Reklama

Reklama

Pandemie

Drama / Krátkometrážní
Česko, 2010, 36 min

Obsahy(1)

Příběh hypochondra uzavřeného ve vlastním mikrosvětě, sužovaného panickou hrůzou z šířící se epidemie. Strach, paranoia, izolace od okolního světa, bílá medvědice, hygienické roušky. (oficiální text distributora)

Recenze (10)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Proč se to nejmenuje PANDAmie?!? Aha, protože ono se to bere moc vážně. V tom případě to zase nebere mě. 30% ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Vyborne tema a hodne slibny potencial, ktery ale nakonec zustava lehce za ocekavanim. Za samotny vyber hudby sice palec nahoru, ale jeji pouziti ve vysledku vyzni jako takovy preplacany maglajz (btw, na IAMX - The Alternative se pozapomelo ve finalnich credits..) Navic zacinam u tvorby tohoto rezisera pocitovat jiste "trademarky" napr. castingu zenskych roli by urcite neuskodil nejaky upgrade! Kazdopadne ale velke plus za sekvenci z Vietnamu, skoro jako Full Metal Jacket. "Vlada za to muze, protoze oni te tam poslou, ty tam nejdes sam, mati ti nenapece kolace a bez do Vietnamu, mladej kluk, z piskoviste me tam vytahli!" 6/10 ()

dopita 

všechny recenze uživatele

Solidní kraťas s ucházející zápletkou a překvapivě dobře napsanými dialogy. Hlavní hrdina působil trochu křečovitým dojmem, ale ostatní se rolí zhostili velice dobře. To vše v rukách režiséra, kterej má kupodivu jistou ruku a cit pro vyprávění. ()

mourinho 

všechny recenze uživatele

Po příšerném ODSOUZENCI, který tady není raději ani prezentován, mi opravdu trvavo než jsem se odhodlal k shédnutí tohohle snímku. Nakonec si mě ale Lukáš Masner udobřil, protože v PANDEMII nabízí opravdu psycho příběh, který je velmi interesantní a především není nesmyslný. Amatérismus z toho sice je cítit, herci měli k přesvědčivosti skutečně daleko, každopádně v některých kamerových záběrech lze známky talentu rozhodně vystopovat a já stejně jako v NOČNÍ JÍZDĚ Jana Haluzy rád jednu hvězdičku navíc přihodím v očekávání, že jednou tento námět bude využit tak jak si zaslouží. ()

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Jestli si užívám sledování filmů, tak určitě hlavně studentských-amatérských projektů. Pandemie patří mezi jedny z nejlepších jaké jsem měla možnost shlédnout. Ne jenom že mě to pobavilo, ale ještě navíc to mělo nějakou myšlenku. Postava Mirka byla téměř dokonalá, strašně zábavné podání a herecký projev. Celý nápad originální a struktura příběhu držela pěkně pohromadě. Za co jsem nedala hvězdičku navíc jsou trošku nudné pasáže během celého filmu, a pak hodně nepřesvědčivé vyprávěné monology hlavní hrdiny. Jinak super podívaná, s velmi chutným zakončením. ()

netWoor 

všechny recenze uživatele

Lukášovi (kamera, střih) není moc co vytknout, dokonce i herci byli překvapivě dobří, ale ... vůbec se mi nelíbilo, jak mluvili (ne co říkali, ale jak). Jedinému, komu intonaci nemůžu vytknout je ta reportérka z TV (osobně si myslím, že někde nějakou skutečnou sehnali), na opačném konci ale stojí válečnej veterán a to i přesto, že dialogy nebyly až tak hrozný (třeba doktor ... má hroznou intonaci, když popisuje svět a nemoci (zní to strašně uměle), ale když do toho dává lékařský vstupky (otevři pusu, podívej se mi na prst), zní to normálně). No nic ... k příběhu ... asi má co říct, mě zas tak nezujal, ale to spíš jako chybu připisuju sobě. Uvidíme, co přinese další film. ()

seiffs 

všechny recenze uživatele

Slušně natočené dílo. Kvalita olomoucké nové vlny jde vzhůru. Nejvíc ale smekám před hereckým výkonem Tomáše. Tvoje ztvárnění bezďáka bylo úplně dokonalé! Vypadals opravdu jak oni - ta intonace, ty vousy, vlasy, ten projev... fakt výkon. ()

Hayane 

všechny recenze uživatele

Nějak moc nesleduju amatérské filmy, ale tenhle se mi líbil. Kamera byla skvělá, to musím uznat. Hlavní hrdina mi teda moc nesedl, občas jeho mluvené slovo bylo trochu křečovité a divné, ale doktor byl senzační. A na konci trik s UFO mě dostal. ()

Reklama

Reklama