Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V červnu 1942 se po pádu Tobruku chystá seržant Gunn se svým tankem a hrstkou mužů podle rozkazu ustoupit, přestože je téměř obklíčen německými jednotkami a před sebou má pouze rozpálenou saharskou poušť. Cestou narazí na kapitána Holidaye a zbytky jeho zdecimované jednotky. Když se chystají doplnit zásoby vody v opuštěné oáze, zjistí Gunn, že německé jednotky chtějí udělat totéž, a rozhodne se jim v tom zabránit. I když ví, že to je rozhodnutí sebevražedné, se svými devíti muži je odhodlán připravit obranu a pak zdržet nepřítele natolik, aby se odražené jednotky Spojenců dokázaly mezitím vzpamatovat a přeskupit. (TV Nova)

(více)

Recenze (110)

Carlossss 

všechny recenze uživatele

Když jsem na začátku filmu zahlédl jméno James Belushi, měl jsem sto chutí přehodit výhybku na nějakou jinou výživnější hovadinu. Vydržel jsem a byl jsem příjemně překvapen. Začalo to slibně, každou chvilku jsem čekal nějakou blbost, která mě nadobro odradí, ale věřte nebo ne, ono to mělo i příběh!! A ten mě natolik vtáhl, že jsem si zbytek snímku plně užil a Belushi si u mě mírně napravil reputaci. Byl to velice nadprůměrný televizní film... ()

MartinHejkal 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělý film tenhle film jsem viděl jako malý a už tehdy se mi to strašně líbilo, pro nás s tátou je tohle opravdu nejsrdnatější film, James je skvělej všichni jsou skvělý, pro mě jsou to praví chlapi a když se na to koukám jak tady žijeme v Čr tak musím říct, že někteří by měli jít na vojnu jako sůl, ale jinak 5 hvězd musí bejt kdo dokáže zastavit 500 žíznivých Němců? ()

Reklama

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Autoři se snažili do filmu nacpat co nejvíc národností, které se války v Africe účastnily. Jinak je to strašná ptákovina, asi jako když jsme si hráli na válku s klukama (aneb "představujou si to jako Hurvínek válku"). Klasický výtvor Briana Trencharda-Smithe (jen se podívejte na jeho tvorbu). Jedna hvězda za interiér tanku M3 Lee. ()

DHDV 

všechny recenze uživatele

Takto vynikající TV film se jen tak nevidí. Ani tak chvilkami nepůsobí (spíš film 1.ligy), ale určitě tento film nestojí na rozpočtu. Film tvoří výborné charakterní postavy, Belushi dokázal zahrát kvalitní postavu (asi nejlepší výkon z toho to filmu) takový „nadčasový“ Tom Hanks (Zach.V.RA...) Kvalitní válečný film, který by se měl vidět – určitě patří mezi ty lepší-! ()

Georgex 

všechny recenze uživatele

Australský válečný televizní film, který je remakem slavné předlohy z roku 1943, která sloužila jako propaganda. Tento film je jedním z mých nejoblíbenějších válečných filmů. Přiznejme si, že válečných filmů je jak mravenců v lese, nicméně kolik z nich se věnuje střetnutí Spojenců s Afrika Korps v pusté a vyschlé Africe? Moc jich není, proto si tohoto filmu o to více cením. Již od začátku se dostáváme pod likvidační palbu německého protiútoku a parádní tempo si film drží takřka po celý průběh. Děj nás zavede za ustupující skupinou vojáků, kteří po cestě posbírají několik mnohonárodnostních vojáků a pod záštitou hrdinské akce se rozhodnou bránit studnu, aby ulehčili svým přeskupujícím jednotkám. Tento příběh nám pomůže nahlídnout na jednotlivé národnosti za války, dokonce se nám poměrně reálně a přesně snaží vystihnout charakteristiku jednotlivých národností a toho si na tomto filmu cením nejvíce. Seznamování s postavami sice není dlouhé, i tak ale poznáme jakou charakteristiku za války jednotlivé národy měli. Samozřejmě, že je zde trochu přehnané vykreslení hrdinských Američanů, ale to je detail, který se dá snadno překousnout. Válečné scény jsou i přes mizerný rozpočet parádní a působí poměrně realisticky. Kdyby takto měl vypadat každý televizní film, tak si snad pořídím televizi. Moje hodnocení 85% ()

Galerie (8)

Zajímavosti (4)

  • Tank seržanta Gunna (James Belushi) je M3 Lee. (G3niu5)
  • Tambul (Robert Wisdom) si pred bojom pri modlitbe nevyzul topánky, čo je v Islame prikázané. (Lukoh)
  • Téměř všichni komparzisté byli příslušníky australských armádních složek. Těm kvůli zvýšení autenticity režisér nařídil oholit si vousy, které v německé armádě během druhé světové války nebyly tolerovány. (oje)

Reklama

Reklama