Reklama

Reklama

VOD (1)

Toto zcela netradiční zpracování legendy o Dr. Jekyllovi a panu Hydeovi je příběhem dobra a zla, lásky a vášně. Mary Reilly (Julia Roberts - Pretty Woman, Hook, Noci s nepřítelem) je skromná služka, pro kterou je její pán životním idolem. To by nebylo nic divného, kdyby oním vyvoleným nebyl Dr. Jekyll (John Malkovich - S nasazením života, Nebezpečné známosti). Mary postupně zjišťuje, že její pán je nejen milý a obdivuhodný doktor, ale také šílenec, který skrývá velké tajemství... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (72)

Loki_Six 

všechny recenze uživatele

Dr. Henry Jekyll - Haven't you ever wished for a completely new life, Mary? Mary Reilly - No sir. What good would that do? Dr. Henry Jekyll - I mean, suppose you were able to do absolutely whatever you wanted, with no consequences and no regrets? Then what? Mary Reilly - I don't believe there's such a thing as actions without consequences. ()

LEATHERFAC 

všechny recenze uživatele

Vážení přátelé - ne, tohle vážně není moc horor...Frears udělal z tohoto tématu spíše takovou temnější láv-story, možná proto se to taky nejmenuje Jekyll a Hyde, ale Mary Reilly...ovšem upřímně - vůbec mi to nevadí... Láv-story je to totiž nádherné, se skvělou atmosférou... Malkovich po Nebezpečných známostech v jedné ze svých nejlepších rolí, rovněž tak Julia - ta bych řekl dokonce v nejlepší. Nemůžu taky opomenout skvělou Glen Close. A hlavně to celé podmalovává neuvěřitelně nádherná hudba George Fentona (jinak např: Gándhí, Král rybář, Nebezpečné známosti, Anna a král) Jeden z mých nejoblíbenějších filmů vůbec... ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Spomienka na Marry Reilly je už trochu matnejšia, ale to by nebola, ak by bol film skutočne vydarený. Takto pôsobí skôr ako trochu zbytočný pokus vytvoriť ďalšiu variáciu na známu tému. Za zhliadnutie stojí, pokiaľ si chcete doplniť Frearsovu filmografiu a vidieť Juliu Roberts "nie zase až tak úplne krásnu", ako sme poväčšinou pri jej filmoch zvyknutí. Pri ďalšej tv repríze si dám reprízu aj ja. ()

Jazzzz 

všechny recenze uživatele

Mě se to, ale fakt líbilo! Mám fakt rád horory a tajuplné příběhy a všechno podobné. Ale nemám rád horory kde tečou litry krve a šílení mutantise sápou po zemi. Mám rád filmy s atmosférou, kde spíše nejostata nežli litry krve navozuje mrazení v zádech. A v tomto filmu se dozajista zamrazení v zádech dočkáte. Ponurá atmosféra, propojená vzpomínkami na zmařené dětství nevinné dívenky. A pak rozpolcenost hlavního hrdiny. No takřka perfektní. Bohuželjen takřka. Tak jak to je je to skvělé, ale já bych z filmu odstranili ten jediný efekt a to jest přeměna jedné osobvnosti v druhou. Bohatě by stačilo, aby hlavní postava byla schizofrenní, zčehož jedna osoba by svojí tvář zakrývala. Filmby zjískal na realičnosti (Což asi nebylo žádoucí ale já tomám rád) a divák by odcházel od obrazovky s úděsným pocitem, že by se tomohlo stát. Ale přesto jsem z filmu nadšen, po řadě naprosto úchylných pokusů o horor s atmosférou mě tento zcela vyhovuje a díky za něj! ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je prumerne zpracovani pribehu Dr.Jekyll a Mr. Hyde. Atmosferu to jakz takz ma, ale bat se nebudete, John Malkovich i Julia Roberts se snazi a par napinavejch okmaziku tu je. Vic nez Julia me zaujal Malkovich, ktery opet ukazal, ze je vyborny herec a i kdyz kuli spatnymu scenari nema moc sanci ukazat co v nem je, tak ty prilezitosti co dostane skvele vyuzije a uverite mu, ze je jednou hodnej tichej vedec a podruhy magor co beha po ulicich a zabiji. Nebejt Malkoviche a Julie tak si tohohle filmu asi nevsimnete, takze jen 3*. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Reklama

Reklama