Reklama

Reklama

Ochrnutý a bohatý aristokrat Philippe si za svého nového opatrovníka vybere Drisse, živelného mladíka z předměstí, kterého právě propustili z vězení. Jinými slovy - najde si na tuto práci tu nejméně vhodnou osobu. Podaří se jim však propojit nemožné: Vivaldiho a populární hudbu, serióznost a žoviální vtípky, luxusní obleky a tepláky. Bláznivým, zábavným, silným, neočekávaným a hlavně „nedotknutelným“, přesně takovým se stane jejich přátelství… Komedie s dramatickou zápletkou o tom, že ani od krku po prsty u nohou nepohyblivý člověk odkázaný na pomoc druhých, nemusí ztratit smysl života. A o tom, že i nejméně pravděpodobné spojení melancholického multimilionáře a extrovertního recidivisty může humorně zapůsobit na diváka a může se z něj stát kasovní trhák. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2 813)

Kejdlo 

všechny recenze uživatele

Měl jsem docela obavy o kombinaci netaktního humoru a citlivých témat, jenže to natočili frantíci, obavy byly najednou pryč a jak se tady tradovalo, filmek se ve výsledku opravdu povedl. Zkrátka malý, milý film (podobně jako 50/50) u který jsem se po dlouhý době od srdce zasmál a krapet dojmul. Ale zase tak vyjímečné, jak nám tady radí hodnocení, to není. Spíš to jen těžko někoho urazí a snímek si vesele plyne spokojeným davem a žebříčkem csfd. 8/10 ()

insurgentes 

všechny recenze uživatele

Politicky korektní romantická naivní slátanina o "propojení dvou světů", kde boháči jsou hodní a cikáni jsou taky hodní, všichni si navzájem dávají jen to nejlepší (vivaldiho, gandžu..), toky energií jsou proto zachovány všemi směry a všechno je to tím pádem BEZVADNÉ. Jednu hvězdičku dávám jen za pár celkem vydařených jouků, ale z celkového vyznění se mi dělá blivo. ()

Germanotta 

všechny recenze uživatele

Smiech striedal plač. Také boli moje pocity z tohto filmu. Veľmi silný námet, prirodzené obsadenie, a komediálna atmosféra. Vlastne si ani nepamätám kedy so naposledy videla takú úžasnú dramatickú komédiu. Prirodzený černoch a sympatický starší kvadruplegik, tá kombinácia znie možno divne ale pre tento film najlepšia možnosť. Veľmi silné. ()

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Stoprocentně film z kategorie TOP 10. Ve všech aspektech naprosto dokonalý, hlavní protagonisté úžasně přesvědčivý. Scénu v opeře jsem si pustil okamžitě dvakrát a málem jsem se u ní zalknul smíchy - to se musí vidět. Parádní balzám na depresivní náladu. ()

Sdoom 

všechny recenze uživatele

V podstatě rozumím tomu, proč se Intouchables dostal v žebříčku tam, kam až se dostal. V záplavě dnešních debilních, přiblbých, méně přiblbých a výjimečně téměř nepřiblbých komedií působí jako naprosté zjevení. I když se jedná v podstatě o velmi tradiční a schematický typ komedie (dost z toho, co zde vidíme, už bylo viděno jinde), je zde něco navíc. Zaprvé, Omar Sy - mít jeho charisma, tak kandiduju na prezidenta zeměkoule. Zadruhé - několik opravdu dokonalých a hlavně realistických fórů, např. obraz, opera, snaha o předávkování. :-) Zatřetí - konzistentnost formy - ač mají obě postavy svůj vlastní a řekněme ne vždy úplně veselý příběh, děj nesklouzává do nějakých sáhodlouhých vysvětlovaček a vedlejších epizod, v popředí jsou stále oba hlavní sympaťáci a jejich společné zážitky a to je moc dobře. Takže díky Frantíkům za nejlepší komedii posledních let a snad se za pár let zas dočkáme něčeho podobně kvalitního. (HD, orig.) Edit 30.6.2020: Geniálně vtipné i po 8 letech od prvního zhlédnutí. Tady fakt není co vytknout a status nejlepší komedie nového tisíciletí zůstává neohrožen. (Blu-ray, orig.) ()

