Reklama

Reklama

Ochrnutý a bohatý aristokrat Philippe si za svého nového opatrovníka vybere Drisse, živelného mladíka z předměstí, kterého právě propustili z vězení. Jinými slovy - najde si na tuto práci tu nejméně vhodnou osobu. Podaří se jim však propojit nemožné: Vivaldiho a populární hudbu, serióznost a žoviální vtípky, luxusní obleky a tepláky. Bláznivým, zábavným, silným, neočekávaným a hlavně „nedotknutelným“, přesně takovým se stane jejich přátelství… Komedie s dramatickou zápletkou o tom, že ani od krku po prsty u nohou nepohyblivý člověk odkázaný na pomoc druhých, nemusí ztratit smysl života. A o tom, že i nejméně pravděpodobné spojení melancholického multimilionáře a extrovertního recidivisty může humorně zapůsobit na diváka a může se z něj stát kasovní trhák. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2 813)

Jony49 

všechny recenze uživatele

Osobně už jsem dlouho u ničeho takto nebavil. Od začátku do konce mě to bavilo žádné mrtvé místa ve filmu a to předvedl Omar Sy to bylo neskutečné. Na tento film když se nepodíváte tak je to zločin. ()

maroco1990 

všechny recenze uživatele

Driss s obrovským temperamentom a Pán Philippe šlachtic kľudnej povahy.Protiklady sa priťahujú, ale len jedno ich spája,veľké srdce v každom z nich. ()

Jirkacek 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem přemýšlel, co vlastně o francouzském snímku Nedotknutelní napsat. Nebyl jsem si totiž jistý, jestli jsem v TV viděl životopisné drama, nebo zatraceně dobrou komedii. Každopádně to byl dojemný příběh o dvou nešťastných lidech, jejichž vzájemné přátelství změnilo životy nejen jim, ale i lidem v jejich okolí. Kromě romantiky a dramatického náboje nám film nabídl také dobrou zábavu a vtipné hlášky, takže nás pobavil. Zcela jsme se ponořili do příběhu dvou zcela odlišných lidí - bohatého, leč ochrnutého aristokrata Philippa, kterého naprosto bravurně zahrál François Cluzet a černošského mladíka Drisse, vyrůstajícího na předměstí mezi spodinou, jehož zase skvěle ztvárnil Omar Sy. Sice mi jména těchto herců vůbec nic neříkala, ale jejich výkon byla tak dokonalý, že bych je ocenil Oscary, Globy a Medvědy. Na začátku jsme s úžasem sledovali, jak Phillip, ochrnutý od krku dolů, přijal Drisse do svých služeb, aby se o něj staral, aniž by měl s něčím podobným zkušenosti. Jak se říká, protiklady se přitahují a to platilo i v tomto příběhu. Driss svým bezprostředním chováním dokázal svého zaměstnavatele pobavit, zaujmout i změnit, a své povinnosti si plnil také dobře. Postupně se mezi nimi vytvořilo vzájemné pouto a aniž by to oba tak zamýšleli, stali se opravdovými přáteli. Jednoho dne však za Drissem přišel jeho nevlastní bratr, aby jej přivedl zpět domů. Film se již blížil ke svému konci a my jsme byli zvědavi, jak to všechno dopadne. Sice slza neukápla, ale i tak mne tento snímek opravdu pohltil a natolik se mi líbil, že jsem jej i dobře ohodnotil. Za téměř dokonalou podívanou tak ode mne Nedotknutelní získali čtyři nedotknutelné hvězdy ****. ()

HSGID 

všechny recenze uživatele

Čo napísať k tomuto parádnemu filmu asi iba toľko, že človek aj s odstupom času sa na tomto filme zabaví tak dobre ako keď ho videl prvýkrát. Ja osobne nemám čo vytknúť tomuto filmu je neskutočne zábavný a o to lepšie je, že to je skutočný príbeh. Prečítal som aj knihu a ta ma vôbec nebavila ako film. Čiže pri tomto filme si človek môže právom povedať, že film je o dosť lepši ako knižne prevedenie. ()

vorl1ce 

všechny recenze uživatele

Příjemné překvapení u filmu, kde hlavní téma není nijak veselé. Nadsázka, humor a výborný výběr herců. Bavila jsem se celou dobu. Poslední dobou mě franc. komedie baví čím dál více. ()

