Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

Juto 

všechny recenze uživatele

Napínavý a vzrušujúci vojnový film, v ktorom je malý spojenecký oddiel obklopený nemeckou armádou. 7/10 ()

Machrovic

všechny recenze uživatele

Todle není béčko, ale céčko. Po polovině jsem to zabalil a šel spát. Už mi ti hrdinní amíci lezou vážně krkem. Z historického hlediska totální blbost, protože první zástupci armády nejsupermachrovitějšího národa vstoupili na půdu Afriky až v listopadu 1942 v rámci operace Torch. Nejlepší je, že britský velitel poslouchá amíka jako hodinky ač má vyšší hodnost! Asi pochopil, že jediný, kdo je může zachránit je velký syn velkého národa. Fuj! Dvakrát fuj! ()

Bouzy 

všechny recenze uživatele

Oni neměli zestárnout tak jako my co stárneme.Věk je neměl unavit a roky je neměli zatratit i slunce večer zapadne, ale ráno si je pamatujeme. ()

Jello Biafra 

všechny recenze uživatele

Televízny vojnový film o hrstke amerických a britských vojakov, ktorí sa postavia na odpor proti mnohonásobnej presile nemeckého Afrikakorpsu. Aj keď je na filme vidieť malý rozpočet tak má výborné bojové scény a James Belushi podáva slušný herecký výkon. ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Australský válečný televizní film, který je remakem slavné předlohy z roku 1943, která sloužila jako propaganda. Tento film je jedním z mých nejoblíbenějších válečných filmů. Přiznejme si, že válečných filmů je jak mravenců v lese, nicméně kolik z nich se věnuje střetnutí Spojenců s Afrika Korps v pusté a vyschlé Africe? Moc jich není, proto si tohoto filmu o to více cením. Již od začátku se dostáváme pod likvidační palbu německého protiútoku a parádní tempo si film drží takřka po celý průběh. Děj nás zavede za ustupující skupinou vojáků, kteří po cestě posbírají několik mnohonárodnostních vojáků a pod záštitou hrdinské akce se rozhodnou bránit studnu, aby ulehčili svým přeskupujícím jednotkám. Tento příběh nám pomůže nahlídnout na jednotlivé národnosti za války, dokonce se nám poměrně reálně a přesně snaží vystihnout charakteristiku jednotlivých národností a toho si na tomto filmu cením nejvíce. Seznamování s postavami sice není dlouhé, i tak ale poznáme jakou charakteristiku za války jednotlivé národy měli. Samozřejmě, že je zde trochu přehnané vykreslení hrdinských Američanů, ale to je detail, který se dá snadno překousnout. Válečné scény jsou i přes mizerný rozpočet parádní a působí poměrně realisticky. Kdyby takto měl vypadat každý televizní film, tak si snad pořídím televizi. Moje hodnocení 85% ()

Daddko odpad!

všechny recenze uživatele

WWII pomohol Nemecku prehrať Benito Mussolini. Jeho eskapády v Etiópii, Albánsku a najmä v Grécku a Severnej Afrike vyťažili nemeckú armádu tak, že nestačili na iných frontoch. Afrikakorps to zase len hasil po Talianoch. Pohľad z druhej strany ako a čo vymyslela Púštna líšky by bol zaujímavejší. Jedna fiktívna historka  Montyho armády realitu bojov nezmení. ()

Danoboss 

všechny recenze uživatele

Tu sa nedá vytknúť snaď nič, ten film je super od začiatku do konca, herci nie sú opozerané hviezdy, čo v konkrétne tomuto filmu veľmi prospieva, ak k tomu pripočítam skvelé hlášky typu "myslel som, že som zajal nepriateľský tank", tak musím dať plný počet. ()

lskala 

všechny recenze uživatele

James Belushi, ač ho nemám příliš v oblibě, se do role lídra mezi vojáky hodí skvěle. Povedla se dobře natočit i atmosféra strachu z blížícího se Německého vojska a nenávist vůči zadrženému "skopčákovi". Tomu bych já osobně zpřelámal všechny kosti v těle za ty jeho "naci-kecy". 75% - 4**** ()

