Reklama

Reklama

Záblesky chladné neděle

  • angličtina Cold Sunday
Trailer

Obsahy(1)

V lidech se ukrývají mnohá tajemství. A jedno děsivější než druhé... Na jedné cestě v mlžných a sychravých severních Čechách se během všední jízdy pohádá Tereza (A. Petřeková) se svým přítelem Richardem (K. Rímský) a vystoupí na silnici, kde stávají prostitutky. Zde v rychlosti nastoupí do auta neznámého Adama (R. Jašków), co zde hledal společnici pro svého bratra Martina (J. Plouhar). Chtěl totiž nalézt, dívku, jež by na dnešní rodinné oslavě dokázala udělat dobrý dojem. Tereza jej zaujme a nabídne jí několik tisíc, za předstírání, že je bratrovou přítelkyní. Dívka, jež je ráda, že uprchla před umanutým Richardem, přijímá. Zaveze ji tedy za svým bratrem do odlehlé vilky na vesnici a již během příjezdu se jí něco nezdá a začíná být nervózní – není to ani tak ponurým domem či odříznutím od světa jako spíše samotným Martinem, o kterém má mnoho pochybností. Adam však vzápětí odjíždí a nechá Terezu a Martina o samotě… (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (179)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tak o tomto filmu jsem vůbec nevěděl, že existuje a byl pro mne velkým překvapením. A řekněme rovnou, že milým. Po delší době jsem zase shlédl český film, který bavil, držel v napětí a pokládal nové a nové otázky. Dějová linie je skvěle vykonstruovaná a divák vůbec netuší zda sledovaní hrdinové jsou ti zlí, nebo naopak ti dobří a možná i oběti... Vše se odehrává kdesi na severu za pochmurného podzimu plného mokré trávy, spadaného listí a mlh. Až v poslední den filmu vyjde slunce a v ten den se divák dozví jak vše vlastně bylo a jak je to celé geniálně jednoduché! Jak je vidět, se zručným režisérem, dobrým scénářem a jen deseti herci se dá natočit skvělý napínavý thriller, který mi lehce připomenul severské snímky. Je pravdou, že Adéla Petřeková občas ujela, ale i tak to bylo velmi dobré a já dávám filmu 3 tisícovky. * * * ()

venison 

všechny recenze uživatele

Mno, čekala jsem to kupodivu horší.. Jediné prvky, které připomínaly thriller byly depkoidní hudba (která mi na konci lezla už pěkně krkem) a pošmurné pozdněpodzimní počasí plné mlžného oparu.. Doplnit to o humor, tak je z toho dobrá situační komedie plná podezřelých a záměn.. Na české vody to celkem šlo, ale bylo to jako vždy dost o ničem.. ()

Reklama

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak, a na takovou zhovadilost se čumím v chladnou neděli, ne tedy, že bych měl vidinu kvalitnějšího kulturního zážitku třeba v teplou středu, to rozhodně ne, ale čekal jsem alespoň slibované záblesky, které název zmínil. Konalo se leda hovno! Že jsou mi někteří herci či neherci sympatičtí méně než je zdrávo, je čistě subjektivní záležitost a měl bych se tedy zaměřit více komplexněji na celý filmový zločin, snad o to více, že na casting zřejmě dorazili jen ti největší vykloubenci a šílené krávy. Vrcholem všeho je Adéla Petřeková. Po dlouhé době nenacházím slov, přestože je náš rodný jazyk vybaven velmi barvitě, pak na něco takového připraven není a obroditelé byli také spíše podivíni a jejich čistonosopleny jsou mi tedy choroše platné. Ne, ať mi hlavně nikdo netvrdí, že tak bravurně hrála nějakou postavu ze scénáře...něco s tak permanentně tupým výrazem, chůzí Zilvara z chudobince a dikcí umírající straky obecné, která přehrávala tak, že se mi doma kroutily žaluzie, ne, již nikdy. Ovšem v pořádku, debilku máme téměř za sebou, i když si myslím, že by šla bez úhony (hahaha) přežít pouze tak mít ji před sebou, nicméně nechci zabíhat do dalších úchylností, kterých je ve filmu mnoho a to naprosto šokujících. Ježiš, já se tlemim. Snaha o navození atmosféry byla úplně tristní, příběh naprosto přiblblej a pokud si pan Hájek myslí, že jeho strašný hudební podkres musí znít celou dobu trvání této krasojízdy, pak ani on zmíněný pokus o vybudování nějaké atmosféry nezlepší...měl bych ho, vzhledem k jeho jmému, poslat do háje, ale já si myslím, že si zaslouží mnohem stylovější poslání do prdele, protože zazdil byť nějaké možné promile z kladného hodnocení. Ano, i já bývám občas na drogách, a pak jsem mírumilovný. Po takových kulturních zážitcích mám chuť volat obden na Barrandov a vyhrožovat bombou, nebo ještě lépe, nikoho nevarovat... Pane Pokorný, co mi to děláte??? ()

Jigy 

všechny recenze uživatele

Skutečně nevim co říct. Jak film vůbec pojmout a jak ho hodnotit. Rozhodně to nebyl propadák a vlastně to nebylo špatné, ale........ děj byl takový neuchopitelný, po celou dobu jsem nevěděl co se na plátně děje a najednou střh a konec. Herecké výkony tak normální. Režije taky. Celej film byl "normálně" českej a tak se musí brát. ()

stration 

všechny recenze uživatele

Celkem sympatické překvapení z českých luhů a hájů. Dobře vymyšlená hra, kdy si nejste celý film jistí, kdo je padouch, kdo hrdina, nebo jestli je to celé ještě nějak úplně jinak. Velice solidní atmosféra rodinného sídla několik podrazů na diváka celkem sedí. Jediné, co mi příliš nesedlo byl konec, který jakoby se hodil úplně do jiného filmu. Zde mohl být mrazivější a podtrhnout celou skorohororovost snímku. Ale i tak slušný počin. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (11)

  • Snímek do koprodukce odmítla jak Česká televize, tak i TV Nova, jež požadovala účast svých seriálových herců. Do akvizice si snímek vzala televizní stanice Nova Cinema. (chelseaman22)
  • Postavu Richarda (Kryštof Rímský) psala autorka scénáře jako jedinou z ústřední čtveřice podle skutečné osoby. [Zdroj: zableskychladnenedele.com] (hippyman)
  • O snímek se nemálo zajímal zahraniční odborný časopis Kameramann, a to jednak proto, že se na něm podílel Armin Dierolf (oceňen cenou nejlepší kamera na festivalu Sehsüchte 2009), a krom toho byly některé scény natočeny s prototypem kamery PS-Cam X35. [Zdroj: zableskychladnenedele.com] (hippyman)

Reklama

Reklama