Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvou teenagerů, spřízněných duších, které společně hledají únik před traumatizujícími životními událostmi ve vlastním světě „svého lesa". Silné vzájemné pouto je přitom tak křehké a návrat do reality tak bolestivý. Dokumentarista Dom Rotheroe chtěl ve svém hraném debutu zachytit intenzitu a intimitu vztahu hlavních hrdinů, proto se rozhodl pro ruční digitální kameru, kterou vedl Robby Müller, zkušený holandský kameraman, jenž točil s režiséry, jako jsou Jim Jarmusch, Wim Wenders nebo Lars von Trier. (Fresh Film Fest)

(více)

Recenze (82)

Khalesi 

všechny recenze uživatele

Netuším, či som vôbec schopná nájsť správne slová, tak silne na mňa príbeh zapôsobil. Za celý svoj život som nezažila, že by sa na obrazovke ocitol dej, ktorý som sama na vlastnej koži prežila- teda až na nepodstatné drobnosti. Viem presne čo znamená cítiť k niekomu také silné puto, že nedáva priestor už pre nikoho ďalšieho. Ak stretnete spriaznenú dušu, môže sa stratiť celý svet. Nič už nie je aké bolo a nič už nie je dôležitejšie, než vaša druhá polovica, ktorá vás učiní tak odolným a úplným, ako by to nikto iný nedokázal. Bojíte sa zostať, ale viete, že nedokážete a ani nechcete odísť. Takáto je absolútna láska. Môžete ju cítiť len k tomu človeku, ktorý vidí do vašej duše, pretože tá jeho je jej súčasťou. Díky whack :) ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Když je k vám svět krutý, vytvoříte si svůj vlastní - krásný, dokonalý, bezstarostný, osvobozující. A když se v tom svém světě setkají dva lidé, získává náboj mnohem krásnější a snovější. Takové setkání se poštěstilo dospívajícím Tomovi a Jessice, které bolavost životů dovedla do krásného lesního světa daleko od lidí, kde se mohou oddávat ničím nerušené symbióze s přírodou i se sebou samými, ve které se zrodí krásné, čisté přátelství přirozeně jiskřící v něco většího, sladšího a krásnějšího. Použití ruční kamery bylo dobré rozhodnutí, protože hlavní dvojici dokáže divákovi přiblížit detailněji, intimněji a přirozeněji, jako bychom byli toho všeho součástí. Domu Rotheroeovi se podařilo natočit emocemi nabitý depresivní indie film, který v divákovi na dlouho zanechá stopy. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Dramatický príbeh Toma, poriadne švihnutého týpka a Jessicy, jemnej krásky, ktorá to tiež nemá v hlave celkom upratané, takže nečudo, že sa tieto dve spriaznené duše spojili do akéhosi súrodenecko-mileneckého puta, ktoré naberá až osudové rozmery. A v druhom slede je to aj film o úchyloch a o traumách, ktoré svojim konaním spôsobujú. Tomov príbeh má istú paralelu s príbehom Tarzana, keď sa kvôli láske snaží vymeniť divočinu za civilizáciu, lenže tá divočina v ňom samom je veľmi mocná. Film má ľahší erotický náboj, výborne pracuje s dramatickým napätím a silný je aj po hereckej stránke. Pôvabná Jenna Harrison (Jessica) tu pôsobí veľmi nádejne, ale ako tak pozerám, jej filmová kariéra išla potom do žumpy. Úplne iný prípad je ale výborný Ben Whishaw (Tom), ktorý sa výrazne presadil aj v ďalších filmoch. Za zmienku ešte stojí aj presvedčivý Adrian Rawlins (alias James Potter). Kamera je, ako sa na prelom tisícročí "patrí", ručná a roztrasená, ale v tomto prípade ma to rušilo iba v menšej miere (strata tak pol hviezdičky), keďže inak je obrazová stránka celkom pôsobivá. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Jsou prostě filmy, u kterých vám stačí vidět pár minut a je vám naprosto jasné, že vám vůbec nesednou. Občas se tak prostě stane a nedá se s tím nic dělat, možná jen doufat, že si vás to získá nějak zpětně, ale ta šance je téměř nulová. Takovým druhem filmů pro mě je i tenhle, jenže o to horší je, že je ve svém průběhu stále více a více špatný, až se divím, že výkony herců tomu pro mě zachránily aspoň jednu hvězdičku. Můj bratr Tom je nezávislá teen romance, natočená v tehdy tolik populárním stylu Dogmy 95 a který nedokáže předvést víc, než jen vykalkulovaný příběh, postavy bez žádného hlubšího představení a nesmírně otravnou a naprosto hloupou hru na těžký art, poetický film a pocitovku. A tak nějak to doufá, že to divákům bude stačit a světě div se - ono fakt jo! Já osobně s tím ale mám problém (a zvlášť, když to chce být art), protože mi to předvedlo jen vynucený blábol, který mě má donutit cítit jeho emoce jen proto, že to tak s postavami PROSTĚ JE a do toho všeho párkrát popře jejich naznačené charaktery (třeba Tomův na párty). Veškerá témata a "myšlenky" to podává dost pateticky a nefunkčně, jakákoli jejich sdělení mě kvůli podání vůbec neoslovovala a hlavně je to opravdu tak vykalkulované ve všech směrech, že jsem tomu nedokázal věřit absolutně nic. Dost o tom vypovídá už jen to, že každá křesťansky založená postava tu je automaticky pedofil... A do toho je to ještě celé natočené mizernou rozklepanou kamerou, která u mě už z principu ničí jakoukoli šanci vyvolat atmosféru (čest výjimkám) a mezi scénami jsou agresivní bílé prostřihy, u kterých ani moc nechápu, proč tam jsou, asi na probuzení spících diváků v kině, jinak fakt nevím. Tomu vysokému hodnocení tady fakt nerozumím, tohle prostě není dobrý film ani omylem... 1* ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Úchvatný snímek po všech stránkách: skvělý scénář, profesionální režie, snaživí herci. Všemu ještě napomáhá vizuál ruční digitální kamery, díky které se divák ocitá jen pár metrů před hlavními protagonisty tohoto působivého dramatu. Příběh je vlastně takovým psychologickým studiem mladých lidí, kterým normální život nenabízí uspokojení (v případě Toma je pointa až děsivá) a hledají tak útěchu za hranicemi svého domova. Podmanivé každým záběrem. Dojemné, krásné, neskutečné! Viděno dvakrát a jistojistě ne naposledy. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama