Reklama

Reklama

Tai ji 1: Cong ling kai shi

  • Čína 太极1:从零开始 (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Yang Luchan je od narození poznamenán fyziognomickou abnormalitou - deformací, která jako rozrůstající se tumor tvoří převážnou část jeho čela. S tímto zahanbujícím cejchem byl po většinu dětství Yang považován za místního prosťáčka bez sebemenší známky respektu. A bylo tomu tak až do doby, kdy na matčin popud začal s dovednostními cvičeními bojových umění. Po době strávené cvičením se Yang rozhoduje pro cestu do vesnice Chen, proslulé svými nepřekonatelnými mistry tai-či. Ve vesnici není nikoho, kdo by se v tai-či denně nezdokonaloval a nevyužíval jej i během všedních činností. Nicméně je i přesto místním striktně zakázáno odhalovat učení tai-či cizincům, a Yang to na vlastní kůži pociťuje bezprostředně po svém příjezdu. Za svůj příjezd do vesnice je zvolenými vesničany vyzván k boji, v němž se proti němu staví statné mužské postavy, ženy, ba dokonce i slabě vypadající adolescenti. Ti všichni jej ovšem bez větších potíží porážejí. Po zahanbujícím a nejbolestnějším boji celého dne, kdy ho před očima všech vesničanů porazila krásná dcera mistra Chena Yuniang, se Yang skálopevně rozhoduje studovat tai-či k naprosté dokonalosti. K tomuto účelu je nutné nejprve najít samotného mistra Chena. S věkovitým průvodcem se vydává po mistrových stopách v domnění, že jej zastihne a přesvědčí k výuce. Jenže pod příkrovem nenápadnosti se v jeho vrásčitém průvodci skrývá samotný Chen, který v Yangovi rozpoznává bojovného ducha a cestou jej podrobuje strastiplným testům, z nichž Yang nevědomě získává bojové zkušenosti a znovunalézá ztracenou sebedůvěru v sebe sama. A když jednoho dne do vesnice na železném stroji nahánějícím strach přijíždí Fang Zijing, přítel Yuniang z dětských let, který po masitém úplatku vládních činitelů hodlá skrze vesnici pro svoji železniční dráhu položit koleje, Yang se po boku Yuniang připojuje ke skupině odbojníků s úmyslem zničit ďábelský výtvor a Fanga i s jeho doprovodem odkázat do patřičných mezí. (Conspi)

(více)

Recenze (23)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘIŠEL SES UČIT BOXOVAT? CIZINEC SE NEMŮŽE UČIT BOX CHEN JIA. ODEJDI PROSÍM...“ /// Pohádka o chlapci s rohem (parůžek vole, nestraš tady děti…) na čele, kterej svoje štěstí najde. V první řadě to má bejt zábava. Nejde ani tak o Kung-fu, jako vo to pobavit (aspoň teda si myslím, páč proč by tam jinak dávali ty ,,nákresy“ pohybu a uderů… škoda, že nerozumím těm komiksovejm čínskejm nápisům). Vobčas to vychází, stejně jako filmařina, která je na takovou blbinu promakaná. Včetně reálií, oblečků či ocelový příšery. Každopádně je třeba to brát s nadhledem, páč lid, očekávající pouze kvalitní kung-fu kousek může řvát zklamáním. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Moje představa o válce je boj patyzónem, kukuřicí, melounama, ředkvičkou, vejci … prostě vesnice. 2.) Thx za titule ,,entitka“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Moc mě bavila vesnice, kde i každé dítě a stařenka ovládají neobyčejné bojové umění. Bylo to rychlé, bláznivé, zábavné a vyloženě se těším na pokračování. ()

Jhershaw odpad!

