u Kinga snad jen Villeneuovi, nebo Krasinskému. To jsou momentálně borci co dokážou i z odpadu udělat zázrak. Viz Duna, nebo Tiché místo

na příspěvěk reagoval dr.horrible, mm13

RavenSpector

RavenSpector (hodnocení, recenze)

Ani režisér a už vůbec ne herci mě nepřijdou vhodní na rozumné zpracování Kinga. Tohle určitě vynechám. Nebudu si kazit dojem z parádní knížky. Tady jde o vcelku jasnou katastrofu

Reklama

Reklama