Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

Knor 

všechny recenze uživatele

Výborná válečná historka, která by úplně v pohodě mohla uspět i v kinech. Překvapil mě James Belushi, kterýmu tahle tvrďácká chlapácká role sedla. Tohle se mi moc líbilo. ()

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Asi je má atavisticko - maskulinní náklonost k válečným filmům větší, než si myslím, neboť dávám tři hvězdičky a stále se tomu divím... No, prostě vybojovali to! Fajn klucííí! ()

Kanalizato 

všechny recenze uživatele

Příjemná a koukatelná odpočinovka. Belushi jako ultimátní seržant drsňák. Geniální vtip proč právě 4 manželky jsou správný počet. Válečná variace na téma "přežití v poušti" a stejnojmenný remake. Sympatičtí herci, odpovídající "záporňák", ačkoliv nejde o žádný gore jatka, byl jsem spokojen. ()

The Graduate 

všechny recenze uživatele

Vynikající válečný film, kterého je škoda jen pro televizi. Uvěřitelné postavy a nadprůměrné herecké výkony všech představitelů jsou jedněmi z hlavních plusů. ()

Jehan 

všechny recenze uživatele

V podstatě je to asi blbost, schematicky pojatá, nepravděpodobná. Sympatické herecké výkony z filmu ale dělají přijatelnou podívanou. Vzpomněl jsem si u toho na zapomenutý československý film Oáza s Radkem Brzobohatým. ()

horor2 

všechny recenze uživatele

Belushi: "Všichni zůstáváme a co ty?" - Frantík: "Mně chutnají Vaše cigarety." Válečný film, který nám nabídne vše, co chceme vidět: Slunce, písek, žízeň, odhodlání, obětavost + parádní akce s hláškami a Belushiho jako velitele ostrých hochů. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Podle mě jsou jen 2 nejzajímavější filmy na toto téma a z válečné Sahary vůbec, tento a československý film Oáza (1972). ()

benyy 

všechny recenze uživatele

Prekvapujúce na tomto filme je rok vzniku.Keď ho pozeráte, máte pocit že je tak z osemdesiatych rokov, ale inak je to príjemný film, aj keď odporuje dejepisu ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Valecny film, ktery se nemusi stydet vubec za nic. Vse funguje skvele, figury funguji - mozna trosku mezi nimi neznate vztahy a pratelstvi, ktere by tomu docela slusely. Akce skvela. Kdo ma rad valecne filmy doporucuju. ()

Sentinel 

všechny recenze uživatele

I s malým kašpárkem jde hrát velké divadlo. Drama hrstky internacionálních vojáků (kromě Britů a Amíků najdeme i zástupce Itálie, Francie a afrických etnik) zuřivě bránících někde uprostřed Sahary vyschlou studnu má nečekané pole působnosti. Na televizní film opravdu hodně povedené. 85% ()

Manas50 

všechny recenze uživatele

Když si odmyslím hodně historických mezer a celkovou nereálnost příběhu, tak se překvapivě jedná o celkem kvalitní válečné drama. Válečné scény jsou natočeny zajímavě a efektivně, vzhledem k tomu že je to jen TV film. James Belushi ukázal, že umí zahrát nejen komediální role. Ostatní herci jsou pro mě neznámí, ale byl jsem s nimi spokojen. Škoda těch již zmíněných velkých historických nedostatků, bez nich by byl můj dojem z filmu ještě lepší, ale i tak to není špatný výsledek. 70% ()

MartinHejkal 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý film tenhle film jsem viděl jako malý a už tehdy se mi to strašně líbilo, pro nás s tátou je tohle opravdu nejsrdnatější film, James je skvělej všichni jsou skvělý, pro mě jsou to praví chlapi a když se na to koukám jak tady žijeme v Čr tak musím říct, že někteří by měli jít na vojnu jako sůl, ale jinak 5 hvězd musí bejt kdo dokáže zastavit 500 žíznivých Němců? ()

Oxik49 

všechny recenze uživatele

Typická amerikánská válečná slátanina o hrdinných Američanech a ublížených spojencích a zlých tupých fašounech a náccích. Američani, Angláni, Frantíci, zajatej Ital a Němec a jeden bubák společně tábořej u vyschlý studny, kterou bráněj před Afrika Korpsem podnikajícím davové útoky po vzoru Sovětů. Chvílemi jsem nevěděl, jestli brečet, nebo se smáti. Pro někoho to však jistě bude slušné odreagování. ()

petrxx11 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilý remake původní Sahary z r. 1943. Jim Belushi si se svým seržantem Gunnem poradil stejně dobře, jako jeho předchůdce v této roli Humphrey Bogart. Také Brian Trenchard-Smith, režisér neuvěřitelných béčkových srágor typu Air Force 2, se snímku podle půl století staré předlohy zhostil s opravdovou rutinou - v tom kladném, řemeslném smyslu. Více než padesátiletý odstup mezi oběma verzemi je ovšem znát - a nejen v tom, že původní film byl černobílý. Přestože scénář je téměř identický, ďábel, jak známo, je skrytý v detailu. V původní verzi Němec zákeřně střílí vyjednavače do zad, v současné tato scéna chybí. Ostatní rozdíly jsou pro vyznění filmu nepodstatné, tento ale vyjadřuje právě ten padesátiletý předěl. Padesát let Němci nerozpoutali žádnou válku, zatímco USA dávno bojují války jiné, proti jiným nepřátelům. Ale pod závěrečná slova se můžeme podepsat teď, stejně jako tenkrát: "Oni neměli zestárnout tak jako my, co stárneme. Věk je neměl unavit. Roky je neměly zatratit. I slunce večer zapadne, ale ráno si je pamatujeme. Nikdy na vás nezapomeneme." ()

Jerryklicha 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem viděl snad tisíckrát, a pořád se na něj mohu koukat. Výborný herecký výkon Jamese Belushiho. Pointa je v tom, že parta vojáků brání studnu, ve které vlastně vůbec není voda. Akce, přestřelky, ale dokonce i humor v podání francouzkého vojáka, který vypráví vtipně, jak doma jedl sýr, pil víno a jedl k tomu cibuli :) ()

Mark1983 

všechny recenze uživatele

Koukatelný válečný film,který jsem si tenkrát ve videopůjčovně půjčil hlavně kvůli hlavnímu představiteli a nebyl jsem zklamán. ()

Reklama

Reklama