Reklama

Reklama

Ochrnutý a bohatý aristokrat Philippe si za svého nového opatrovníka vybere Drisse, živelného mladíka z předměstí, kterého právě propustili z vězení. Jinými slovy - najde si na tuto práci tu nejméně vhodnou osobu. Podaří se jim však propojit nemožné: Vivaldiho a populární hudbu, serióznost a žoviální vtípky, luxusní obleky a tepláky. Bláznivým, zábavným, silným, neočekávaným a hlavně „nedotknutelným“, přesně takovým se stane jejich přátelství… Komedie s dramatickou zápletkou o tom, že ani od krku po prsty u nohou nepohyblivý člověk odkázaný na pomoc druhých, nemusí ztratit smysl života. A o tom, že i nejméně pravděpodobné spojení melancholického multimilionáře a extrovertního recidivisty může humorně zapůsobit na diváka a může se z něj stát kasovní trhák. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2 813)

fabregas1 

všechny recenze uživatele

Feel-good drama nebo-li snímek po kterém se máme cítit dobře.Film je podle sktutečných události. Reálný "Driss" sice není černoch, ale budiž, tady to režisérům odpustím, protože Omar Sy podal excelentní výkon a prakticky udélal celý film. ()

bukaj231 

všechny recenze uživatele

Vynikajuca komedia, kde sa postava na invalidnom vozicku len mimikou tvare absolutne vyrovnala (ak nepredcila) herecky vykon "cernocha" opatrovatela, ktory mu ukazal aj iny pohlad na zivot a nelutoval ho, ale bral ako seberovneho. ()

yvonaf 

všechny recenze uživatele

Sakra, to je ale dobrej film !! :-) A to že je to křečovitý, to jste vzali jako kde? Komedie jak má být. Casting se obzvlášť povedl, herci si na nic nehrají, velmi rychle si mě získali. ()

desnik 

všechny recenze uživatele

Film, který chytne za srdce.....skvělé herecké výkony! BRAVO FRANCIE!!!! Jasný důkaz, že Evropské filmy patří rozhodně mezi absolutní světovou špičku!!! Jen doufám, že to někdo ze zámoří nevezme za své..... ()

aml 

všechny recenze uživatele

Nikdy by mi nenapadlo, že sa dva takto rozdielne svety nakoniec spoja do jedného, svojského.. Driss priniesol do Philippovho života, prežívania, ten "ozajstný" život, ktorý mu tam chýbal.. Polovicu filmu som sa presmiala, niekedy až preplakala od smiechu.. Merci, naozaj veľké MERCI za tento film! A keby niečo, "mám ťa tým vozíkom prejsť aby si to pochopila?".. ()

Epco 

všechny recenze uživatele

Umne spracované klišé o dvoch, ktorý sa stretli obohatili si život a ostali priateľmi. Hneď na začiatku sa nám dostane ubezpečenia že je to inšpirované životom, len pre istotu, aby divák veľmi nefrflal, že niečo podobné už vidiel milión krát. Toto upozornenie bolo úplne zbytočné, ústredná dvojica film tiahne od začiatku do konca a chémia medzi nimi ja doslova hmatateľná. Ukážkoví príklad ako by sa mali točiť príbehy, ktoré môžu ale nemali by skĺznuť k zbytočnému pátosu a slzoprúdu. ()

complex 

všechny recenze uživatele

môžem povedať, že pecka... dávno som nevidel film, pri ktorom sa z chuti zasmejem... konečne pohodová komédia, ktorá bude vysoko hodnotená a pre mňa istotne aj viac krát pozrená... ()

jerry737 

všechny recenze uživatele

Jedná se o jeden z vynikajích filmů, který doporučuji všem. Budí v člověku pocity lidskosti a přirozenosti a ukazuje že jsme v podstatě všichni stejní .. se stejnými tužbami přáními a problémy. A před začítkem filmu jsem takový zážitek ani neočekával. ()

Medic.Droid 

všechny recenze uživatele

Ústřední dvojici to klape a pár scén stojí za úsměv. Ale že by to byla kdovíjaká kopa srandy, to vskutku ne. Každopádně, 2 hvězdy, z čehož 1,5 náleží hudebnímu doprovodu. Film samotný mě nijak neuchvátil a osobně si myslím, že na 8. místě vážně nemá co dělat. Styďte se, přehnaně hodnotící uživatelé, styďte se. ()

acervena 

všechny recenze uživatele

to byla zase jízda, Omar Sy je tedy živočich neskutečný, to je tanec a ty zuby v temnotách, zasmála jsem se moc a i ta slza ukápla, Dustin Hoffman ve francouzském provedení výborný.. ()

johnny33 

všechny recenze uživatele

Jinak to nejde, tohle je jasných 5*, i přesto, že příběh je plný klišé, že jsme něco podobného už viděli mnohokrát, Intouchables vás dostanou zejména kvůli tomu, jak to mezi ústřední dvojicí jiskří, i když jejich vztah je čistě kamarádský. Dojme a pobaví zároveň, o kolika filmech to dnes můžeme říct? A to, jak vysoko je film na ČSFD, bych hodnotil třeba za rok, až prvotní nadšení trochu utichne a film bude posuzován mnohem objektivněji. ()