Wotan 

všechny recenze uživatele

Začátek je dobrý, ponurá atmosféra z bojiště, všude vraky rozstřílené techniky..... Ale jak dojde k boji tak to působí tak trochu směšně. To, že by se osm (nebo kolik jich bylo) spojeneckých vojáků ubránilo u rozbořené studny celé německé rotě déle jak pár minut je nesmysl. Trošku to připomíná Alamo křížené se Sedmi statečnými ()

hudryhudry 

všechny recenze uživatele

Obyčejný a průměrný vojenský film z dob 2. sv. války, konkrétně ze žhnoucích písků Saharské pouště v Africe. Typický scénář amerických vojenských filmů se snoubí s poměrně dobře zpracovanými akčními scénami a vytváří docela dobře působící válečné drama.. Škoda jen ohrané scénářové kostry a celkového průměrného televizního zpracování. Slabší 3*. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Je potřeba říct, že je to na TV film vynikající snímek. Velká většina z nich totiž nesahá Sahaře ani po kolena, takže za fakt, že to šlo primárně do televize, dávám jednu hvězdu navíc. PS: jedna z nejlepších scén je vyslýchání něměckého vojáka s pomocí pár deci vody. Z toho vždycky dostanu žízeň! ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Parádní válečný snímek. Celkem bezvýznamná epizoda ve válečném běsnění na severu Afriky, ale hodně dobře natočená. Velmi mě překvapil James Belushi, jehož výkon si určitě zaslouží 4*, stejně jako celý snímek. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemné prekvapenie, ku ktorému som sa dostal čírou náhodou jedného neskorého večera na TV Nova pár rokov dozadu. Jim Belushi v obkolesení strachu z vojska aj smrteľnej púšte. Taký Fury 0.1. Nechcel by som zažiť. Je to TV produkcia takže tie štyri hviezdy berte na pomery TV produkcie danej doby. ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Válečný dobrodružný film odehrávající se komplet na poušti. Což je něco, co film odlišuje od běžnýho průměru. Jinak ale v postatě klasickej válečnej film, tentokrát se ale bojuje o studnu a o vodu. James Belushi mě v tomhle žánru moc nesedí, nějak sem mu nebaštil že je tvrďák a hrdina. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Na TV film je to docela slušnej nářez a Afrika Korps dostávaj slušně na prdel, do toho sympatická hlavní role pana Belušky a chytrej trik se studnou :) ()

Litvicek 

všechny recenze uživatele

Ani jsem si nevšiml, že teprve dneska jsem tomuhle filmu přiřadil hodnocení, přitom je to jedna z mých srdcových záležitostí a to zhruba několik let. Minimálně jednou ročně to osvěžím a tohle je ten případ, kdy to stojí za to pustit pozdě v noci. Film pak nabírá absolutně několikanásobnou kvalitu a divák v posteli prožívá filmovou erekci. Já to tedy takhle mám a nestydím se za to. James Belushi, druhá světová válka, výborné prostředí, děj, herci, dlouhá stopáž a hravě zvládnuté dialogy, to vše tvoří 5ti hvězdičkové hodnocení. Nemám si na co stěžovat, opravdu jedna z mých oblíbených klasik. ()

Crackonosc 

všechny recenze uživatele

Tahle partička bránící v poušti vyschlou studnu prostě nestárne. Nejvíc ji asi prospívá to, že se tvůrci nebojí mezi palčivější témata vložit drsné i vtipné hlášky a sem tam přihodit nějaký to zdravý klišé, čímž dokazují, že se neberou až tak úplně vážně a dá se tak filmu leccos odpustit. I přes malý rozpočet a téměř nulovou změnu lokací je snímek velice zdařilý nejen na televizní poměry. Těžko věřit, ale po Ryanovi je tohle můj druhý nejoblíbenější válečný film. ()

Reklama

Reklama