Pamprdol 

všechny recenze uživatele

Na doporučení mé postižené neteře jsem si film pustila a byla jsem nadšená. Dojemný, vtipný, chvilkami smutný, ale vcelku optimistický film. Mně bavil, dobrý scénář, hezký konec, moc povedený francouzský film. No amíci chystají jejich remake, tk to nevim nevim. ()

concepcion 

všechny recenze uživatele

Francuzski tvorcovia aj v tomto filme potvrdili ze patria medzi topku medzi filmovou produkciou a na trh nevypustia hocijaky odpad. Zakladom filmu je vtip a sarkazmus, ktoreho sa divak dosyta naje, no zaroven ho sprevadza neskutocna ludskost istej postavy, ktora je velmi jednoducha. A to spolocne vytvara velmi prijemnu zmes, ktora je pre divaka neodolatelna. Sme tak nedotknutelni v nasich zivotoch. Dnesna doba je plna individualov a egoistov a zabudame na ludskost. A prave na to chcu podla mna autori poukazat a nechat divaka zamysliet sa... ()

evita_ 

všechny recenze uživatele

Vtip na pozadí smutnej existencie. Verím, že to, čo Phillipe zažil s Drissom, to sa stane len raz za život a vie spôsobiť poriadny vietor. Kiež by každý človek ako Phillipe mal pri sebe takého Drissa. ()

FIGO.K 

všechny recenze uživatele

Film, který mě neomrzí ani po pátém shlédnutí. Smutná story je zde pojata s humorem a ukazuje lidem, že i smutné téma může být zábava. Velkej palec nahoru dávám Omaru Sy, který táhne celý film. Všem doporučuji koukat ve francouzském originále s titulkama, protože v českém dabingu to vytrácí veškerou vtipnost. Komedie je to čistě dospělá a inteligentní. Jsem rád, že se mohou v kině pobavit i lidi kterým není 13 let. Bez jakýchkoli párty frajerů a nadávek a puberťáckých nesmyslů. Reálnost je tu hmatatelná. Obava rodiny, že černoušek ho okrade. A skutečnost chování profesionálních ošetřovatelů, kdy se cítí člověk jako retardované dítě. Během filmu si kladete morální otázky. Jsou tu i jistá ponaučení, která jsou nenucená a člověku nenásilně podsouváno a připomínáno na ohleduplnost vůči vozíčkářům. Celý film poukazuje na skutečnost, že i člověk na vozíku může žít plnohodnotný život, mít přátele, lásku a skutečně žít jako normální člověk. Odkazů na polepšení a morální zásady je tu mnoho a je opravdu skvělé jak nenucené to celé je a s jakou lehkostí a vtipem je to napsané a odehrané. 5/5 ()

LosMichal 

všechny recenze uživatele

Krásny film s dávkou kvalitného dospelého humoru, ktorý sa rozhodne oplatí vidieť. Niektorí v ňom nájdu aj čosi viac. Hudba taktiež veľký palec hore. 10/10 ()

BGH 

všechny recenze uživatele

Francouzi proste tenhle typ filmu o "tragikomedii zivota" umi tocit. Sice se mi zdalo, ze v tomhle pripade zustali trochu na povrchu a nesli do hloubky tak, jak by si namet zaslouzil, ale celkove vyzneni filmu bylo velmi prijemne. Za me slabsi 5... ()

