Reklama

Reklama

Ochrnutý a bohatý aristokrat Philippe si za svého nového opatrovníka vybere Drisse, živelného mladíka z předměstí, kterého právě propustili z vězení. Jinými slovy - najde si na tuto práci tu nejméně vhodnou osobu. Podaří se jim však propojit nemožné: Vivaldiho a populární hudbu, serióznost a žoviální vtípky, luxusní obleky a tepláky. Bláznivým, zábavným, silným, neočekávaným a hlavně „nedotknutelným“, přesně takovým se stane jejich přátelství… Komedie s dramatickou zápletkou o tom, že ani od krku po prsty u nohou nepohyblivý člověk odkázaný na pomoc druhých, nemusí ztratit smysl života. A o tom, že i nejméně pravděpodobné spojení melancholického multimilionáře a extrovertního recidivisty může humorně zapůsobit na diváka a může se z něj stát kasovní trhák. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2 813)

Adrai 

všechny recenze uživatele

Člověk si přečte kousek obsahu, podívá se na vysoké hodnocení a dojde k závěru že ta komedie v žánru bude asi hodně okrajová záležitost - že tohle přece sranda být nemůže protože to téma musí být neskutečně silný a film bude opravdu drama jak řemen. Jenže pak dvě hodiny hledí a chichotá se v podstatě všemu co ti dva spolu prožívají. Opravdu krásnej film ze života, kterej by ale nikdo vést nechtěl. A všechno ještě okořeněno výborným soundtrackem (včetně milované Niny Simone). Krása ... ()

Bezmenny 

všechny recenze uživatele

Komédiu som v tom videl a našiel. Počuli ju všade okolo. Viac ako tu zábavu by som v tom ale nehľadal. Predsalen, treba zostať pri zemi... Súhlasím s tvrdením, že to nemá na prvú 10 najlepších filmov. Do 100 (mojich súkromných) by som sa už ale zmestil. ()

PavelH 

všechny recenze uživatele

Kde se Dustin Hoffman naučil francouzsky nechápu... Velký filmový zážitek, inteligentní humor se střídá a prolíná s nevtíravou dojemností... palec hore frantíkům ()

Colchack 

všechny recenze uživatele

Už dlho sa mi pri filme nestalo, aby som si pri záverečných titulkoch vychutnával skvelý soundtrack, premietal si hlášky a scény z filmu a bol jednoducho povedané v nemom úžase. Naozaj skvelý film s bravúrne fungujúcou dvojicou hlavných postáv. Film skvele vypointovaný, ponúka humor, cit, myšlienku...Jasných 5*. ()

Lukaso1 

všechny recenze uživatele

Aby se mě stalo, že mě ze všech stran bude doporučován jeden a ten samý snímek a nebude to velkoprodukce, to se mě už sakra dlouho nestalo. Rozhodně tuhle pozitivní vlnu budu šířit i já a vřele Vám snímek doporučím. Moje hodnocení mluví za vše a netřeba to dále komentovat. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Herecký koncert obou dvou hlavních představitelů (Cluzet vypadá trošku jak Hoffman). Hned jsem si vzpomněl na zcela okatou spojitost s Inside I´m dancing, ale tady se tak moc netlačí na pilu (co se citového vydírání týče). Hudba je super. ENJOY! ()

klochy 

všechny recenze uživatele

Nádherné priateľstvo dvoch rozdielnych svetov, úžasný SOUNDTRACK (ktorý si budem púšťať ešte pekne dlho) a dokonalé spojenie drámy a komédie... Čierny humor stojí za to. Doporučujem pozrieť v pôvodnom znení, pretože ten Omarov „neherecký“ prejav je famózny. Áno, len samé chvály, spolu s filmom Drive, najkrajší filmový zážitok roku 2011. Len dúfam, že čoskoro nepríde americký ramake, toto sa prekonať nedá. ()

Smerfetka88 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, u kterých si říkám, že jejich největší výhodou a plusem je to, že je nenatočili Američani. A přesně Nedotknutelní jsou takovým filmem. Přestože jde o zajímavé téma, šlo by v podání americké produkce krásně zabít. Tady ne - tady bylo podané s lehkostí, nadhledem, bez zbytečného dojetí a hlavně s neuvěřitelným humorem. Přiznám se, že mám velmi ráda takovýto černý humor a tenhle film jím byl nabitý od začátku do konce. Plusem jsou i velmi sympatičtí hlavní hrdinové....asi nemám co vytknout. ()

