Reklama

Reklama

Dopisy pro anděla

(festivalový název)
  • Česko Dopisy Anděle (festivalový název) (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Titulním hrdinou filmu je muž, který bojoval v Afghánistánu, kde konvertoval k islámu. Po letech se vrací zpět do Estonska a s rozčarováním zjišťuje, že doma musí čelit zcela jiným druhům válek – východní a západní kultury, mužů a žen nebo zdravého rozumu a šílenství. (MFF Cinema Mundi)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Cinema Mundi 2012. Kafkovsky laděný příběh muže, jenž snad kdysi býval vojákem okupačního vojska v Afghánistánu, přijal muslimskou víru, a po návratu do blíže neurčeného rodného prostředí se setkává s několika lidmi, z nichž část přežívá v nudisticky smýšlející psychiatrické léčebně, je těžké sledovat, nesnadné o něm přemýšlet, a téměř nemožné jej pochopit. Více tady. ()

wojtekp 

všechny recenze uživatele

U tohoto estonského film jsem absolutně nepochopil o čem je a co chtěl autor říci, ale myšlenky na něj se mi pořád vracejí. Režisér Sulev Keedus prý natočil tento film, aby ukázal své pocity z období, kdy Estonsko bylo částí Sovětského Svazu a on měl narukovat do armády a zřejmě i odejít do války v Afghánistánu. Nakonec byl tohoto uchráněn, ale pocity v něm zůstaly a právě tyto pocity chaosu, úzkosti a melancholie se k nám tlačí skrze plátno. Dalo by se říci, že tento film je obrazem nitra každého z nás a každý v něm uvidí část své duše. ()

Reklama

Reklama