Reklama

Reklama

Bílá pomsta

  • Hongkong Hong men yan (více)

Během pádu dynastie Čchin se země zmítaná válkou řítí do záhuby. Musí čelit nájezdům a povstání rebelských armád. Na obou frontách proti sobě pozvednou meče jako vůdci nepřátelských armád i dva nerozluční přátelé. Jeden chce spravedlnost a druhý baží po moci. Dokonce plánuje i vraždu svého druha. Zvítězí touha po dobru nebo převládne násilí? A kdo se stane vítězem na cestě za korunou? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (19)

JFL 

všechny recenze uživatele

Tentokráte trochu osobněji: Pro člověka, který má problém si pamatovat jména, je "White Vengeance" naprosté peklo. Nemám nejmenší ponětí, co se ve filmu dělo, jen že neustále vzduchem lítala jména desítek postav a hrozně se tam pletichařilo. Ale proč? Oceňuji nápad natočit historický velkofilm, který se zaměří na pletichy či mocenskou taktiku, a ukáže je jako partii šachu. Jenže stejně jako v případě reálné deskové hry je potěšení i napětí ze sledování souboje dvou taktických mistrů stejně úměrné tomu, jak je divák obeznámen s pravidly hry. V tomto případě ale publikum sleduje dvě hodiny tahy různými figurami na prostoru vyprávění, ale nemá k dispozici žádný systém pravidel, podle něhož by mohl oceňovat bravurnost hráče/scenáristy či naopak být napjatý z chyby určité strany konfliktu. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to nadpriemerný historický film. Má celkom dobrý príbeh o dvojici priateľov, vodcov armád, ktorí počas úpadku hlavnej dynastie stoja pri sebe, ale kvôli rozličným postojom a cieľom sa ich cesty začnú vzdiaľovať, pričom si uvedomujú, že výsledky vojen sa nemusia rozhodovať len na bojisku, ale aj od taktických rozhodnutí mimo neho a navyše obaja milujú tú istú ženu. Spracovanie nie je zlé, ale ani ničím výnimočné. Ešte úvod ma moc nezaujal, viacero podstatných vecí sa udeje krátko po sebe a tak som mal trochu problém s orientáciou, ale našťastie po tej štvrťhodinke sa to už vylepší, už sa dá jasne orientovať vo význame všetkých postáv a ich cieľoch, celkovo sa na to dobre pozerá, ani v tejto dĺžke nevidím výraznejší problém, bavilo ma celé to taktizovanie, kde sa dalo vyhrávať aj s nulovými stratami a veľký význam pre postavy radcov na oboch stranách, nájde sa tu niekoľko zaujímavých situácií, hlavne výborná hra medzi dvomi radcami, ale celkovo to nedokáže výraznejšie strhnúť a hlavne ku koncu tomu už aj začne dochádzať dych. Akcia tu určite nie je prvoradá, ale aj tak jej nie je najmenej a nie je ani zlá. Nájde sa tu niekoľko veľkolepých bojových scén a nejaké tie menšie súboje na meče, je dobre natočená a páčili sa mi všetky tie zábery na armády z diaľky, ktoré síce boli viditeľne digitálne, ale pôsobilo to zaujímavým strategickým dojmom, len tu chýbajú nejaké nápady alebo nezabudnuteľné momenty, všetko sa už dalo vidieť a aj v lepšom podaní. Herecké obsadenie nie je zlé, ale skôr ma sklamalo. Problémom sú hlavne obaja velitelia armád, ktorí ma vôbec nebavili, lepšie sú na tom postavy radcov či už Anthony Wong Chau-Sang alebo Hanyu Zhang, potešila ma aj Yifei Liu a nájde sa tu aj viacero známych tvárí vo vedľajších úlohách. Réžia a technická stránka nie sú zlé, páči sa mi vizuál, slušná výprava, ale chýba tomu ten správny náboj, aby to bolo aj niečo viac, ako len radový predstaviteľ žánru. Na čínske pomery tohto žánru mi príde White Vengeance ako podpriemer, ale inak celkovo nie som sklamaný, dobre sa na to pozerá, ale asi len raz. 62% ()