všechny recenze uživatele

Dávám odpad, ale nemyslím to až tak zle. Je to naprostá blbina, sice plná pomrkávání na kung-fu fanoušky, ale to jaksi zábavnost nezaručuje. I infografika soubojů se mi časem přejedla. ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Úžasné, jak dovedl Stephen Fung vstřebat a použít západní vlivy do tradičního rámce wu-xia/kung fu filmu. Kousek inspirace němým filmem, tady komiksová vložka, trocha grotesky, neobvyklá narace, nápaditý scénář, charaktery, ano dokonce i steampunk. Je to ulítlé, přitažené za vlasy, jenže to funguje! Z obyčejné rubačky je zcela neobvykle, žánrově vymykající se dílo, plné hravosti, dokonalé akční choreografie, hudební režie. Prostě nostalgický pohled na konec 19. století s jistou mírou revizionismu, který je však neškodný, a nelze ho brát jinak, než s úsměvem. Daniel Wu a Qi Shu se filmem jen mihnou, hlavní tíhu oddřela Angela Baby (Yu Niang) a Jayden Yuan(Yang Luchan). Film pokračuje titulem http://www.csfd.cz/film/321925-taiji-ii-yingxiong-jueqi/ Zklamaně musím poznamenat, že jsem očekával trochu více nadšení od místní komunity,ale inu konzervy vládnou... ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Stephen Fung si spravil svojho vlastného čínského Scotta Pilgrima. Problém je, že namiesto dievčaťa sa tu hlavný hrdina snaží naučiť špeciálne kung-fu, pričom on sám ma zvláštnu schopnosť. ????. A nie je to všetko. Dedina v ktorej sa môže dané kung-fu naučiť je plná prapodivných postavičiek, ktorého neustále od seba odháňajú aj keď im záchráni nejeden krát život. Pritom film mieša hádam všetky výrazové filmové postupy. Máme tu subjektívny pohľad, komiksovú štylizáciu, nemý film, myšlienku v modernizácií starých tradícií. Má to niekoľko pekných postáv, ale je to príbehový a dramaturgický mišmaš. Je to vec, ktorá sa veľmi ťažko dokáže vstrebať a v ktorej prístupnosť závisí asi čisto od nálady a nárokov. Je to príveľmi hlúpučké a priveľmi nepriehľadné aby to dokázalo uspokojiť človeka, ktorý má kung-fu filmy úprimne rád a ktorý sebaparódiu dokáže akceptovať, len pri určitom druhu príbehov. Nie katastrofálne, ale po chvíli až ťahavo nudné a neprekvapivé. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tak niekto musel na tom scenáristickom mixážnom pulte teda riadne vyvádzať. Hyperštylizovaná torta psíka a mačičky, ktorý aj napriek všetkým tým dejovým ingredienciám pôsobí zdĺhavo a nudne. A to som akosi nečakal. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Akční kung-fu šaráda. Z nějakého důvodu se ve filmu všichni furt melou, sem tam někdo z nějakého důvodu umře, plete se do toho Anglie či Amerika v jakémsi steam-punk-sci-fi kabátku (či co), hraje k tomu nevhodná hudba, která jen podtrhuje trapnou coolovost téhle přeplácané koniny, a v hlavní roli je vřed. Představte si asijskou verzi Wild Wild West s neznámými obličeji neherců, zpomalovačkami a kung-fu létáním. Takovou trapnější asijskou verzi. Tak přesně to, to není. Je to ještě horší. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Prvý koment. Po úvodnom hype a fakt nadupanom trailery som čakal nejaký peckový akčný nárez, ktorého sa mi moc nedostalo. Odhliadnuc od toho, že príbeh je príliš jednoduchý a priamočiary, film nudí a akčných scén je ako šafranu a sú skutočne krátke. Pri nápise choreography director Sammo Hung som čakal zbesilejšiu jazdu než len poletovanie na lanách. Ale treba uznať, že otvorený koniec a trailer na druhú časť v záverečnej titulkovej sekvencii skutočne potešili a som zvedavý, či budem opäť oklamaný alebo nie. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

V Číně už nevědí co by natočili, aby se to lišilo od jiných kung-fu movies. Tai Chi Zero (pokračování se jmenuje nápaditě Tai Chi Hero) je fantasmagorický eastern s legračním asijským humorem a režijními, kameramanskými orgiemi (původně jako 3D film). Příběh zřejmě vzniknul během opiového dýchánku a tak se tu nasypalo všechno, co šikmooký kluky napadlo: Kung-fu ťulpas, který nepřemožitelně ovládá wu-shu, aby se díky nádoru na hlavě stal otloukánkem a žákem měkčího stylu, třeba tai chi a ubrzdil tak svojí postupující smrti. Ve filmu jsou využity nápisy, značky a schémata (v čínské kaligrafii, takže jistě všichni se pobaví nad vtipnými hesly), což má dodat jakýsi moderní dotykově tabletový statusový vzhled. Ani jméno fight choreografa Sammo Hunga nezaručuje nadšení a Sammo spíše sestavuje vtipnější variace bitek v duchu éry kung-fu comedy. Úletem není jen děj, ale i použitá hudba a tak zde můžeme slyšet při rázných bitkách čínský heavy metal a nebo Dvořákovu Novosvětskou. ()

