Reklama

Reklama

Recenze (1)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Príbeh o šamanke, ktorá pri rituály zavraždila svojho klienta, a tak ju čakal súdny proces, no a hlavným hrdinom je jej právnik, ktorý sa ju snaží zachrániť pred rozsudkom smrti. Film bol nakrútený už v roku 2006, a doteraz čakal na vydanie, lebo keďže je to podľa skutočnej udalosti, očividne to nebola téma, ktorou by sa v Malajzii chválili a chceli ju vypúšťať na svetlo. Obsahovo je to možno celkom zaujímavé, avšak iba minimálne hororové (keď nepočítam pokrútené pohyby tej strigy v cele, nebolo tam vlastne nič). Film môže zaujať iba ako dráma, hoci nemá nijaký emočný dopad. ()

Zajímavosti (2)

  • Původně měl být film uveden v prosinci 2006. Kvůli kontroverznímu obsahu bylo však jeho vydání stále odkládáno. Nakonec byl uložen do trezoru a jestli skutečně někdy vyjde je velmi nejisté. (Raztubyl)
  • Film je částečně založen na skutečné události z roku 1993. Tehdy nepříliš známá zpěvačka Mona Fandey zavraždila politika Datuka Mazlana Idrise. Ten u zpěvačky, jež se živila také jako šamanka, hledal pomoc se svojí nadcházející kampaní. Mona Fandey byla za svůj čin v roce 2001 pověšena. (Raztubyl)

Reklama

Reklama