Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na opustenej ceste v Texase dôjde ku kolízii času, priestoru a vraždy. Karen sa pokazí auto a tak ju zvezie neznámy muž Frank a jeho vystrašená žena. Frank ide predať počítačové čipy, ktoré získal ilegálne. Podozrieva svoju ženu z nevery. Napriek všetkému Karen zostane v aute s dvojicou. V aute dôjde k tragickým udalostiam, vrátane vraždy Frankovej ženy... Karen utečie - a dostane sa do experimentálneho laboratória, kde práve skúšajú cestovanie v čase. Karen požiada vedcov, aby jej dovolili vrátiť sa späť a zabrániť tak vraždám... lenže keď sa vráti späť, udalosti sa opakujú vrátane vrážd, napriek tomu, že Karen sa snaží veci urovnať... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (33)

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jméno Louis Morneau jsem v životě neslyšel a když jsem se podíval do filmografie tohoto režiséra, tak jsem se docela zhrozil. Ale nakonec jsem se nenechal odradit a na film jsem se podíval. Byl jsem připravenej na nějakou ukrutnou sračku, takže ve finále mě tohle laciný Béčko docela mile překvapilo. Samozřejmě budete asi kroutit hlavou nad některejma věcma. Nějaká psycholožka tam předvádí takový akční kousky, že snad musela absolvovat výcvik u Specnaz, zbraně maj nekonečný zásobníky a některý lidi jsou neprůstřelný. Taky nějak moc neseděj ty přesuny v čase, protože 20 minut nebo 2 hodiny vychází prakticky nastejno. Ale tak na to jedno zkouknutí se to dá. James Belushi překvapí pro něj neobvyklou rolí psychopata. Ale pokud mam vybrat nějakej film, kde se odehrává příběh několikrát za sebou a pokaždý trochu jinak, tak radši třeba Lolu. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Včera som sa pošmykol na klzkej vozovke, padol do kaluže a zašpinil si zvrchník. Čo s tým? No, mám kamoša, čo vie vrátiť čas naspäť a tak idem k nemu a vrátim sa z jeho pomocou tesne pred túto udalosť. Ale - na druhý raz som nielenže padol zase do blata, zadrbal kabát, ale navyše som si zlomil ruku. Takže: zase naspäť ku kamošovi. Zase helfne a zase som v čase spiatky. Bacha, kaluž! Dávam pozor a aby som sa nešmykol, opriem sa o okoloidúcu dámu. Lenže: chyba lávky! Šmyknem sa zase, blatoví sme dvaja a aj ruky máme dolámané. Takže znova ku kamošovi aj s dámou a znova späť v čase. A znova. A znova. A takto až do momentu, kedy všetko vyriešim a pomôžem aj pár ďalším ľuďom. Takto mi pripadal celý film a úprimne: už pri treťom návrate do minulosti som zíval nudou. Pár celkom chytro vymyslených scén to nezachránilo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Jamesa Belushiho som mal doteraz zaškatulkovaného ako čiste komediálneho herca. Považoval som ho za priemerného amerického komika. Avšak v tomto snímku z roku 1997 predviedol, že je schopný sa vžiť i do náročnejšej role. Veľmi dobre tu stvárnil úlohu záporáka. Drsný texasan Frank s elvisovskými kotletami je v jeho podaní charizmatický, nepríjemný a presvedčivý. "Retroactive" je hlavne vďaka nemu celkom zaujímavý sci-fi thriller. *** ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Jim Belushi v netradičnej zápornej postave. A treba uznať, že mu išla sakramentsky dobre. Vlastne to jeho stvárnenie chrapúnstva a buranstva bolo to najlepšie na filme. Môj obľúbený scifi prvok - cestovanie v čase - tentoraz moc nezaujal. Tie ustavičné návraty nemali myšlienku, išlo iba o zbesilú, priamočiaru akciu, v ktorej ma vytáčalo ustavičné terminátorovanie hlavnej zápornej postavy - skrátka celé to bolo len o nesmrteľnosti Jima Belushiho. No ale tie jeho niektoré hlášky... stálo to za to. Priemer. 60/100 ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Trochu ma prekvapuje nízke hodnotenie, film bol pre mňa milým prekvapením. Námet so snahou napraviť chyby, ktoré sme urobili nie je originálny, ale v takomto púštnom, drsnom, takmer road movie je osviežujúci. Jediný vážny problém vidím v sci-fi efektoch, to točenie pri presune je ťažko béčkové a myslím, že dosť znižuje aj tunajšie hodnotenie. Nevidím nijaký veľký rozdiel medzi cool akčnými scénami v tomto filme a napr. postmodernistickou akciou u Tarantina alebo Rodrigueza. No a ak by to presne takto natočil Slovák v našich podmienkach, bolo by to čistých 100%. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

SLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: STV 1 = 4.9.2008 (R: STV 1 = 7.12.2008) (5.9.2008) Ďalší pozerateľný MORNEAUou film. (28.12.2008) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Zmáčknout spoušť není jen tak, dámo !! Změní vám to celej život.." - "Třeba toužím po nějaký změně, Franku.." ;) Navzdory tomu, že Retroactive ta bláznivá trojice - Jo, vážně !! Nejsjetější, totiž nejsvětější trojice !! To nikdy nevěstí nic dobrého, když na filmovém skriptu pracuje tolik lidí.. - vybavila tím nejnablblejším možným céčkovým příběhem, jaký si jen jeden umí přestavit, když si s časovými paradoxy kluci zvesela vytírají zadnice, dík tomu zběsilému tempu, překvapivě slušné rytmizaci i velké kupě, možná spíš dvěma kupám, hlášek, které rozhodně pobaví, platí tenhle pozapomenutý scifi kousek (s)hitmakera Louise Morneaua, kterej nakonec není vůbec mornej, za nesmírně zábavný biják, který se mohl stát celkem snadno kultem.. Nesmírně povedená a stylová hloupůstka, která se nebere ani na okamžik vážně a pomrkává na diváka stejně jako ten nejlepší Belushi, jakého jsem vůbec viděl.. Ačkoli se to nezdá, ta jeho fyzicky nesmírně náročná herecká kreace misogynního psychopata s podivným smyslem pro humor rozhodně zaslouží velké uznání.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Sci-fi variácia na Hitcher v ktorej sa vďaka stroju času neustále vracia v čase stopárka a jej prenasledovateľ. Technická stránka je na béčko skvelá. Toto má Morneau zmáknuté. Je tu kopa kvalitných prestreliek a naháňačiek. Sem tam nejaký výbuch. Horšie je to zo scenárom. Belushi tu hrá obyčajného hulváta, ktorému zrazu jebne a začne bez nejakého zmysluplného dôvodu prenasledovať svoju obeť. Celkovo je jednanie postáv dosť nezmyselné a riadi sa tým, čo scenáristom pripadalo cool. Hlavne aby to bolo čo najšialenejšie. Nuda to rozhodne nie je, ale po čase ani napínavé, lebo vám nezáleží na postavách a vďaka vracaniu sa v čase ani ich smrť nie je konečná. Takže zápletka sa neustále reštartuje a začína odznova. Výsledkom je zábavná volovina na jedno pozretie. 5/10. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

James Belushi jako zapornak celkem valel ....zajimava myslenka... ale to bouhzel nestaci, prumerna zalezitost ktera se da jednou shlednout ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Už jsem se dočkala mnohem lepšího cestování časem. James Belushi mě překvapil. Já ho znám pouze z komedií. Nicméně, tady se taky musel pěkně vyřádit. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak tady se ty moje dojmy často měnily. Zpočátku se mi ten příběh líbil a přišel mi dostatečně zajímavý, nepředvídatelný a celkem i slušně dramatický. Jenže od nějaké 30. minuty se z toho stal normální akčňák, ve kterém všechny postavy umí skvěle střílet a všichni vlastní zbraň (což tam je naštěstí vysvětlené, ale zpočátku jsem se tomu dost divil) a hlavní hrdinka a hlavní záporák najednou jako by z Marvelovky bez superschopností vypadly, ale když jsem se srovnal s tím menším zklamáním, že to nebude ve stejném stylu jako na začátku, začal jsem to naštěstí brát a do jisté míry užívat jako akčňák. To mi ale taky vydrželo jen nějakou dobu, protože v určité chvíli to začalo být poněkud monotónní a přehnaně překombinované. Úplný konec ty moje dojmy naštěstí zase trochu spravil, ale takový "rozházený" pocit z toho stejně mám. I tak to ale vůbec není špatné, jako jednohubka to postačí, ale na víc ten film u mě prostě nemá. Slabé 3* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Filmy s tematikou časovej slučky mám rád. Ono aj príbeh sa uberá tým správnym smerom, čo by sa mohlo zmeniť, keď by sa stalo toto a toto. Z tohoto pohľadu a z pohľadu akcie dostane divák očakávanú porciu. Ale spracovanie aj na čele so slabou hlavnou hrdinkou pokrivkáva a pôsobí nevieryhodne. Nebyť určite zapamätaniahodného Belushiho v postave frajerského psycho-burana, ktorý to ťahá, išiel by som nižšie. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Skoro dokonalá podívaná, kombinující akční film, thriler a sci-fi. Mladá žena si v poušti stopne manželský pár, ovšem jízda plná urážek a ponižování od manžela nakonec končí smrtí jeho ženy a při úniku se hrdinka dostává do vládního bunkru, kde se náhodou vrací v čase zpět o 20 minut. A začíná klasická časová smyčka, ve které se hrdinka znovu a znovu snaží změnit věci kolem a jediný co se ji daří je způsobovat stále větší a větší masakr. Časová smyčka, ukazující nemožnost změnit osud funguje bezchybně, Belushi jako psychopat nemá chyby (a to jsem si myslel, že to nemůže zahrát) no a všechny ty přestřelky, bitky, honičky jsou prostě boží. Už dlouho jsem neviděl tak krásně fyzickou a brutální akci. Čert vem nelogičnosti, ve víru akce si jich napoprvé 100% nevšimnete. ()

Adramelech 

všechny recenze uživatele

Řekl bych, že kdyby byl vynalezen stroj času, tak by fungoval tím způsobem, jak film ukazuje. Má-li dojít k nějakému masakru, tak k němu také dojde. V různých variantách však může kolísat počet obětí nebo si vrah a zavražděný mohou vyměnit role. Konsensuální realita je propojená tolika vlákny, že celkem festovně drží pohromadě. Křesťan by možná řekl, že přechcat Boha nějakými technickými hejblaty dost dobře nejde. – Výborný byl představitel role hlavního záporáka. Tak nějak si představuji typického Američana. ()

Reklama

Reklama