OughJay 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řek, že se nekomerční francouzskej film u nás tolik proslaví, dá se říct, virální kampaní po facebooku. Nezpochybňuju jeho kvality, ale určitě nepatří do špičky na csfd. Smutný příběhy to maj, co se týče hodnocení, vždycky jednodušší, protože člověk je dost psychicky labilní tvor a nechá se snadno oblbnout emocema. Je to pěkně natočený, i takovej ten lehkej černej humor byl parádní, ale nedotklo se mě to natolik, abych to vynášel do nebes mezi takový filmy jako Rain Man, Gran Torino, nebo Přelet nad kukaččím hnízdem. ()

Zemi11 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelné. Neumím pochopit, jak se scénáristům povedl napsat takový příběh... Daleko daleko za hranicemi lidských možností. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

Film, který stojí na šíleně lidském a přirozením humoru. Příběh Drisse a Philippa mě vtáhnul a pustil až delší dobu po závěrečných titulcích. Naprosto jsem si Intouchables užíval. Osobně si myslím, že své místo v topce si film zaslouží. Omar Sy si svého Cezara zasloužil a mistr Cluzet by si ho zasloužil jak by smet. Zmínim ještě soundtrack a nádherné lokace, když už se naší dva hrdinové vydali mimo Paříž. ()

fox171cz 

všechny recenze uživatele

Žádné masivní propagace, reklamy nic, proto jsem se poprvé o filmu dozvěděl, když pronikl mezi top 10 nejlepších snímků. Říkal jsem si, že na tom musí něco být a tohle musím za každou cenu vidět ! Už na začátku jsem věděl, že tohle bude něco výjimečného a měl jsem pravdu. Absolutně bych nečekal tolik srandy, o kterou zde nebude nouze. "Driss" byl zde opravdu jeden z hlavních tahounu filmů a fakticky mu tahle role sedla. K tomu všemu nádherný hudební doprovod. Zcela zasloužená pozice, mezi špičkou filmů. Doufám, že Vás tento snímek okouzlí stejně jako mě. ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Jak já ty žabožrouty nemám ráda.. Ale tohle se jim prostě povedlo. Navíc - když má někdo problém se svojí migrační politikou, je třeba z toho vybruslit alespoň s takovou gracií, jak Intouchables :D ()

Devilian 

všechny recenze uživatele

Přijdu si, že jsem divná, ale OPRAVDU je ten 8. nej film a 92% myšleno vážně? Tohle je podle mě typický příklad filmu, který je postaven čistě na tom uměle dojmout a hlavně je důležité ho šíleně přehypovat. Neříkám, že byl špatný. Bavil mě, byl fajn, pohoda. Ale to je vše. Není tady nic, co bychom v hromadě jiných filmů předtím neviděli. Proto se ptám znovu - OPRAVDU? ()

Firebug 

všechny recenze uživatele

Milý fimek, u kterého budete hledat nějaká negativa jen velmi těžko. Vzniklo dílo, které nikoho nepohorší, nenaštve a na konci nebudete mít téměř jediný důvod, dát na Vašem milovaném filmovém webu hodnocení menší než 4*. O tom, že je to od tvůrců sprostý kalkul a sázka na jistotu, teď chvilku nebudeme přemýšlet, protože když z toho vznikne něco jako Intouchables, tak je to vlastně úplně irelevantní. Skvělá práce všech zúčastněných, ale do 5* mi chyběl nějaký odzbrojující moment, nezapomenutelná scéna, objevnější myšlenka, nebo zkrátka něco, co by snímek povyšovalo na něco víc, než je HODNĚ kvalitní žánrovka. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Konfrontace dvou světů se nabízí jako námět na příběhy, které buď milujete nebo nenávidíte. Tak trochu mi to připomíná slohovou práci, kterou jsem psal na střední škole a dostal nedostatečnou proto, že moje názory se neztotožňovaly s konvenčním myšlením češtinářky. Film nebo spíš jeho synopse je reálným podkladem o tom, že i chudák může svým způsobem obohatit konzervativního milionáře a zároveň současně i tenhle prakticky bezejmenný chudák dokáže nevědomě přijmout něco z hodnot někoho, kdo je mu diametrálně vzdálen. Společenský rozdíl se po čase začně mazat a objeví se lidskost, což může urazit málokoho. ()

