Reklama

Reklama

Pandemie

Drama / Krátkometrážní
Česko, 2010, 36 min

Obsahy(1)

Příběh hypochondra uzavřeného ve vlastním mikrosvětě, sužovaného panickou hrůzou z šířící se epidemie. Strach, paranoia, izolace od okolního světa, bílá medvědice, hygienické roušky. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Vyborne tema a hodne slibny potencial, ktery ale nakonec zustava lehce za ocekavanim. Za samotny vyber hudby sice palec nahoru, ale jeji pouziti ve vysledku vyzni jako takovy preplacany maglajz (btw, na IAMX - The Alternative se pozapomelo ve finalnich credits..) Navic zacinam u tvorby tohoto rezisera pocitovat jiste "trademarky" napr. castingu zenskych roli by urcite neuskodil nejaky upgrade! Kazdopadne ale velke plus za sekvenci z Vietnamu, skoro jako Full Metal Jacket. "Vlada za to muze, protoze oni te tam poslou, ty tam nejdes sam, mati ti nenapece kolace a bez do Vietnamu, mladej kluk, z piskoviste me tam vytahli!" 6/10 ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Jestli si užívám sledování filmů, tak určitě hlavně studentských-amatérských projektů. Pandemie patří mezi jedny z nejlepších jaké jsem měla možnost shlédnout. Ne jenom že mě to pobavilo, ale ještě navíc to mělo nějakou myšlenku. Postava Mirka byla téměř dokonalá, strašně zábavné podání a herecký projev. Celý nápad originální a struktura příběhu držela pěkně pohromadě. Za co jsem nedala hvězdičku navíc jsou trošku nudné pasáže během celého filmu, a pak hodně nepřesvědčivé vyprávěné monology hlavní hrdiny. Jinak super podívaná, s velmi chutným zakončením. ()

Reklama

mourinho 

všechny recenze uživatele

Po příšerném ODSOUZENCI, který tady není raději ani prezentován, mi opravdu trvavo než jsem se odhodlal k shédnutí tohohle snímku. Nakonec si mě ale Lukáš Masner udobřil, protože v PANDEMII nabízí opravdu psycho příběh, který je velmi interesantní a především není nesmyslný. Amatérismus z toho sice je cítit, herci měli k přesvědčivosti skutečně daleko, každopádně v některých kamerových záběrech lze známky talentu rozhodně vystopovat a já stejně jako v NOČNÍ JÍZDĚ Jana Haluzy rád jednu hvězdičku navíc přihodím v očekávání, že jednou tento námět bude využit tak jak si zaslouží. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Lukášovi (kamera, střih) není moc co vytknout, dokonce i herci byli překvapivě dobří, ale ... vůbec se mi nelíbilo, jak mluvili (ne co říkali, ale jak). Jedinému, komu intonaci nemůžu vytknout je ta reportérka z TV (osobně si myslím, že někde nějakou skutečnou sehnali), na opačném konci ale stojí válečnej veterán a to i přesto, že dialogy nebyly až tak hrozný (třeba doktor ... má hroznou intonaci, když popisuje svět a nemoci (zní to strašně uměle), ale když do toho dává lékařský vstupky (otevři pusu, podívej se mi na prst), zní to normálně). No nic ... k příběhu ... asi má co říct, mě zas tak nezujal, ale to spíš jako chybu připisuju sobě. Uvidíme, co přinese další film. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • V záverečnej scéne, kedy hlavný hrdina uteká parkom, znie pesnička "Teotihuacan" od Noela Gallaghera. (Jello Biafra)

Reklama

Reklama