Reklama

Reklama

Mladí muži za pultem

  • Česko Podvodníci z New Jersey (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nezávislá komedie zachycuje jeden den dvou pohodlných prodavačů z New Jersey. Dante zaskakuje v samoobsluze, zatímco jeho kamarád pracuje ve vedlejší videopůjčovně. Oba by radši dělali něco jiného, a svým zákazníkům to dávají pěkně sežrat. Jeden divoký den v životě dvou přepracovaných mužů za pultem, jejichž jazyk ostrý jako břitva a neobvyklé pracovní manýry dávají zcela nový význam pojmu zákaznický servis. Navzdory neustálému proudění nevyzpytatelných zákazníků si oba prodavači z New Jersey klidně stihnou zahrát hokej na střeše, navštívit pohřební síň a urovnat své nekonvenční milostné vztahy. Šéf není v dohledu, takže si buďte jistí, že když je obchod ponechán napospas těmhle dvěma, může se stát naprosto cokoli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (474)

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové...Kevin Smith! Tak s tímto filmem vtrhl onen upovídaný tlouštík do filmové branže a ukázal Hollywoodu, že svět není tak laskavý jako v těch limonádách, co u nich točí, že lidé jsou přece jen komplikovanější než ti svalovci z mexických telenovel a naservíroval nám pěkně ostrou komedii, která je, jak se nyní s oblibou říká, "ze života". Jenže ke Clerks to sedne více než k čemkoliv jinému. Stejně jako v normálním životě, i tady se střídají pohodové chvíle plné humoru s těmi vážnějšími, postavy mají podobné problémy jako my (někdy až moc podobné...), jejich dialogy se větví a nedrží se striktně daného tématu, jak tomu bývá v jiných filmech, kde konverzace jede po jedné přímce přímo k cíli...ne tak v Clerks, dialog je zde mnohdy přerušen vnějším vlivem, který zvrátí probírané téma jiným směrem a v primárně započatém dialogu se zase pokračuje třeba až o několik scén dál. Kevin Smith je prostě borec přes dialogy - jsou neskutečně vtipné, vypointované a přitom působí naprosto přirozeně a nenuceně. A to samé platí i o celém filmu, tedy vlastně o celé Smithově filmografii (jen Jersey Girl trochu zaostává). ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Debut Kevina Smithe je opravdu k sežrání. Scénář jako vždy na jedničku se opět neobejde bez klasických narážek na Star Wars (to vážně miluju). Skvělé příhody a týpci co choděj do obchodu (asi bych se zbláznil). Dobrá hudba ("Chewbacca what a wookie") a hlavně super herecké výkony obvyklých Smithových herců (i když Affleck a Lee tu nejsou). No a samozřejmě Jay a Tichej Bob. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Není těžké přivést muže k vrcholu. Stačí, když ho strčí někam, kde je těsno a vlhko a pak to opakuje.“ Po filmu Hledám Amy jsem na Kevina zcela zanevřel. Po letech jsem se však rozhodl dát mu další šanci a zkusit jeho prvotinu. Nevím proč, ale k mému překvapení jsem si Clerks neobyčejně užil. Humor zde je krapet jednoduší, hodně vulgární a plný sexuálních narážek, ale ve Smithově podání maximálně funguje, a já se při sledování co chvíli „řezal“ smíchy. A když už snímku začala trošku docházet šťáva, přišlo dění na toaletách a film zase bavil naplno. Fajn byla i animovaná pasáž, nechyběly prvky jako debata o Hvězdě smrti, „koulování“ pro fajnšmekry, hokej s Ďábly, nějaká ta „moudra“ (trochu jsem se v tom sám poznal) a pozor, dokonce i toho Jaye jsem nějak vydýchal. Prozatím dávám silné 4*, třeba v budoucnu ještě přihodím, každopádně jsem navnaděný na barevné pokračování. „Jeden chlápek odmítal zaplatit pokutu za pozdní vrácení filmu. Říkal, že obchod byl včera 2 hodiny zavřenej. Zrušil jsem mu kartu!“ - „Šokující zneužití moci.“ ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Kevin Smith .. Zatím přípravné hodnocení, protože do kompletace klasické pentalogie plus nejnovějších Clerks 2 mi chybí dohromady tři filmy. První Clerks. je geniálně jednoduchá kombinace levné až průměrné filmařiny a brilantního scénáře, který je přeplněný vypointovaným humorem a neobyčejnou dávkou pravdivých dialogů. Postavy jsou velmi životné, jejich existenční předobraz je lehce uvěřitelný a sám nemám problém najít s některými paralely mezi svými přáteli. Film, fet, zevlování, loosersky nudná práce a každodenní stereotyp nepěchovaný do jednoho dne blbce pod taktovkou Kevin Smith. Velmi chutné! ,,Všichni Jedi jsou stádo volů.." ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dante Hicks pracuje jako prodavač v jedné malé samoobsluze. Nedá se říct, že by ho tato práce nějak vnitřně naplňovala, vlastně jí nenávidí. Nenávidí ji obzvlášť v ty dny, kdy mu znemožní zahrát si s kámoši in-line hokej. Zdá se, že tohle bude jeden z těch dnů. Ale možná taky ne, možná si dnes hokej přeci jen zahraje, možná si urovná vztahy se svou bejvalkou, zúčastní se pohřbu, stane se terčem zfanatizovaných kuřáků a zaručeně bude vést hromadu duchaplných dialogů s Randalem – týpkem ze sousedící videopůjčovny a svým nejlepším kámošem. Kevin Smith je kultovním režisérem. Pochopitelně se jim nestal okamžitě – černobílé komedie s ultranízkým rozpočtem si hledají fanoušky jen pozvolna. V Mladých mužích za pultem není žádná akce, žádný dramatický oblouk směřující odněkud někam – parta flákačů jenom mluví a mluví a mluví. Avšak často pronášejí věty natolik vulgární a přitom natolik sofistikované, že i ten největší suchar musí vyloudit alespoň mikroúsměv. Kde na podobné perly Smith chodí? Jak vůbec může někoho napadnout napsat otevřený dialog o chlápkovi, který si zlomil krk ve snaze o orální sebeuspokojení? Celý film kmitá kdesi mezi „tvrdou realitou špinavých amerických ulic a lidí jimi poznamenanými“ a dokonale nevážnou komiksovou nadsázkou, nicméně vše je obestřeno tak hustým oparem (asi marihuanovým), že vám ani nepřijde zvláštní, když si Randal ke zhlédnutí přinese hermafroditní porno. Mladí muži za pultem jsou dílem kultovním a popkulturním, kapku bizarním a rozhodně ďábelsky zábavným. 85% Zajímavé komentáře: kleopatra, Renton, mm13 ()

Galerie (48)

Zajímavosti (43)

  • Inspirací k natočení filmu byla pro Kevina Smithe komedie Slacker. (HellFire)
  • V závěrečné scéně se Dante Hicks (Brian O'Halloran) opírá o stojan s novinami majícími na titulní straně zprávu "World´s fattest man weds tiniest woman!". Jedná se o noviny Weekly World News z 20. dubna 1993. (velkyvezir)
  • Slovo fuck a jeho odvozeniny zazní 91krát. (HellFire)

Související novinky

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

03.01.2019

Dlouho očekávaný reboot Jaye a mlčenlivého Boba se dal do pohybu. Oznámil to režisér Kevin Smith (Clerks 2: Muži za pultem, Hledám Amy). Smith, Jason Mewes a producentka Jordan Monsanto tak strávili… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Reklama

Reklama