Reklama

Reklama

Bílá pomsta

  • Hongkong Hong men yan (více)

Během pádu dynastie Čchin se země zmítaná válkou řítí do záhuby. Musí čelit nájezdům a povstání rebelských armád. Na obou frontách proti sobě pozvednou meče jako vůdci nepřátelských armád i dva nerozluční přátelé. Jeden chce spravedlnost a druhý baží po moci. Dokonce plánuje i vraždu svého druha. Zvítězí touha po dobru nebo převládne násilí? A kdo se stane vítězem na cestě za korunou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

Vavča 

všechny recenze uživatele

Daniel Lee tentokrát dostal zjevně více prostředků, na rozdíl od titulu Tři království: Vzkříšení draka, je však využil pro další historické drama mnohem lépe. Nejen vizuální stránka vyniká, perfektní ost od Henry Laie(měli by jste věnovat pozornost pár jeho posledním pracem, je fakt dobrý). Film je koherentnější, snaží se celkem úspěšně o postupné budování charakterů, příběh je to napínavý, jak se jeden původně slabý regionální vzbouřenec stal císařem. Bojové scény jsou využívány relativně málo, určitě nebyly plánovány jako hlavní atrakce, byť jsou na tradičně vysoké úrovni přednost má dramatická složka. Musím říct, ale se že se tady nemlátí prázdná sláma, dialogy mají vysokou úroveň, některé myšlenky také a z hlavy to hned tak nevymizí. V hlavních rolích se vám představí řada dobře známých herců. Leon Lai je v hlavní roli překvapivě dobrý, snaží se hrát svůj charakter velmi nenásilně, za každou cenu nevynikat. Byť nejvíce to tady pro sebe urval kdo jiný, než Anthony Wong Chang Sau jako minister of Wisdom, a nejvíce cool je zde Andy On jako neporažený generál Han Xin, tahle šachová partie stojí za shlédnutí. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou bratrů bojující o nadvládu během pádu dynastie Čchin, což znamená v období 206 před naším letopočtěm. Další epický historický snímek s honosnými válečnými scénami používající pro svůj fiktivní příběh skutečné historické období známé jen čínské veřejnosti. Od podobně laděných vizuálních snímků se ničím neodlišuje. Kromě zmíněných bitev děj klasicky obsahuje politické intriky, které jsou svým způsobem pro takový film nezbytné a jako doplněk melodrama s nějakou tou emoční scénou. Pevné kamerové nájezdy vytvářející nádherné scénografie, ve ktyerý se samozřejmě vypomáhalo CGI efekty, které až tají dech. tato vizuální stránka je pastvou pro oči. naprosto perfektní kostými a zbraně jsou uiž kapitolou samo za sebe. Tady ale veškeré nadšení končí. Příběh jako takový je docela komplikovaný a o to víc složitosti oné válečné scény. Jakmile začnou řinčet zbraně, divácká myšlenka dějového vývoje jde okamžitě do stracena, tudíž netrvá dlouho a již se neví, o co vlastně jde. Chytlavost snímku má zkrátka problém do všeho dění zapojit diváka to správnou úderností námětu. Skrátka a dobře, válečné scény jsou jediné, co utkví v paměti. děj jako takový se stává druhořadý a melodramatické scény snažící se divákovi vytkačit slzu už jnom zbytečně a dost drasticky ubírají na tempu. Snímek lze v rámci žánru vnímat přívětivě a onu romanci brát spíše s patřičným odstupem. ()

Reklama

JFL 

všechny recenze uživatele

Tentokráte trochu osobněji: Pro člověka, který má problém si pamatovat jména, je "White Vengeance" naprosté peklo. Nemám nejmenší ponětí, co se ve filmu dělo, jen že neustále vzduchem lítala jména desítek postav a hrozně se tam pletichařilo. Ale proč? Oceňuji nápad natočit historický velkofilm, který se zaměří na pletichy či mocenskou taktiku, a ukáže je jako partii šachu. Jenže stejně jako v případě reálné deskové hry je potěšení i napětí ze sledování souboje dvou taktických mistrů stejně úměrné tomu, jak je divák obeznámen s pravidly hry. V tomto případě ale publikum sleduje dvě hodiny tahy různými figurami na prostoru vyprávění, ale nemá k dispozici žádný systém pravidel, podle něhož by mohl oceňovat bravurnost hráče/scenáristy či naopak být napjatý z chyby určité strany konfliktu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný historický film. Má celkom dobrý príbeh o dvojici priateľov, vodcov armád, ktorí počas úpadku hlavnej dynastie stoja pri sebe, ale kvôli rozličným postojom a cieľom sa ich cesty začnú vzdiaľovať, pričom si uvedomujú, že výsledky vojen sa nemusia rozhodovať len na bojisku, ale aj od taktických rozhodnutí mimo neho a navyše obaja milujú tú istú ženu. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Ešte úvod ma moc nezaujal, viacero podstatných vecí sa udeje krátko po sebe a tak som mal trochu problém s orientáciou, ale našťastie po tej štvrťhodinke sa to už vylepší, už sa dá jasne orientovať vo význame všetkých postáv a ich cieľoch, celkovo sa na to dobre pozerá, ani v tejto dĺžke nevidím výraznejší problém, bavilo ma celé to taktizovanie, kde sa dalo vyhrávať aj s nulovými stratami a veľký význam pre postavy radcov na oboch stranách, nájde sa tu niekoľko zaujímavých situácií, hlavne výborná hra medzi dvomi radcami, ale celkovo to nedokáže výraznejšie strhnúť a hlavne ku koncu tomu už aj začne dochádzať dych. Akcia tu určite nie je prvoradá, ale aj tak jej nie je najmenej a nie je ani zlá. Nájde sa tu niekoľko veľkolepých bojových scén a nejaké tie menšie súboje na meče, je dobre natočená a páčili sa mi všetky tie zábery na armády z diaľky, ktoré síce boli viditeľne digitálne, ale pôsobilo to zaujímavým strategickým dojmom, len tu chýbajú nejaké nápady alebo nezabudnuteľné momenty, všetko sa už dalo vidieť a aj v lepšom podaní. Herecké obsadenie nie je zlé, ale skôr ma sklamalo. Problémom sú hlavne obaja velitelia armád, ktorí ma vôbec nebavili, lepšie sú na tom postavy radcov či už Anthony Wong Chau-Sang alebo Hanyu Zhang, potešila ma aj Yifei Liu a nájde sa tu aj viacero známych tvárí vo vedľajších úlohách. Réžia a technická stránka nie sú zlé, páči sa mi vizuál, slušná výprava, ale chýba tomu ten správny náboj, aby to bolo aj niečo viac, ako len radový predstaviteľ žánru. Na čínske pomery tohto žánru mi príde White Vengeance ako podpriemer, ale inak celkovo nie som sklamaný, dobre sa na to pozerá, ale asi len raz. 62% ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

"Aha", jsem si řekl, když jsem zjistil, že pod tímhle filmem je podepsán ten břídil Daniel Lee. Nejen, že jsem se brutálně nudil u 3 Kingdoms, ale toto v porovnání s The Last Supper, který prakticky je o tom samém, ale mnohokrát lépe zvládnuté. Tony Wong byl ve své roli hodně komický, prostě mi tam vůbec neseděl, ale to bych mohl říct o všech, co tam hráli. Čínské radoby historické velkofilmy jsou totální fail většinou, toto je jen důkaz. V žádném případě toto není nadprůměrný film. Je to skoro sračka. ()

Galerie (38)

Reklama

Reklama