Reklama

Reklama

Tai ji 1: Cong ling kai shi

  • Čína 太极1:从零开始 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Yang Luchan je od narození poznamenán fyziognomickou abnormalitou - deformací, která jako rozrůstající se tumor tvoří převážnou část jeho čela. S tímto zahanbujícím cejchem byl po většinu dětství Yang považován za místního prosťáčka bez sebemenší známky respektu. A bylo tomu tak až do doby, kdy na matčin popud začal s dovednostními cvičeními bojových umění. Po době strávené cvičením se Yang rozhoduje pro cestu do vesnice Chen, proslulé svými nepřekonatelnými mistry tai-či. Ve vesnici není nikoho, kdo by se v tai-či denně nezdokonaloval a nevyužíval jej i během všedních činností. Nicméně je i přesto místním striktně zakázáno odhalovat učení tai-či cizincům, a Yang to na vlastní kůži pociťuje bezprostředně po svém příjezdu. Za svůj příjezd do vesnice je zvolenými vesničany vyzván k boji, v němž se proti němu staví statné mužské postavy, ženy, ba dokonce i slabě vypadající adolescenti. Ti všichni jej ovšem bez větších potíží porážejí. Po zahanbujícím a nejbolestnějším boji celého dne, kdy ho před očima všech vesničanů porazila krásná dcera mistra Chena Yuniang, se Yang skálopevně rozhoduje studovat tai-či k naprosté dokonalosti. K tomuto účelu je nutné nejprve najít samotného mistra Chena. S věkovitým průvodcem se vydává po mistrových stopách v domnění, že jej zastihne a přesvědčí k výuce. Jenže pod příkrovem nenápadnosti se v jeho vrásčitém průvodci skrývá samotný Chen, který v Yangovi rozpoznává bojovného ducha a cestou jej podrobuje strastiplným testům, z nichž Yang nevědomě získává bojové zkušenosti a znovunalézá ztracenou sebedůvěru v sebe sama. A když jednoho dne do vesnice na železném stroji nahánějícím strach přijíždí Fang Zijing, přítel Yuniang z dětských let, který po masitém úplatku vládních činitelů hodlá skrze vesnici pro svoji železniční dráhu položit koleje, Yang se po boku Yuniang připojuje ke skupině odbojníků s úmyslem zničit ďábelský výtvor a Fanga i s jeho doprovodem odkázat do patřičných mezí. (Conspi)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (23)

warrenur 

všechny recenze uživatele

Mierne ma pobavila akurat sarada ohladom dedincanov tej kung-fu osady. Bolo to nieco na sposob Kung-fu Hustle. Obcasny zartik bol v pohode, ale ako celok hodne slabe a castym opakovanim stracal na udernosti. Tiez choreografia a vobec, pribeh samotny, nevyrazne postavy a chabe dialogy ma nebavil. Cajicek. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Prvý koment. Po úvodnom hype a fakt nadupanom trailery som čakal nejaký peckový akčný nárez, ktorého sa mi moc nedostalo. Odhliadnuc od toho, že príbeh je príliš jednoduchý a priamočiary, film nudí a akčných scén je ako šafranu a sú skutočne krátke. Pri nápise choreography director Sammo Hung som čakal zbesilejšiu jazdu než len poletovanie na lanách. Ale treba uznať, že otvorený koniec a trailer na druhú časť v záverečnej titulkovej sekvencii skutočne potešili a som zvedavý, či budem opäť oklamaný alebo nie. ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Čínská létající martial-art klasika říznutá steampunkem ve videoherním stylu? Proč ne. První díl rozpůleného mixžánrového fláku se mi dost líbil a hodnocení je taková váhající lepší trojka s velmi slibným výhledem na Tai Chi Hero. Jo a mimochodem většina hereček v tomhle filmu by stála za neskutečný hřích. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Akční kung-fu šaráda. Z nějakého důvodu se ve filmu všichni furt melou, sem tam někdo z nějakého důvodu umře, plete se do toho Anglie či Amerika v jakémsi steam-punk-sci-fi kabátku (či co), hraje k tomu nevhodná hudba, která jen podtrhuje trapnou coolovost téhle přeplácané koniny, a v hlavní roli je vřed. Představte si asijskou verzi Wild Wild West s neznámými obličeji neherců, zpomalovačkami a kung-fu létáním. Takovou trapnější asijskou verzi. Tak přesně to, to není. Je to ještě horší. ()

Trustme 

všechny recenze uživatele

V Číně už nevědí co by natočili, aby se to lišilo od jiných kung-fu movies. Tai Chi Zero (pokračování se jmenuje nápaditě Tai Chi Hero) je fantasmagorický eastern s legračním asijským humorem a režijními, kameramanskými orgiemi (původně jako 3D film). Příběh zřejmě vzniknul během opiového dýchánku a tak se tu nasypalo všechno, co šikmooký kluky napadlo: Kung-fu ťulpas, který nepřemožitelně ovládá wu-shu, aby se díky nádoru na hlavě stal otloukánkem a žákem měkčího stylu, třeba tai chi a ubrzdil tak svojí postupující smrti. Ve filmu jsou využity nápisy, značky a schémata (v čínské kaligrafii, takže jistě všichni se pobaví nad vtipnými hesly), což má dodat jakýsi moderní dotykově tabletový statusový vzhled. Ani jméno fight choreografa Sammo Hunga nezaručuje nadšení a Sammo spíše sestavuje vtipnější variace bitek v duchu éry kung-fu comedy. Úletem není jen děj, ale i použitá hudba a tak zde můžeme slyšet při rázných bitkách čínský heavy metal a nebo Dvořákovu Novosvětskou. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu zazní v původní i upravené podobě „symfonie č. 9“ českého skladatele Antonína Dvořáka. (Vavča)

Reklama

Reklama