Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

bangee 

všechny recenze uživatele

Já jsem se vcelku bavil, Belushi překvapil, koukat se na to dá. Co mě dostalo byl právě tak trochu netypický příběh, kde je to teda trochu přehnané, ale nemyslím si, že by to bylo až tak nemožné (mám samozřejmě na mysli obléhaní studny wehrmachtem). Celkově jsem z filmu cítil to napjetí a cukání v těle kvůli nervozitě, že zítra nebudu mít co pít... ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Zvenku malá, ale uvnitř velká. Tradiční fráze válečných filmů nechybějí ani u téhle minimalistiké záležitosti, ale trochu té žánrové vaty nikdy neuškodí. James Belushi táhne svoji sebranku utahaných vojáků přes poušť a proti něměcké skvadře vyprahlých vojáků. Díky rúznorodosti a zejména zajímavosti spojeneckcýh vojáků je to rozhodně dobrá podívaná. Ostatně zkuste si nefandit fanatickému Frantíkovi s vizáží Jean Claud Van Damma. ()

Reklama

topi80 

všechny recenze uživatele

Když jsem ten film viděl poprvé, ani mě nenapadlo všimnout si, že se nejedná zrovna o nejnákladnější velkofilm. S hrdiny neztratíte ani na chvíli kontakt a prožíváte s nimi boj o pár kapiček vody na vyprahlé poušti. Tempo, napětí, atmosféra, charizmatický hlavní hrdina a neotřelý (i když hodně nepravděpodobný) nápad. Ale proč ne. Akční filmy mají být pohádkou a tahle vás opakovaně neomrzí. ()

Oxik49 

všechny recenze uživatele

Typická amerikánská válečná slátanina o hrdinných Američanech a ublížených spojencích a zlých tupých fašounech a náccích. Američani, Angláni, Frantíci, zajatej Ital a Němec a jeden bubák společně tábořej u vyschlý studny, kterou bráněj před Afrika Korpsem podnikajícím davové útoky po vzoru Sovětů. Chvílemi jsem nevěděl, jestli brečet, nebo se smáti. Pro někoho to však jistě bude slušné odreagování. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Takto vynikající TV film se jen tak nevidí. Ani tak chvilkami nepůsobí (spíš film 1.ligy), ale určitě tento film nestojí na rozpočtu. Film tvoří výborné charakterní postavy, Belushi dokázal zahrát kvalitní postavu (asi nejlepší výkon z toho to filmu) takový „nadčasový“ Tom Hanks (Zach.V.RA...) Kvalitní válečný film, který by se měl vidět – určitě patří mezi ty lepší-! ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Téměř všichni komparzisté byli příslušníky australských armádních složek. Těm kvůli zvýšení autenticity režisér nařídil oholit si vousy, které v německé armádě během druhé světové války nebyly tolerovány. (oje)
  • Tank seržanta Gunna (James Belushi) je M3 Lee. (G3niu5)
  • Tambul (Robert Wisdom) si pred bojom pri modlitbe nevyzul topánky, čo je v Islame prikázané. (Lukoh)

Reklama

Reklama