Vavča 

všechny recenze uživatele

Daniel Lee tentokrát dostal zjevně více prostředků, na rozdíl od titulu Tři království: Vzkříšení draka, je však využil pro další historické drama mnohem lépe. Nejen vizuální stránka vyniká, perfektní ost od Henry Laie(měli by jste věnovat pozornost pár jeho posledním pracem, je fakt dobrý). Film je koherentnější, snaží se celkem úspěšně o postupné budování charakterů, příběh je to napínavý, jak se jeden původně slabý regionální vzbouřenec stal císařem. Bojové scény jsou využívány relativně málo, určitě nebyly plánovány jako hlavní atrakce, byť jsou na tradičně vysoké úrovni přednost má dramatická složka. Musím říct, ale se že se tady nemlátí prázdná sláma, dialogy mají vysokou úroveň, některé myšlenky také a z hlavy to hned tak nevymizí. V hlavních rolích se vám představí řada dobře známých herců. Leon Lai je v hlavní roli překvapivě dobrý, snaží se hrát svůj charakter velmi nenásilně, za každou cenu nevynikat. Byť nejvíce to tady pro sebe urval kdo jiný, než Anthony Wong Chang Sau jako minister of Wisdom, a nejvíce cool je zde Andy On jako neporažený generál Han Xin, tahle šachová partie stojí za shlédnutí. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Téměř k dokonalosti vykreslené postavy jsou největší devizou snad již sté válečné historické události Číny. Sice jsem nepochopil Weiqi, ale strategie a taktiky velkých vůdců jsou oním dalším pilířem, o který se White Vengeance jako celek opírá. Tomu taky odpovídá délka filmu a prostor, který je této tématice věnován. Tady asi mnoho lidí narazí, stejně jako já. Soubojů mnoho není, ale i tak o sebe meče narazí snad tisíckrát, pochvala. Co se audiovizuálu týká, opět je na co se dívat, což ale není nic překvapujícího. Jak píše kolega Vavča, budu citovat "tato šachová partie za shlédnutí stojí". 60% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Hra ještě neskončila.." V detailech i motivacích nesmírně zajímavý a efektní biják o hrách, zejména těch válečných, a soupeřích, nakonec však podobně srozumitelný asi jako šachová partie na hracím plánu od Wej-čchi.. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Behom prvej polhodiny som sa stracal v deji a mal som riadny mismas v postavach asi ako väcsina ostatnych. Potom to do seba sice zacalo zapadat a uz som sa v tom orientoval, ale kladny dojem z filmu aj tak nemam. Najprv k bitkam. Pripadali mi prilis fadne a v scenach v ktorych boli pouzite pocitacove triky dost hnusne. Kedze na nich film nestoji, tak by sa to dalo prehliadnut. Lenze ani politicke cachry machry vratane tej cinskej verzie sachovej partie ma absolutne ani na chvilu nedokazali strhnut, pretoze to je podane prilis nezazivne. Ani herecke vykony ma nevytrhli z letargie. Niezeby herci hrali zle, ale su to len jednorozmerne figurky bez poriadnej hlbky a v niektorych pripadoch su akotak zaujimave len vdaka charizme jednotlivych hercov. 4/10. ()