Frank1e 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemná komedie a dva sympatičtí hrdinové, jejichž povahy jsou opravdu rozdílné. Avšak i přesto to funguje a vy tak můžete přihlížet rozvíjejícímu se vztahu mezi nimi. Konec však nepřekvapí, ale i tak si tento film zaslouží být na osmém místě žebříku. ()

sisin.k.a 

všechny recenze uživatele

Tento film si zaslouží ocenění a úspěchy, které zatím posbíralo. Dlouho jsem čekala na něco, co mě donutí od začátku do konce prožívat emoce. Smát se až k pláči a plakat dojetím... ()

Hwoarang1 

všechny recenze uživatele

Bavil jsem se celou dobu, to rozhodně ano. Film je důkazem, že i několikrát omleté klišé může fungovat, pokud je dobře natočené. Vynikající výkony, vynikající práce s hudbou. Ale pořád na tom není ani špetka originality. Takže 4. ()

rottik-cb 

všechny recenze uživatele

Agitka proti diskriminaci všeho druhu (na základě barvy pleti, postižení, majetku) zabalená do slzopudného pohádkového příběhu. Intouchables jsou příkladem bravurně zvládnutého řemesla, kterému však chybí to „něco víc.“ Čtyři hvězdičky si přesto zaslouží. Má totiž skvělou režii, scénář i herce v hlavních a vedlejších rolích. Humorné momenty potěší. A když se naladíte na jeho optimistickou vlnku, můžete z kina odejít s opravdu příjemným zážitkem. ()

filip289 

všechny recenze uživatele

Nádherný, vtipný a aj dojemný film. Radosť naň pozerať, najlepší film za posledných niekoľko rokov. Ľudí hodnotiacich nižšie ako 4* úprimne nepochopím :) . ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že kdyby kolem tohoto filmu nebyl takový humbuk, tak by mě už svým názvem nezaujal a nejspíš bych ho přešel. Na tento film je potřeba se dívat tak jak je, bez jakéhokoli srovnávání s jinými "citovkami", protože jinak se nezbavíme dojmu, že si film na to vše jen hraje a jde o lacinou vydíračku, hrající na soucit. Ale opak je pravdou. Ústřední motiv, je kontrast dvou hlavních postav; černocha z ulice kterého by jste si nenajali ani na vytapetování koupelny a ochrnutého staršího pána, které je znuděný a zapšklý. Humorně-dramatická linie filmu je skvěle zvládnutá, bez vynucenosti nebo vydírání. Už dlouho jsem nezažil, aby mne film tak potěšil a po skončení jsem si odnášel silný divácký zážitek. Na druhou stranu chápu, že toto dramatické dojímání asi není pro každého, ale právě proto mne překvapuje až nezvykle vysoké hodnocení. I když nedokáži posoudit, jak mnoho se film liší od reálné předlohy a jak moc tvůrci chtěli vsadit na jistotu zpracování, tak si myslím, že Intouchables si nejvyšší hodnocení zaslouží. ()

Tanner 

všechny recenze uživatele

Pohlazení po duši, kterým jsem se dobrovolně nechal unést a dojmout, bez ohledu na tu část mého já, která by pózérsko-škarohlídsky a rádoby drsně, sarkasticky a s odstupem nedotčeného a poučeného, který se nedá jen tak opít třetodenním rohlíkem, poukazovala na prvoplánový sentiment, utopičnost, citové vydírání, vypočítavost atd., jak se toho zde řada komentátorů zhostila. Je velice příjemné této části já taky jednou zatnout tipec a film si prostě v pravém smyslu slova užít. Pro mě vynikající filmový zážitek a lepší čtyři. A stydět se za to nehodlám. Ani před jinými, ani před sebou. ()

Související novinky

Kevin Hart sesadil Aquamana

Kevin Hart sesadil Aquamana

14.01.2019

Je to oficiální, Aquaman je první superhrdinský film ze stáje DC od Temný rytíř povstal, který v kinech překonal miliardu. Úspěch je to zejména pokud se ohlédneme na předloňskou Ligu spravedlnosti,… (více)

Tom Hanks a švédský hit

Tom Hanks a švédský hit

22.09.2017

Hollywood momentálně neblázní jen po superhrdinech, ale i po předělávkách výrazných evropských filmů. Remake Nedotknutelných s Bryanem Cranstonem už je natočený, Jack Nicholson si zahraje v novém… (více)

Z Willa Ferrella bude stoletý stařík

Z Willa Ferrella bude stoletý stařík

29.08.2017

Možná si ještě pamatujete na švédský hit Stoletý stařík, který vylezl z okna, jenž to dotáhl až k oscarové nominaci na masky. Jen 4 roky starý film sesbíral chválu od diváků i kritiků, takže nikoho… (více)

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

16.06.2017

Ačkoliv o tom ještě spousta lidí neví, francouzský hit Nedotknutelní se opravdu dočkal remakeu. Divokou roli Omara Sye převzal Kevin Hart (Centrální inteligence) a místo Françoise Cluzeta se na… (více)

Reklama

Reklama