Aralenor 

všechny recenze uživatele

Jak tenhle film popsat? Třeba by to ani spoustu lidí nečekalo, že tenhle film se dostane do TOP 10 našeho žebříčku a třeba to je jeden z důvodů, proč se na něj podívat. (Jo patřím mezi ně) Ovšem pokud si o filmu začnete číst více není divu, že dostanete jiskru zájmu. Sledoval jsem samozřejmě film ve francouzštině a všem doporučuji. Mnohem lepší. Je až zvláštní, kdy po chvilce porovnáte příběh obou hlavních postav, který nedává nic příjemného, ale přesto vám vyjde harmonická dvojice již od počátku. Opravdu jedinečný humor a je otázka zda za to může tvůrce scénáře nebo skvělá práce Omara Sy. V řadě scének dostanete příjemný pocit zahřátí u srdce vlivem jednoho nebo druhého hrdiny. Kontrast mezi postavami aneb. protiklady se přitahují. Pro mě jedna z těch nejdůležitějších věcí je konec. Film, který směruje pozitivně neskončí špatně a to je poslední dobou nevídané. Souhlasím, že tento film patří na vrchol. ()

vlcekmirek 

všechny recenze uživatele

Já pořád tvrdím, že francouzská komedie stále žije. Navíc jsou Nedotknutelní více, než komedií, díky reálnému základu námětu má film mnohem hlubší podtext, který byl ve filmu namixován tak skvěle, že to nebyla sladkobolná slátanina amerického typu, ale naopak skvěle gradující film bez hluchých míst. V zámořské produkci by se z příběhu stala jen dojemná slátanina plná klišé. Frantíci projevili dostatek citu pro vyváženost a tak je film zábavný a napínavý, divák má možnost se s postavami scítit a prožívá jejich nadšení, radosti i stesky. ()

Pavlis.xxx 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem byl skeptický,protože moc tyhle filmy brnkající na city nemusím. Navíc francouzské komedie mají svůj specifický styl,který mi někdy sedl jak prdel na hrnec a někdy vůbec, ale s rostoucím hodnocením rostla i moje chuť film vidět. Není to přímo komedie a to se mi líbí,že humor není nikam tlačený a když přijde tak pobaví a musím se přiznat,že mě to dojalo a doteď se na něj rád podívám znovu. ()

alyalessio 

všechny recenze uživatele

Úžasné propojení dvou zcela odlišných sociálních vrstev. Je to srdceryvný a zároveň pohodový film, u kterého se zasmějete a místy vám i slza ukápne. Určitě vřele doporučuji. ()

EYO EYO 

všechny recenze uživatele

Super komédia ktorá pobavila , s vynikajucimy hercami a Skvelimy hereckimi výkonmi, išlo mi aj trošku do plaču keď sa rozdelili, určite jedna z najlepších komédii vôbec 😉 ()

Tomas.Jeline 

všechny recenze uživatele

Komediální stránka filmu 95%, herecká 95%, příběhová 99%. Na film se dá koukat znova a znova a znova, a pokud dostanu Alzheimerovu chorobu tak tento film si stejně zapamatuji, pač tenhle se ukládá v srdci. ()

Související novinky

Kevin Hart sesadil Aquamana

Kevin Hart sesadil Aquamana

14.01.2019

Je to oficiální, Aquaman je první superhrdinský film ze stáje DC od Temný rytíř povstal, který v kinech překonal miliardu. Úspěch je to zejména pokud se ohlédneme na předloňskou Ligu spravedlnosti,… (více)

Tom Hanks a švédský hit

Tom Hanks a švédský hit

22.09.2017

Hollywood momentálně neblázní jen po superhrdinech, ale i po předělávkách výrazných evropských filmů. Remake Nedotknutelných s Bryanem Cranstonem už je natočený, Jack Nicholson si zahraje v novém… (více)

Z Willa Ferrella bude stoletý stařík

Z Willa Ferrella bude stoletý stařík

29.08.2017

Možná si ještě pamatujete na švédský hit Stoletý stařík, který vylezl z okna, jenž to dotáhl až k oscarové nominaci na masky. Jen 4 roky starý film sesbíral chválu od diváků i kritiků, takže nikoho… (více)

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

16.06.2017

Ačkoliv o tom ještě spousta lidí neví, francouzský hit Nedotknutelní se opravdu dočkal remakeu. Divokou roli Omara Sye převzal Kevin Hart (Centrální inteligence) a místo Françoise Cluzeta se na… (více)

Reklama

Reklama