JuliaChang 

všechny recenze uživatele

Francouzké filmy mě až na pár výjimek sice moc nenadchnou, ale Nedotknutelní mě nadchli moc. Film nepostrádá dramatičnost ani humor. Sledujeme proměňující se, ze začátku chladný postoj Drisse k ochrnutému staříkovi (na konci blízký přátelský vztah). Bezpochyby nejlepší scénka je v divadle a s ní spojený dialog Pilippeho a Drisse (hlavně závěrečné "oh putain!"). Doporučuji, je to jeden z filmů, jenž v člověku zanechá něco velice zvláštního a zároveň pěkného. ()

whitewater 

všechny recenze uživatele

100% zábava, smíchy jsem se skoro posral a dramatické momenty filmu nejenže neuškodily, ale umocnily jeho kvalitu. Čistých 5 hvězd. ()

DarkRufus 

všechny recenze uživatele

Prostě úžasný. Lidský, upřímný, zábavný. Tekly mi slzy smíchu a málem i z dojetí. Černošská odbočka mi sice připadala trošku zbytečná, ale aspoň to dokreslilo hlavní postavu. Nevim co dál k tomu povědět. Ale zajímala by mě jedna věc, na konci filmu je, že Philippe se oženil a má dvě děti, jak to od krku dulů ochrnutý člověk dokázal? 5* ()

Kuchty 

všechny recenze uživatele

Co k tomu dodat. Dával jsem si na čas, než jsem shlédl tento film a jsem z něj neskutečně nadšenej. Trocha dojetí, humor, všechno vyvážené a sladěné, jak to má být. Hlavní dvojce herců perfektně vybrána do těchto rolí, skvěle jim to vyšlo a každej jim tu jejich postavu uvěří. Celkově na mě film působí opravdu přirozeně a to je to co se mi na tom strašně líbí, ať už hlášky, a různé scénky prostě všechno mě dostalo, že sem měl celý film úsměv na rtu. I po, zatím teprve, druhém shlédnutí za krátký čas mám na film pořád stejná slova chvály a mám na něj stejně pozitivní názor. ()

davebono 

všechny recenze uživatele

O tomhle filmu jsem neslyšel, ale o to více mně překvapil. Výborný začátek mě navnadil a donutil neodtrhnout se ani přes velmi pozdní hodinu. Film jsem prostě musel dokoukat a druhý den přežít s kruhy pod očima. Pěkný lidský příběh zabalený do komediálního dramatu, pro mě spíše komedie než drama, obohacený o zajímavé dialogy a kontrast společenských vrstev. Pro 5* mi chybělo trochu více rozvinout některé zajímavé aspekty děje, jako například svět umění. Celkově hodně povedený film s výbornou hudbou hodnotím velmi poctivými 4*. ()

dylon 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený comeo, po dlouhé době film, kde mě opravdu nic nevadilo, neotravovalo, naopak mě spoustu věcí mile překvapilo. Výborný výkon dvou hlavních protagonistů... Rozhodně stojí za vidění, není to žádná přelomová bomba, ale film, který si na nic nehraje a nehraje si naprosto skvěle... ()

NeverEver 

všechny recenze uživatele

Scenarista by zaslouzil Oskara a François Cluzet hned dva (nejdriv jsem si myslela ze najali opravdoveho postizeneho, pak vymyslela jak mu pichali epidural a nakonec hluboce smekla pred jeho hereckym umenim) . Skvele proklesleny vznik vztahu mezi postizenym a osetrovatelem, ze kterych se stanou nejlepsi pratele a vlastne si navzajem zachrani zivoty. (a tak nejak i ostatnim lidem kolem nich) Po celou dobu jsem se skvele bavila. Spravne namichany pomer vtipu, sarkasmu, ironie,citu a nastesti zadne litovani:-). Pro me srdecni scena - prodej obrazu od "nadejneho mladeho umelce" za 11tis EUR! A nebo terapije "pareni" cajem... Opravdu jedinecny film. Jen vic takovych. 5* ()

Související novinky

Kevin Hart sesadil Aquamana

Kevin Hart sesadil Aquamana

14.01.2019

Je to oficiální, Aquaman je první superhrdinský film ze stáje DC od Temný rytíř povstal, který v kinech překonal miliardu. Úspěch je to zejména pokud se ohlédneme na předloňskou Ligu spravedlnosti,… (více)

Tom Hanks a švédský hit

Tom Hanks a švédský hit

22.09.2017

Hollywood momentálně neblázní jen po superhrdinech, ale i po předělávkách výrazných evropských filmů. Remake Nedotknutelných s Bryanem Cranstonem už je natočený, Jack Nicholson si zahraje v novém… (více)

Z Willa Ferrella bude stoletý stařík

Z Willa Ferrella bude stoletý stařík

29.08.2017

Možná si ještě pamatujete na švédský hit Stoletý stařík, který vylezl z okna, jenž to dotáhl až k oscarové nominaci na masky. Jen 4 roky starý film sesbíral chválu od diváků i kritiků, takže nikoho… (více)

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

16.06.2017

Ačkoliv o tom ještě spousta lidí neví, francouzský hit Nedotknutelní se opravdu dočkal remakeu. Divokou roli Omara Sye převzal Kevin Hart (Centrální inteligence) a místo Françoise Cluzeta se na… (více)

Reklama

Reklama