Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

Wishkah 

všechny recenze uživatele

Kdyby to nebylo televizní ale šlo to do filmové produkce a kdyby se zapracovalo na scénáři a víc se prokreslili postavy mohl být tenhle film o dvě třídy lepší. Jinak velmi zajímavý počin s výborným Jamesem Belushim ()

cityman 

všechny recenze uživatele

James Belushi dokazuje, že umí i něco jiného než jen komediální role a exceluje v roli velitele obrněného vozidla prchajícího před německou armádou napříč africkou pouští. ()

Matros 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších TV filmů co znám. Prostě mě to neuvěřitelně dostalo. Na konci skvělá bitva (na TV film vynikajicí), super postavy, poušť suchá jak má být a jednotka žíznivých skopčáků ženoucích se ke zdroji vody za každou cenu. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Uprostřed pouště roce 1942 parta Amíků bojuje o jednu starou vyschlou studni proti německé drtivé přesile. Úporné vedro, vysílující zážitek po kterém budete mít žízeň . ()

Petrus1 

všechny recenze uživatele

Musím konstatovat, že na tv film to byla docela dobrá podívaná. Poprvé sem to chytla někdy od poloviny, no a teď už sem to konečně viděla od začátku. :-) Belushi se ke své milované Lulubelle (to je tank, ne traktor, haha) chová jako k ženské…něžně, hezky a jemně…no, tím by mě moc neoslnil :-D No a jelikož jediná možná cesta vede na jih do pouště (sice je to sebevražda, ale co už), vyrazí se svojí Lulubelle a zbytkem jednotky směr poušť. Po cestě posbírají i další přeživší vojáky různých národností a nakonec ještě se dvěma zajatci na krku brání studnu bez vody. Ale ono nejde přeci jen o tu studnu, to je taktika :-) A díky skvělé strategii a i psychologii (jako nemít vodu a vidět, jaxe někdo v poušti myje…to by odrovnalo i mě :-D) a odvaze všech devíti spolubojovníku dochází na pořádnou akci a svištění kulek (a to já ráda :-)). Ale být bych tam nechtěla, jen tři loky vody pro každýho…mno děs!…i když bez vody bych možná vydržela, ale pochybuju, že bych to vydržela bez té zrzavé ;-) ()

Untentrauer 

všechny recenze uživatele

Poté co jsem viděl film Oáza z roku 1972 jsem zde musel ubrat hvězdičku. Nápad mi totiž přijde vykradený a i když mám Belushiho rád, tak přeci jen na ty český mazáky nemá.... ()

bangee 

všechny recenze uživatele

Já jsem se vcelku bavil, Belushi překvapil, koukat se na to dá. Co mě dostalo byl právě tak trochu netypický příběh, kde je to teda trochu přehnané, ale nemyslím si, že by to bylo až tak nemožné (mám samozřejmě na mysli obléhaní studny wehrmachtem). Celkově jsem z filmu cítil to napjetí a cukání v těle kvůli nervozitě, že zítra nebudu mít co pít... ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Takto vynikající TV film se jen tak nevidí. Ani tak chvilkami nepůsobí (spíš film 1.ligy), ale určitě tento film nestojí na rozpočtu. Film tvoří výborné charakterní postavy, Belushi dokázal zahrát kvalitní postavu (asi nejlepší výkon z toho to filmu) takový „nadčasový“ Tom Hanks (Zach.V.RA...) Kvalitní válečný film, který by se měl vidět – určitě patří mezi ty lepší-! ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Aj po dlhej dobe, ked som tento film videl naposledy, ma to znova bavilo sledovat ako kedysi. Dobre vyvijajuci dej filmu sa zavrsil branenim studny uprostred zrucanin v pusti. Samotne boje boli dobre premyslene a aj kamerove zabery boli na spravnom mieste a nie mimo diania filmu, kde by ste to najviac nepotrebovali. ()

Camarro14 

všechny recenze uživatele

Příjemné televizní překvapení, s perfektně (zejména typově) vybraným hereckým obsazením a ještě k tomu s tématikou z druhé světové války - co víc si můžu přát! :)) ()

Lorge 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale jako maklý jsem v deset v noci seděl přilepený k obrazovce se zvukem na minimum a hltal tohle válečné drama o sto šest. A , kupodivu, když jsem se na to po deseti letech mrkl znovu, film pro mě měl pořád to stejné kouzlo :) ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Když jsem ten film viděl poprvé, ani mě nenapadlo všimnout si, že se nejedná zrovna o nejnákladnější velkofilm. S hrdiny neztratíte ani na chvíli kontakt a prožíváte s nimi boj o pár kapiček vody na vyprahlé poušti. Tempo, napětí, atmosféra, charizmatický hlavní hrdina a neotřelý (i když hodně nepravděpodobný) nápad. Ale proč ne. Akční filmy mají být pohádkou a tahle vás opakovaně neomrzí. ()

Reklama

Reklama