Reklama

Reklama

Mladí muži za pultem

  • Česko Podvodníci z New Jersey (více)
Trailer

Obsahy(1)

Nezávislá komedie zachycuje jeden den dvou pohodlných prodavačů z New Jersey. Dante zaskakuje v samoobsluze, zatímco jeho kamarád pracuje ve vedlejší videopůjčovně. Oba by radši dělali něco jiného, a svým zákazníkům to dávají pěkně sežrat. Jeden divoký den v životě dvou přepracovaných mužů za pultem, jejichž jazyk ostrý jako břitva a neobvyklé pracovní manýry dávají zcela nový význam pojmu zákaznický servis. Navzdory neustálému proudění nevyzpytatelných zákazníků si oba prodavači z New Jersey klidně stihnou zahrát hokej na střeše, navštívit pohřební síň a urovnat své nekonvenční milostné vztahy. Šéf není v dohledu, takže si buďte jistí, že když je obchod ponechán napospas těmhle dvěma, může se stát naprosto cokoli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (474)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tohle je naprosto dokonala komedie, diky niz vznikly minimalne dve zasadni veci. Zviditelnil se Kevin Smith a moh diky tomu natocit dalsi skvely filmy a vznikla tu dvojka Jay a Silent Bob, coz je nejzasadnejsi dvojice vsech dob. Sice tentokrat nemaj jeste tolik prostoru, ale jsou tu a to se pocita. Ve filmu se prakticky furt jen keca, bud nejaky sprostarny nebo zivotni moudra, ale diky naprosto genialnimu scenari je to proste jizda, nektery vtipy jsou naprosto kulervouci a Brian s Jeffem nemaj chybu. Proste dokonalost. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Jako dlouholetý fanoušek Kevina Smithe jsem se teď na Clerks podíval asi počtvrté, s odstupem nějakých těch let. V Kevinově tvorbě byli vždy Clerks asi ti nejzvláštnější (OK, nepočítaje jeho novější výtvory jako Mroží muž či Yoga Hosers), ale zároveň se považovali za kultovní snímek. Je to nejen kvůli tomu, že film vznikl za minimální rozpočet a za sparťanských podmínek (přes den Smith normálně pracoval v Quick Stopu jako obvykle, večer se točilo a jen se předstíralo, že je den), ale taky kvůli tomu, že se mnoho Američanů dokázalo vcítit do hlavních postav. Zažili si to, že je člověk otrávený ze své práce či brigády za minimální plat a netuší, kam jejich život směřuje. S tímhle jsem měl ale já vždycky problém a mám ho i dnes. Hlavními hrdiny jsou Dante a Randal. Randala jsem nikdy neměl rád. Představuje zde určitou sílu chaosu, takovej čertík na vašem rameně, co vám dává dost šílené rady. Oproti tomu Dante není žádný andílek, i když se možná může považovat za někoho lepšího, ale to už tu vždy přispěchá Dante, aby ho shodil z jeho povýčeneckého mrášku. Ve zkratce: Randal se snaží být zodpovědný, ale je to jen člověk, zatímco Dante je sobecký prudič. Problém pak mám v tom, že já v životě nikdy žádného Danteho neměl a celkově se k sobě postavy chovají docela dost drsně, což v takové míře taky neznám. A vlastně jsem ani nikdy neměl žádnou takovou otravnou práci. Každopádně Clerks má být komedie, a jsou tam vtipné scénky a nápady, ale bohužel po letech už mi mnohé nepřipadají tak vtipné. Dokonce jsou vtipnější, když by je někdo vyprávěl spíš jako historku než je vidět takhle ve filmu. Ale nechci jen kritizovat. Clerks pořád v sobě mají něco, kvůli čemu se film ve vás udrží, a působí slušně originálně. Jako začátek Smithov kariéry je to určitě skvělý zářez, ale myslím, že zub času už tenhle film docela ohlodal. Anebo spíš mám problém, že vtipy už umí Smith mnohem líp a jako zpověď jedné části generace to sice chápu, ale tolik to ke mně nepromlouvá. (7/10) ()

Reklama

swamp 

všechny recenze uživatele

Pořád jsem o Clerks četl jako o kultovní nezávislé komedii Kevina Smithe. Nelze než souhlasit. Je to kultovka jak blázen.. hned druhý den po zhlédnutí mám chuť dát si oba díly znova. :) Ústřední čtveřice (k ústřední dvojici neodmyslitelně patří i Jay & Silent Bob) je neuvěřitelná.. Tam, kde Randal sere úplně na všechno a na všechny musí být Dante, aby ho trochu zklidnil a poučil (samozřejmě zbytečně), přestože ani neměl být v práci. :D A dvojice dealerů před obchodem Quick STOP je jednoduše nepostradatelné křoví. Bavil jsem se královsky! ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Po zhliadnutí Clerks som si uvedomil tri veci. 1. Kevin Smith je vážne borec. 2. Jay a tichý Bob je dvojka na pohladanie 3. Príbeh Danteho je tak "pohodovo" a realisticky vyrozprávaný, až nejednému z nás pripomenie vlastné zážitky zo života (drama s odstupom času = komédia). Výborná konverzačka! ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Smithofilové považují Clerks za něco totálně kultovního, avšak já pozue za nadprůměrnou komedii s luxusním humorem, u kterého jsem se celou dobu bavil. Spíš se jen pousmával, než abych se válel po zemi. A takhle to mám u Kevina vždycky. Jeho filmy oceňuji, vážím si jich a na něj jako na režiséra a scénáristu nedám dopustit, ale dát víc než tři hvězdičky nedokážu. Opravdu výborný a perferzní snímek, takže si klidně nějaký to procento připočítejte :-) ()

Galerie (48)

Zajímavosti (43)

  • S Danteho vousy se dost experimentovalo, než Kevin Smith doznal, jak by to bylo nejlepší. (Kulmon)
  • Jason Mewes se před kamerou tak styděl, že během scény, kdy tančí, musel na chvíli odejít celý štáb. (HellFire)

Související novinky

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

Reboot Jaye a mlčenlivého Boba je na cestě

03.01.2019

Dlouho očekávaný reboot Jaye a mlčenlivého Boba se dal do pohybu. Oznámil to režisér Kevin Smith (Clerks 2: Muži za pultem, Hledám Amy). Smith, Jason Mewes a producentka Jordan Monsanto tak strávili… (více)

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

Místo Clerks 3 bude Jay a tichej Bob 2

10.02.2017

Kevin Smith se před pár lety pustil do trojky Clerks a dvojky Flákačů, ani jedno z těchhle pokračování to ale nedotáhlo k natáčení. Clerks 3 se sesypaly po odchodu jednoho ze čtyř stěžejních herců a… (více)

Jste připraveni na mroží horor?

Jste připraveni na mroží horor?

18.07.2014

Kevin Smith, režisér osobitých komedií Clerks a Clerks 2: Muži za pultem, před pár lety razantně překopal svoji kariéru. Mimo chystaných Clerks 3 hodlá točit především zvrácené horory, přičemž v Red… (více)

Reklama

Reklama