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

Odkaz pre všetkych co sa tu oháňajú nezrozumiteľnosťou odsedovanej hry. Tak ja Vám to preložím do jazyka ktorý hádam pochopíte: 1000101011101101110101101101101101100000110110...01101000. Pre ostatných: Predstavte si že hráte Človeče nezlob sa s bielymi panáčikmi, už už ich všetkých idete nastrkať do domčeka a nejaký Ch´uj s oranžovými a iný Ch´uj s modrými sa spoja a zlikvidujú Vám celú Vašu snahu. Jediné čo si z hry užijete sú jedine tie vykopávačky panáčikov až niekde na druhý koniec izby. Každý panáčik je rovnaký hnaný kockou nekompromisne dopredu a tak po čase prestávate mať prehľad ktorý panáčik je Váš a ktorý je zlý. Možno ste mali sprvoti nejakú taktiku no v tom guláši panáčikov rôznych farieb a pozícií strácate prehľad a jediné čo vynikne je opäť len ten letiaci panáčik. Takže o čo tam išlo? Áno, kecy-nuda-kecy, súboj, kecy-nuda-kecy, súboj, kecy-nuda-kecy, bitka, kecy-nuda-kecy šermovačka. Ryžožrúti ale vedia natočiť i lepšie historické jatky. Toto bol podpriemer. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Kamera je suprová, aj pár efektov sa podarilo. Ale celé to kolíše na chaotickom príbehu v chaose mien (polku filmu som ani netušil čo je názov mesta a čo meno), chaose postáv (to každý musí mať dlhé vlasy, rovnakú bradu, rovnaké oblečenie?) a nekonečnom chaose intrík a plánov. Tradične zlyháva v dialógoch a ani vo velkolepých bitkách to nebolo ono. No a niekoľkometrové výskoky a plachtenie vo vzduchu určite nepatrí do history, ale do fantasy. Čo sa týka hry vo filme, samozrejme ako ne-Čínan som jej totálne nerozumel. To, ako aj neprimerane dlhá stopáž, spôsobovalo časté sledovanie hodiniek. ()

Ceres 

všechny recenze uživatele

"Aha", jsem si řekl, když jsem zjistil, že pod tímhle filmem je podepsán ten břídil Daniel Lee. Nejen, že jsem se brutálně nudil u 3 Kingdoms, ale toto v porovnání s The Last Supper, který prakticky je o tom samém, ale mnohokrát lépe zvládnuté. Tony Wong byl ve své roli hodně komický, prostě mi tam vůbec neseděl, ale to bych mohl říct o všech, co tam hráli. Čínské radoby historické velkofilmy jsou totální fail většinou, toto je jen důkaz. V žádném případě toto není nadprůměrný film. Je to skoro sračka. ()

Matli 

všechny recenze uživatele

Pointou filmu je určitě hra na lest a léčku, v které figuruje celý národ, ale vůbec jsem si tu hru neužil. Člověk se ztrácí v ději, spousta postav a že ti čínaní jsou fakt stejní, nemluvě o spoustě jmen, které se skládají jen z písmen Čchi. Na velice dobré úrovni jsou bitky jeden na jednoho, zato bitvy armád jsou sice velkolepé, ale toho střihače bych zastřelil. Když už je pohled na krajnu s velikou armádou, tak trvá asi půl vteřiny a hned střih na hlavního hrdinu. Čínské omáčky je víc než dost, ale to hold k šikmooké kinematografii patří. 61% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Příběh dvou bratrů bojující o nadvládu během pádu dynastie Čchin, což znamená v období 206 před naším letopočtěm. Další epický historický snímek s honosnými válečnými scénami používající pro svůj fiktivní příběh skutečné historické období známé jen čínské veřejnosti. Od podobně laděných vizuálních snímků se ničím neodlišuje. Kromě zmíněných bitev děj klasicky obsahuje politické intriky, které jsou svým způsobem pro takový film nezbytné a jako doplněk melodrama s nějakou tou emoční scénou. Pevné kamerové nájezdy vytvářející nádherné scénografie, ve ktyerý se samozřejmě vypomáhalo CGI efekty, které až tají dech. tato vizuální stránka je pastvou pro oči. naprosto perfektní kostými a zbraně jsou uiž kapitolou samo za sebe. Tady ale veškeré nadšení končí. Příběh jako takový je docela komplikovaný a o to víc složitosti oné válečné scény. Jakmile začnou řinčet zbraně, divácká myšlenka dějového vývoje jde okamžitě do stracena, tudíž netrvá dlouho a již se neví, o co vlastně jde. Chytlavost snímku má zkrátka problém do všeho dění zapojit diváka to správnou úderností námětu. Skrátka a dobře, válečné scény jsou jediné, co utkví v paměti. děj jako takový se stává druhořadý a melodramatické scény snažící se divákovi vytkačit slzu už jnom zbytečně a dost drasticky ubírají na tempu. Snímek lze v rámci žánru vnímat přívětivě a onu romanci brát spíše s patřičným odstupem. ()

