Reklama

Reklama

Mural

Obsahy(1)

Učenec, jeho pomocník a potulný bojovník zavítají shodou okolností do jednoho chrámu, z kterého je možné projít do jiného světa, kam však mají smrtelníci vstup zakázán. Je to ráj nebo peklo? Trojice náhodných návštěvníků bude řešit zapeklité problémy, aneb co se může stát během jednoho mrknutí oka? (Vavča)

Recenze (3)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Gordon Chan to dokázal, překročil svůj stín a natočil něco mnohem více, než jen lehce nadprůměný snímek Ostatně už od Painted Skin jsem v něm tušil, že má potenciál, který může jít mnohem výše. Mural představuje vynikající snímek po všech stránkách. Ať je to pohádkový fantasy námět odkazující na čínské, potažmo indické legendy. Povedené herecké obsazení(Deng Chao jako učenec je fakt sympaťák, neméně Collin Chou jako bojovník, supr je cameo Erica Tsanga, z žen potěší jak Betty Sun, Shuang Zheng tak Ni Yan. Dramatická složka funguje, jak má, postavy jsou výrazné. Naprosto skvělá hudba čerpající hodně z barokních a renesačních postupů, některé motivy, melodie, harmonie jsou smrtelně návykové(Ikuro Fujiwara rulez). Dobře zvládnuté efekty, fajn kamera, výprava obecně. Prostě mě to dostalo, tohle bude na reprízu. Příběh nebudu vyzrazovat, řeknu jen, že na blíže neurčeném místě,(a v neurčeném čase) se setkají učenec se svým pomocníkem, potulný bojovník, mnich. Ještě dodám, že mě neuvěřitelně bavila ta estetika, fantasy stylizace příběhu čerpající jistým způsobem i z klasických postupů v pc rpg hrách jako Baldur's Gate aj. A pro všechny hlavně upozornění, tohle není film, kde by jste se měli kochat akčními scénami, kterých je zde pomálu, hlavní funkci má příběh a putování postav, běda jestli si nějaký Kromaňonec zase bude stěžovat, že film je špatný, protože má málo akce. Tohle je především fantasy pohádka a jedna z nejpovedenějších, co jsem v Asii za poslední dvě dekády viděl! ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Aj keď tam vystupujú zrejme najkrajšie dievčatá a ženy s celej Číny, aj tak ma tento fantasy snímok akosi nezaujal. Je to skôr celovečerná, televízne vyzerajúca rozprávka, ktorá možno zabaví nenáročných v sobotňajšie odpoludnie. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Úvodní skladbou je stejnojmenná píseň "Mural" pěveckého dua Deng Chao a Betty Sun. (Conspi)
  • Založeno na kreslené kolekci nadpřirozených příběhů "Strange Stories From A Chinese Studio" Číňana Pua Songlinga, který žil v letech (1640 - 1715). (Conspi)

Reklama

Reklama