Reklama

Reklama

Růžové brýle Nadi Urbánkové

(koncert)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Pětinásobná Zlatá slavice Naďa Urbánková se vrací na koncertní pódia v doprovodu Luboše Javůrka a jeho skupiny Bokomara. Naďa Urbánková patřila zejména v sedmdesátých letech k naprosté špičce na naší populární scéně. Zpívala a hrála v legendárním Semaforu a zejména s Country beatem Jiřího Brabce natočila několik vpravdě nesmrtelných písní. Dodnes se zpívají a hrají písničky s texty Jiřího Grossmanna z jejího repertoáru, dvě nejslavnější - Drahý můj a Závidím patří bezesporu k zlatému odkazu té doby. Později paní Naďa opustila nejen koncertní pódia a divadelní jeviště, ale na delší čas i Československo. Když nedávno přikývla na nabídku vydat desku, její cesty se setkaly s kapelníkem Bokomary Lubošem Javůrkem. S Bokomarou a jejím kapelníkem si padli do oka, rozumějí si hudebně i lidsky. Logicky přišla nabídka na několik společných koncertů v létě 2005 po natočení alba, na které si paní Urbánková vybrala k doplnění svých starých hitů i několik písní z repertoáru Bokomary. Ohlas u publika byl až překvapivě dobrý a tak logicky přišel další krok - i když paní Urbánková nechce znovu naplno nasednout do kolotoče stovek vystoupení ročně, obě strany se dohodly, že by čas od času mohly vyjet na společné turné. Pro ně vzniká i několik nových písniček napsaných speciálně pro Naďu Urbánkovou, která navíc využívá svých hereckých a moderátorských zkušeností a svým šarmem osloví všechny generace. Na koncert do Divadla Hybernia si v květnu 2011 pozvala i pár starých dobrých přátel, se kterými nejen vzpomínala ale hlavně také zpívala. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (4)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Jojo, kdyby ty sukcesy nebyly... %-o . . . Tak ale jedině s těma ružovejma brylkama, paní Naďo. . . . Před nějakejma těma už víc jak čtyřiceti letama jsem Vás jako malej chlapec žral, ono nakonec v tehdejších normalizačních rádiích a televizích pro našince prvňáka - co se rozkoukává v našem říčném středním proudu - toho zas tak moc na výběr nebylo, RTL jsem na dráťáku naladit neuměl... :-/ . . . A ještě bych se zeptal, co to máte za partu znuděných poperů za sebou? Hoši se při svým >hraní< tváří, jako by se užuž těšili na další kšeft někde v baru za rohem. Tak nevim nevim, no hodně úspěchů do dalších desetiletí plejbekového hraní a já se rači půjdu mrknout podruhý na >dvojku< na ty Montypajtny... Vaši vrstevníci, taky je to sranda - a jsou nesmrtelní... ;o] . . . Tak teda pozdravujte toho svýho kemoráda Majkla Dejvida z Kludských a všechny káuntry děcka ze sedmdesátek a víc už rači nic. - - - - - (Nahlédnuto veřejnoprávě /ještě že se staraj, ty >tvůrčí< skupiny, že.../ a po "žůžů" už rači dál ani nedohlédnuto /ale to je stejně fuk/ 4.12.2011 na noční gerontí >růžůžové lajně< , hodnocení a komentář zde jako první - 4.12.2011) ()

curil 

všechny recenze uživatele

Tak jenom za toho Karla Kahovce jedno plus. Vracet se po letech na televizní obrazovky není problém jenom paní Nadi. ()

jendamaty 

všechny recenze uživatele

Ke zhlédnutí na http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1143638030-ct-live/21154215426-ruzove-bryle-nadi-urbankove/ Naďa Urbánková má jako jedna z mála českých interpretů dar působit na jevišti přirozeně a věrohodně. Bohužel ke stáru už jí to trošku více kecá než zpívá. Hlavním problémem je ale playback, který tvoří skoro polovinu koncertu uváděného v rubrice ČT live! To je alarmující, výstupy gratulantů pak získávají nádech trapnosti: "A já myslím, že nám sedí dodnes..." nebo "To je takzvaný fade out", stejně jako představování kapely. Naštěstí režisér televizního záznamu byl tak soudný a překryl většinu původním videoklipem. No, nezbývá než doufat, že koncert v Hybernii byl delší a obsahoval více písní zpívaných naživo. Repertoár Naďi je bohužel problematický v tom, že většina hitů (Mám ráda žužu, Vilém peče housky, Bloňdák s červenou bugatkou..) zní v jejím věku poněkud nepatřičně. O to více zamrzí, že nezazněly pecky jako např. Slib ( https://www.youtube.com/watch?v=4VKtRLpL26k ) nebo Dávám ti dar. ()

Reklama

Reklama