Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

iamek 

všechny recenze uživatele

Sahara je kvalitním direct-to-dvd válečným akčním filmem s cool Belushim. To je tak vše. Akční scény mi připadali trošku amatérské na tehdejší dobu a ne příliš dobře zahrané, ale oproti tomu co točí Smith teď to bylo zlaté. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Průměrný válečný snímek. Nic víc nic míň. Ale sympatické herecké obsazení a povedené bitevní scény rozhodně potěší. ()

Rimmer100 

všechny recenze uživatele

Celkem pěkný a dramatický příběh skupiny Francouzských válečníků,kteří sehrají bitvu o pitnou vodu s Němci. Rozhodně se mi James Belushi líbil v tomto filmu více než v ostatních – zkrátka tento žánr mu sedl. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Ten film nedosahuje nějakých velkých kvalit, ale já prostě musím dát maximum hvězdiček, protože jsem si tento film oblíbil včetně všech hlavních postav (především seržant v podání Jamese Belushiho). Je to tak trochu na způsob Sedmi statečných, ale v jiném kabátě a mě tenhle film fakt baví. ()

Vesman 

všechny recenze uživatele

Menší válečný film, Belushi je sympatický, i když role drsného vojáka mi k němu opravdu příliš nesedí, akční scény se docela povedly, co je ale vážně jako pěst na oko, je samotná přítomnost US Army v červnu 1942 v Africe, normálnímu divákovi to nepřijde, ale znalci historie musí úpět hrůzou. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Sice je na filmu trochu vidět nižší rozpočet a takový ten trochu "komický" styl starších válečných snímků, ale to neznamená, že se nejedná o dobré dílo. Právě naopak, Sahara je jeden z těch originálnějších filmů z druhé světové, navíc dost dobře zahranej a po celou dobu sledování jsem hlavním hrdinům fandil až do samotného finále. ()

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

nice filmek. belushi válí i ve vážnější roli. i když to je remake, je to dost kvalitní ztvárnění války v poušti. míň válčení a víc dialogů. takový boj mám rád. zvlášť se to hodilo o půlnoci po vypití basy piv, to opravdu člověku vyschlo v krku :D ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

U tohohle snímku vyloženě byla a je škoda televizní produkce, protože dostat slušnější rozpočet a slušnější kabát, vznikl by z mého pohledu pětihvězdičkový válečný snímek. Takhle jen 80%. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Boj o vodu v saharské poušti. 1) Klasický koukatelný film o přežití nabízí podívanou přiměřenou očekávání. 2) Originál z roku 1943 jsem dosud neviděl. ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Válečný film z prostředí rozpálené Afriky. Roku 1942 Němci dobyli Tobruk. Spojenecké jednotky se stahují. A toto je příběh jedné z nich, složené se směsice národností. Bez vody jedou svým tankem M3 Lee na pospas žízni. Poté se rozhostí bitva o vyschlou studnu. Celkem klasický scénář v sobě ale skrývá zábavnou a napínavou podívanou. Bitva o pevnůstku je natočena svižně a krásně se na to dívá. Film uběhne, žádné dlouhé obkecávání. Z neznámých tváří zaujme především James Belushi. Závěrem musím uznat, že jako válečný film se Sahara řadí mezi ty nejlepší, které byly v 90. letech natočeny. 90%. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Obvykle remakům originálů, který znám, nedávám stejný rating, ale Australská Sahara s Jamesem Belushim se povedla. Je to válečný film mého dětství a Belushi v něm působí jako frajer, ačkoliv obvykle mám ke klonu komisaře Mosera a váguse s kudrnatým parchantem silnou averzi. ()

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Když jsem na začátku filmu zahlédl jméno James Belushi, měl jsem sto chutí přehodit výhybku na nějakou jinou výživnější hovadinu. Vydržel jsem a byl jsem příjemně překvapen. Začalo to slibně, každou chvilku jsem čekal nějakou blbost, která mě nadobro odradí, ale věřte nebo ne, ono to mělo i příběh!! A ten mě natolik vtáhl, že jsem si zbytek snímku plně užil a Belushi si u mě mírně napravil reputaci. Byl to velice nadprůměrný televizní film... ()

kagemush odpad!

všechny recenze uživatele

A jéje,-parta žíznivých wermachťáků cupitá v písku a je na nich až moc vidět,jak levný kompars to je. Ve spojenecké grupě už chybí jen rus,čech,polák a žid,-a měli bychom tu komplet protiněměckou alianci.Belushi jako vopravdickej dvrďák všech tvrďáků natvrdlík.Fakt zlej a záludnej německej pilot.Jedna laciná srdcervoucí scéna za druhou. Laciný všecko,scénarista idiot,příběh debil a označení Tv film to taky nezachrání. Ještě že tam měli ten geniální tank Lulubelku(??!!),jenž dokázal tu hrstku statečných vojínů smrtí pohrdajících povozit po Sahaře při spotřebě asi tak deset litrů nafty na sto kilometrů a ani jednou nezapadnout. Ještě že tak! (větší žánrovou zhovadilost jsem od dob Zelených baretů, a Zachraňtě matláka Ryana neviděl!) ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Jestli si myslíte, že tento film je jen na nedělní odpoledne na strávení oběda, tak se moc pletete. Film je sice osekaný o nějaké triky, ale to filmu vůbec neubírá. Belushi zde představuje klasický USA charakter, ale taky člověka se zásadami a dobrým srdcem. Všechny národnosti zde byly velmi typicky vykresleny. Film mě dost překvapil a na to, že neměl na rozpočet 10ky milionů, tak je velmi kvalitní. ()

O´Neill 

všechny recenze uživatele

Super námět, perfektní zpracování, a velice dobří herci. Sahara je totiž jeden z těch válečných filmů, který má svou originalitu větší než hodně filmu před ní. Já jsem se bavil, a podle toho myslím odpovídá i hodnocení. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Za tu finální řezničinu (i když samozřejmě ne takovou jako třeba v Ryanovi nebo Fury), kde Skopčáci chodili jako ovce na porážku, si to ještě zaslouží tu třetí hvězdičku, protože jinak bohužel nebylo moc o co stát. Scénář totiž celkem nudil, což mě docela zklamalo. 50% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Něco jako vzpomínka na prastarou, pouštím pískem dávno zavátou báji ... vzpomínka zasazená do reálií Druhé světové. Má v sobě cosi magického, co spolehlivě přebíjí nejen vysoce nepravděpodobné skóre finální bitvy, ale i jakékoli další kritické připomínky, které byste snad mohli mít. Jakoby právě Sahara byla tím pravým místem pro neokázalé hrdinské činy ... a snad i pro zázraky, neboť osudy všech, kdož se na jejím výsostném území ocitnou, píšou do nestálých písečných dun jen slunce a vítr. ()

Reklama

Reklama