Eilean Donan 

všechny recenze uživatele

Ono sa to pomaly otvára, ako kniha, ktorá čaká na prečítanie! Sú v tom prvky ako priateľstvo, láska, stratégia, (skrytý) vtip, dôraz na detaily, tradícia, vytváranie novej tradície, zachovanie rádu, sekanie mečmi... keď som pri tom, stále musím obdivovať aktérov bojov (filmových, aj kedysi reálnych), ktorí sa dokážu pohybovať s takou noblesou, eleganciou a skrátka ustáť to v tých háboch. Tiež sa mi páči taký ten pomalý a spomalený efekt prepožičaný bojovým prvkom a aj to, že sa zakaždým objaví nejaká postava... a hoci je preklaná 10-krát, postrelená šípom minimálne 3-krát, stále reve, bojuje a nevzdáva sa života, a samozrejme, že seká doprava a doľava, berie posledné životy v tom jeho dohasínajúcom. Okrem toho je mi čoraz viac sympatická neexplicitnosť hereckého prejavu HK a Č filmu. I keď priznávam, miestami by sa väčšia prehľadnosť hodila (chápem však, že pre znalcov čínskej histórie a pozadia tohto príbehu to musela byť hračka). A hoci som si na zapamätanie mien musela najskôr zapisovať, voči celku je to postrádateľná a zanedbateľná skúsenosť. Potešil Leon Lai, ktorého pomaly objavujem, a ani mnoho ostatných nezaostávalo. A pomaly si zvykám, že každý ázijský film má skvelý OST. Aspoň tento určite. "Do budúcnosti nevidíte, ale dobro a zlo si spliesť nemôžete." Optimista... ()

Lavinia 

všechny recenze uživatele

Krásné kostýmy, krásné bitky, krásné postavy. Bohužel vypadají všichni stejně: vlasatí, naštvaní, stále se trumfující intrikami a moudry. Takže děj vypadal asi tak, že všichni chtějí být císařem, všichni proto, že chtějí pomoci čínskému lidu, a to se střídavým úspěchem - jednou dole, jednou nahoře. Nakonec se to jednomu podaří, na to mu vyčte prostý voják, že je to hrůza, co se z něj stalo, a spáchá sebevraždu (ten voják). Sláva - pochopitelnost děje na asijské úrovni, jak vždy očekávám. Docela jsem si užila, pro nerozlišitelnost figur jsem se ani neobávala o kohokoli osud, takže dobrý film. ()

da.rk 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s tím co je tu už napsáno, neuvěřitelně nepřehledný film co do jmen, naprostý zmatek. Nepochopil jsem ani kdo je kladný a kdo záporný hrdina. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Délka a nepřehlednost to jsou počáteční problémy, do kterých se tato historická akční podívaná, namíchaná s Romeo Juliovskou romantikou, zamotává. Jakožto pro člověka natvrdlého na jména, to byl pro mě trochu oříšek. ()

fafejt001 

všechny recenze uživatele

V polovině filmu jsem stále nevěděl kdo je kdo . Nějaký chaos v ději a celkově jsem tomu nějak nerozuměl . Jednou stačilo . ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Toto není film pro každého. I mě, jako fanouška, mírně zklamal. Ale s odstupem času a trochu zamyšlení nad filmem hodnotím celkem vysoko. Pro někoho může být chaos se orientovat a je pravda, že mnoho věcí se dalo natočit více dramaticky, ale co naplat. Je pravda, že Saam gwok dzi gin lung se gap od stejného režiséra bylo o něco komornější, s většími hereckými hvězdami a celkově lepší, ale i tento film si zaslouží dát mu přes 2h času. ()

Reklama

Reklama