Reklama

Reklama

Záblesky chladné neděle

  • angličtina Cold Sunday
Trailer

Obsahy(1)

V lidech se ukrývají mnohá tajemství. A jedno děsivější než druhé... Na jedné cestě v mlžných a sychravých severních Čechách se během všední jízdy pohádá Tereza (A. Petřeková) se svým přítelem Richardem (K. Rímský) a vystoupí na silnici, kde stávají prostitutky. Zde v rychlosti nastoupí do auta neznámého Adama (R. Jašków), co zde hledal společnici pro svého bratra Martina (J. Plouhar). Chtěl totiž nalézt, dívku, jež by na dnešní rodinné oslavě dokázala udělat dobrý dojem. Tereza jej zaujme a nabídne jí několik tisíc, za předstírání, že je bratrovou přítelkyní. Dívka, jež je ráda, že uprchla před umanutým Richardem, přijímá. Zaveze ji tedy za svým bratrem do odlehlé vilky na vesnici a již během příjezdu se jí něco nezdá a začíná být nervózní – není to ani tak ponurým domem či odříznutím od světa jako spíše samotným Martinem, o kterém má mnoho pochybností. Adam však vzápětí odjíždí a nechá Terezu a Martina o samotě… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

majxik 

všechny recenze uživatele

Šel jsem bez předsudků (ani trailer jsem neviděl). A dle 4 hvězdiček můžete vidět že jsem si film užil. Určitě to bylo tou kombinací pomalého vyprávění, toho že film neotravoval hodně populárníma osobnostma (vás neotravuje když vidíte jednoho herce v 30ti filmech, protože zrovna letí?). Ale to co se mi na filmu OPRAVDU líbilo, byla spletitost příběhu, komplikované postavy se skrytýma motivama, které se museli rozplétat nejen na plátně ale i v hlavě. No prostě to nebyl mainstreém z kterého kapala romance a nebyla na něm vysačka "pojďte všichni a dejte mi 2-3 hvězdičky", už teď je vidět na straně že nekterým se to bude líbit (dosti 4*) a některým ani za mák ... :) ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Pro mne hodně milý překvápko. Je to solidní psycho a napětí si drží stabilní úroveň celý film. Jde o to, jestli onu hru s divákem přijmete, nebo ne. Když se tam každý chová trochu "divně" dá se vytřískat solidní atmosféra i u štěchovickýho mostu a na samotě v lese za sychravého počasí. Jinak chlapi nikam nejezděte, ty společnice tam nestojí-vzala je velká voda.(černý humor bývá nejlepší terapie na životní sračky) A tedy nepotřebujete mít rozpočet, jako na blockbuster-trhák, aby atmoška byla dost hustá. Bud si chcete hrát, nebo ne... ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Horečka sobotní noci, Záblesky chladné neděle a rázem máte zkažený víkend.. Hudba mi trochu připomínala Neila Younga a Jašków upíra z Nosferatu, leč Pokorný tak dlouho spřádá kolem postav pavučinu tajemna, až všechny mouchy otráveně odletí jinam. Jednu hvězdu navíc dávám za bystrost Jana Plouhara - to já bych tak dobře schovaný velociped hledal doteď.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Už od prvních chvil mě ten příběh nebavil.Sálá z něcho šílená negace. CITÁT - Je to náš společný problém, tak ho budeme řešit společně.......Vydržel jsem, ale věřte, že ještě po čtyřiceti minutách se nic neděje a možná to bude i horší - nechci odrazovat. CITÁT - Tady nikdo nesladí............ Ne, nezlobte se, ale tohle sponzoruje Státní fond pro podporu a rozvoj české kinematografie - to je ámen z Českým filmem. ()

LadyPupu 

všechny recenze uživatele

Všeobecně mám problém s českými thrillery, horory apod. Většinou mi přijdou až nejapně trapné a jalové. Co napsat k tomuto filmu... Vzhledem ke své orientaci těžko ocením "prdelku Adély Petřekové" jako někteří kolegové zde, o mužském obsazení nevím, co bych napsala pozitivního, scénář se mi nelíbil, konec byl jako z telenovely a celý mě to stálo hodinu a půl mého života. Takže na tomhle filmu je asi nejlepší ten jeho název. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Snímek byl uveden do kin přesně rok po poslední klapce. (chelseaman22)
  • Režisér h Ivan Pokorný si ve filmu zahrál policistu z kriminálky. (chelseaman22)
  • O snímek se nemálo zajímal zahraniční odborný časopis Kameramann, a to jednak proto, že se na něm podílel Armin Dierolf (oceňen cenou nejlepší kamera na festivalu Sehsüchte 2009), a krom toho byly některé scény natočeny s prototypem kamery PS-Cam X35. [Zdroj: zableskychladnenedele.com] (hippyman)

Reklama

Reklama