Seti 

všechny recenze uživatele

Čínská létající martial-art klasika říznutá steampunkem ve videoherním stylu? Proč ne. První díl rozpůleného mixžánrového fláku se mi dost líbil a hodnocení je taková váhající lepší trojka s velmi slibným výhledem na Tai Chi Hero. Jo a mimochodem většina hereček v tomhle filmu by stála za neskutečný hřích. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Mierne ma pobavila akurat sarada ohladom dedincanov tej kung-fu osady. Bolo to nieco na sposob Kung-fu Hustle. Obcasny zartik bol v pohode, ale ako celok hodne slabe a castym opakovanim stracal na udernosti. Tiez choreografia a vobec, pribeh samotny, nevyrazne postavy a chabe dialogy ma nebavil. Cajicek. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Čínsky Hellboy proti Trójskemu koňovi. Takže lietajúci majstri nechcú západnú civilizáciu, čo? Vidíš? Mao sa ti na tvoje zvyky a tradície zvysoka, a dnes si skracujete rýchlovlakmi cestu medzi provinciami. No nie o tom som chcel. Ako ôsma egyptská rana sa na Západ years ago vrhli lietajúci kung-fu, tai-chi a wu-šu majstri, ktorí zjavovali nám so sánkami nadol vymyslenú mysticitu poznania tela, ducha a MA. Po toľkých rokoch už toho majú dosť zrejme aj miestni a tak prechádzajú do jemnej sebaparódie, ktorá však má neustále “východný“ podmaz. Znamená to len toľko, že nech je to akákoľvek hlbšie povedané blbosť, sledovanie je zábavné, pružné, ľudia lietajú, herečky sú nadpozemsky krásne. Skĺbujú už nemožné aby dokázali udržať pozornosť diváckeho Západu, lebo jeho znalci sa upriamujú čoraz viac južným smerom. Odkiaľ vejú do boja, tentokrát tuhého, thajské vetry. Čína a Japonsko majú najlepšie bojové roky za sebou a najväčšie (zhasínajúce) hviezdy v UnHollywoode. Sú odkázaný na dopovanie filmov dávkami surrealizmu, ktorý im ide výborne ako to dokazuje tento snímok, no blízko po zhliadnutí nasleduje pocit s označením „DELETE“. Pozor, čínski chlapi, lakťový úder zhora....(videné 27.12.2012, BDrip) ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Nadsázka a asijský humor ve stylu Kung Fu Hustle. Místy jsem málem nestačila sledovat všechny popisky, vesnice tai chi umění ovládajících obyvatel je stylová, zápletka obvykle asijská - tvrdohlavý zájemce o kung fu, kterého neodradí nic a nikdo, objev jeho talentu a zloduch - klasicky bílí ďáblové s jejich strašlivou technikou, představy o obém vždy pobaví ve své naivitě a stereotypnosti. Nějaké to moudro ve stylu "Když slunce svítí, je teplo a taky může zapršet" v omeletce a hotovo. Rozhodně příjemná zábava bez jakýchkoli nároků na vyšší myšlení, doporučuji. ()

Borecz 

všechny recenze uživatele

Bylo to docela šílené, to je pravda, ale nedá se říct, že by to bylo špatné. Minimálně se na to poměrně dobře kouká a i ty bláznivé steam-punkové stroje tam docela sedí. Tak na shlédnutí bez velkých očekevání ideální. Poměrně slušné 3* ()

mark9th 

všechny recenze uživatele

Tak cakal som viac zabavy a bojov. Tie boli na mna prilis kratke, hoci vizual nebol na zahodenie. Uvidime co nam Fung ponukne v dvojke. ()

RigorMortis 

všechny recenze uživatele

Uletene vážna tai chi / kung fu komédia s prosťáčikom s anomáliou v hlavnej úlohe. Asi ako každému filmu tohto žánru mu nechýbajú dynamické boje, riadna dávka humoru a krásne herečky. ani "pozápadnený Číňan" mi nevadil. ()

Jarlaxle 

všechny recenze uživatele

To by mě zajímalo, jestli se tam Novosvětská ocitla náhodou, nebo ji někdo vážně vybral schválně... Jinak film je neuvěřitelná šílenost :-) ()

muti 

všechny recenze uživatele

cudujem sa ze tento experimentalny film bol prijaty len na 55%. prislo mi to ako cinsky Wild Wild West (cize Wild Wild East?), ale je to zle? pre mna prave naopak, je to kungfu film trochu inak. hlavny hridna sa snazi naucit sa kungfu v bojovnej dedine, kde ho nechcu prijat. napokon je jeho neodbytnost ale druhorada pretoze pred dedinou stoji zelezniciarska firma so snahou zlikvidovat dedinu. na jej cele stoji znama tvar... pacili sa mi vychytavky ako napisy pocas filmu kto je kto, nejake tie napisy alebo myslienky, bolo to spracovane takou hravou, akoby komixovou formou, zapasy komentovane textami ako z videohier (round 2, final stage, atd) a nesmieme zabudnit obzvlast na steampunk. zo zapasov vynikal snad len suboj s tofu :p ()

Reklama

Reklama