Reklama

Reklama

VOD (1)

Toto zcela netradiční zpracování legendy o Dr. Jekyllovi a panu Hydeovi je příběhem dobra a zla, lásky a vášně. Mary Reilly (Julia Roberts - Pretty Woman, Hook, Noci s nepřítelem) je skromná služka, pro kterou je její pán životním idolem. To by nebylo nic divného, kdyby oním vyvoleným nebyl Dr. Jekyll (John Malkovich - S nasazením života, Nebezpečné známosti). Mary postupně zjišťuje, že její pán je nejen milý a obdivuhodný doktor, ale také šílenec, který skrývá velké tajemství... (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (72)

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Spíše než klasickým filmovým zpracováním bych to nazval divadelním představením, ve kterém všechno začíná a končí u bravurního Malkoviche - strhující herecké představení, střídající jeho rozdvojenou osobnost Jekylla a Hydea, je krásnou ukázkou toho, že tuhle roli nemohl zahrát jen tak někdo. Film, odehrávající se na pár metrech čtverečních se zdařilými příspěvky dalších zúčastněných herců a hereček..horor je to především v momentu, kdy se Malkovich upřeně dívá, nebo mnohdy stačí, když pouze mluví, paráda.................moje hodnocení = 8 z 10. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je prumerne zpracovani pribehu Dr.Jekyll a Mr. Hyde. Atmosferu to jakz takz ma, ale bat se nebudete, John Malkovich i Julia Roberts se snazi a par napinavejch okmaziku tu je. Vic nez Julia me zaujal Malkovich, ktery opet ukazal, ze je vyborny herec a i kdyz kuli spatnymu scenari nema moc sanci ukazat co v nem je, tak ty prilezitosti co dostane skvele vyuzije a uverite mu, ze je jednou hodnej tichej vedec a podruhy magor co beha po ulicich a zabiji. Nebejt Malkoviche a Julie tak si tohohle filmu asi nevsimnete, takze jen 3*. ()

Reklama

Streeper 

všechny recenze uživatele

Julia Roberts svojí roli zvládla skvěle. Tichá, neviditelná dívka, z které už jen srší dobrota na pohled. John Malkovich zahrál své "role" bravurně. Na jedné straně hodný, inteligentní doktor a na druhé vrah a násilník. Zajímavé pojetí rozdvojení osobnosti. Strašidelná atmosféra tomu dodala jiskru, ale stejně si tak nějak myslím, že by to Tim Burton zvládl natočit lépe. ()

GREGOIRE 

všechny recenze uživatele

Film, který je podle mého názoru dost nedoceněný. Julia Robertsová tu ukazuje úplně jinou hereckou polohu, než své zaběhané a obvykle plytké romantické naivky (Pretty Woman je výjimkou) a je výborná. V kombinaci s démonickým Johnem Malkovichem a s výsostně ponurým zátiším docílil Frears depresivní atmosféry napětí a strachu. Kdyby člověk neznal příběh „dr.Jekyll&Mr.Hyde“ a nevěděl, kam se bude film ubírat, bylo by napětí až nesnesitelné. Ano, jde o jednu z mnoha adaptací (byť, hodně volnou) známého příběhu, ale ten, kdo nebude úzkostně srovnávat s knižní předlohou, může být, tak jako já, velmi mile překvapen. ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Kdybych nebyla blbá a nezačala se před lety zajímat o fanfikci a obsah termínu "Mary Sue", tak na mě ta atmosférická, lehce úchylná romanťárna mohla fungovat stejně jako v dětství. Teď už z toho holt není nic jiného než typicky plochá verze původního materiálu zprasená o přítomnost spasitelské bezvýrazné panenky. Snad mi přečtení knížky za účelem pravděpodobného potvrzení tohohle závěru nebude trvat dalších deset let. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (6)

  • Ačkoliv byl původně natočen konec podobný tomu v knize (zklamaný Jekyll umírá a Mary leží po jeho boku), tato scéna se nejméně 25x přepisovala. Několik měsíců potom, co byl film dotočen, byli herci povoláni zpět, aby natočili tři alternativní konce. (HappySmile)

Související novinky

Zemřel herec Michael Gambon

Zemřel herec Michael Gambon

28.09.2023

Přichází smutné zprávy jak pro kouzelnický svět Harryho Pottera, tak i pro svět filmu celkově. Ve věku dvaaosmdesáti let totiž ve čtvrtek 28. září odešel oblíbený a talentovaný britsko-irský herec,… (více)

Reklama

Reklama