Babous 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný film. Na to že jde o francouzskou kinematografii, kterou normálně nevyhledávám, z něj čiší téměř hollywoodský styl a ten mu moc sluší. Tyhle pohádky o tom, jak bohatý dodá chudému práci, úroveň a lepší způsob života a chudý bohatému zase jiskru do života a citový vztah, mě asi nikdy neomrzí. ()

Michelle75 

všechny recenze uživatele

Film, který má příjemnou lehkost, jestli je to komedální drama, tak já bych v názvu to drama vynechala. Humor, který mi sedí a který je hlavně dobře zahraný, bavila jsem se po celou dobu,nenašla jsem nic,co by mi mělo vadit nebo bylo navíc. A vzhledem k osudu jednoho z hrdinů by to mohlo být někdy až přehnaně nadsazené,ale nebylo a za to díky. ()

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Tááákle dlouho sem čekal, než sem konečně dostal tu správnou náladu na tenhle kousek. Odrazovalo mě pár věci, asi nejvíc to, že už bylo dopředu jasný, že to nebude nic moc veselýho. Ale opak se stal pravdou a já se s tímhle kouskem (tím teď myslím toho usmavavýho černocha) celkem slušně nasmál. Asi nejvíc když si spolu pěkne pokuřovali ganju a do toho si diktovali, jakou že to klasiku chtějí od orchestru zahrát :o). Pro mě velký překvapení, že to dopadlo vlastně dobře, nikdo neumřel, což sem právě myslel, že se stane. Každopádně si myslím, že tenhle film nemá v top 20 (stejně tak jako Grand Torino) nic dělat. Jo, film je to hezkej, dokonce se párkrát rejža předvede, ale né mockrát. V top 20 by měly být filmy, který jsou nezapomenutelný. Tenhle film je hezkej, srdečnej, přátelskej, vtipnej, ale časem i rozhodně zapomenutelnej... ()

Související novinky

Kevin Hart sesadil Aquamana

Kevin Hart sesadil Aquamana

14.01.2019

Je to oficiální, Aquaman je první superhrdinský film ze stáje DC od Temný rytíř povstal, který v kinech překonal miliardu. Úspěch je to zejména pokud se ohlédneme na předloňskou Ligu spravedlnosti,… (více)

Tom Hanks a švédský hit

Tom Hanks a švédský hit

22.09.2017

Hollywood momentálně neblázní jen po superhrdinech, ale i po předělávkách výrazných evropských filmů. Remake Nedotknutelných s Bryanem Cranstonem už je natočený, Jack Nicholson si zahraje v novém… (více)

Z Willa Ferrella bude stoletý stařík

Z Willa Ferrella bude stoletý stařík

29.08.2017

Možná si ještě pamatujete na švédský hit Stoletý stařík, který vylezl z okna, jenž to dotáhl až k oscarové nominaci na masky. Jen 4 roky starý film sesbíral chválu od diváků i kritiků, takže nikoho… (více)

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

16.06.2017

Ačkoliv o tom ještě spousta lidí neví, francouzský hit Nedotknutelní se opravdu dočkal remakeu. Divokou roli Omara Sye převzal Kevin Hart (Centrální inteligence) a místo Françoise Cluzeta se na… (více)

Reklama

Reklama