Reklama

Reklama

Dylan Moran: Yeah, Yeah

všechny plakáty
Velká Británie, 2011, 93 min

Obsahy(1)

Záznam vystúpenia jedného z najpopulárnejších komikov súčastnosti, Dylana Morana. Moran sa zaoberá aktuálnymi politickými udalosťami a poukazuje na nepríjemné stránky ľudského života.
Vystúpenie sa konalo v roku 2011 v Londýne (toi-toi)

Recenze (68)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tady neni moc co resit nebo rozepisovat, proste dalsi vystoupeni Dylana Morana v divadle, kde opet probere vsechno od zenskejch az po politiku, vsechny urazi, na vsechno si postezuje a neboji se ani kontroverznejsich temat typu kralovska svatba nebo Usama. Rek bych, ze trochu vic fuckuje a krome proudu kecu, kdy obcas samozrejme zacne placat naprosty, ale vtipny, hovadiny, tak sem tam predvadi i neco fyzicky. No a jak se dalo cekat, vypada, jak kdyz tejden v kuse chlastal. Mozna drobet slabsi nez predchozi predstaveni, ale i tak plnej pocet. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Dylan má lehce slabší začátek s rytím do Britů, přičemž bohužel ne všechny narážky jsem úplně pochopil (jména osobností). Postupně se ale rozehřeje na tu správnou pódiovou teplotu a směrem ke konci už maximálně baví. Navíc má pro diváka připravenou solidní dávku na úplný závěr, to jsem už opravdu brečel smíchy. A tak to vidím, i přes o něco méně záživný rozjezd (alespoň pro mě) a pár sebeopakování se (James Dean; konverzace; babička), na slabší, avšak přece jenom plný počet. Ale měl jsem tu čest pouze s londýnskou verzí, snad se mi někdy podaří dostat i k té pražské. „Jo no, já jsem v tom věku. Což je…nevím kolik to je, ale je to zhruba ten věk v životě muže, kdy vejde do své kuchyně a jeho žena se na něj podívá a začne mu vykládat historky, nevím proč, upřímně, o jiných ženách, jež zná, které jsou vdané za jiné muže zhruba v jeho věku, kteří náhle zemřeli. Když dělali něco pozoruhodně podobného tomu, co děláte zrovna vy tou dobou.“ ()

GilEstel 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se nepovedlo. Tento humor funguje jen když se divák s bavičem nějakým způsobem dokáže ztotožnit. A zde to opravdu nešlo. Dylan mi přijde jako protivný užvaněný hospodský kecálista, který si stěžuje na všechny a na všechno kolem sebe. Ten člověk je mi nesympatický. Je to protivně vlezle uječený a povrchní. ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Viděno LAJF (heč). Bohužel existuje temná strana LAJF vystoupení a to ta, kdy se divák zapomene před představením vyčůrat a pak už během něj čůrá smíchy. Ou. Ale Moran je profík - vše přizpůsobil českému publiku, od výslovnosti po srandování z nás samotných: "Koupil jsem si tady český hodinky. Jsou fantastický, úžasný, moc se mi líbí, akorát neukazujou čas" 11.5. 2013, Praha, Divadlo u hasičů ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Chce si to opravdu chvíli na Dylana zvyknout. Zpočátku jsem se dost nudil. Čím dřív se na jeho styl humoru člověk dovede naladit, tím více se bude bavit. Sem tam zazní opravdu pěkná myšlenka. Dylan se občas dost zakoktá. To dělají lidé, kteří se snaží sdělit najednou více věcí, ale mají jen jeden mluvící otvor. Dylan skáče od čertů k ďáblovi a zase nazpět. Opravdu směsice všeho možného. Bez jasného cíle. Tedy kromě cíle pobavit, což se nakonec přeci jen setkalo s úspěchem i z mého pohledu. Dylan má velkou výhodu, že je sympaťák. Už v Black books byl úžasný. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Od Monsteru to pro mne šlo jenom dolů, ale teď se opět ukázal ve skvělé formě. Smál jsem se celou dobu. Je dobře, že je zpátky... 100% ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Absolútne najlepšie oficiálne vydané Dylanove vystúpenie. Výborná sála, dobre navodená atmosféra a perfektné vtipy, narážky , či irónia na rôzne životné situácie. Týmto záznamom sa dostal medzi mojich obľúbencov. Nenechá nitku suchú na všetkých britských národoch, obuje sa do žien, no hneď to vráti chlapom. A to všetko veľmi vtipným, no neurážlivým tónom. Skutočná paráda. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

"Pravdou je, že ženy jsou jako cizrna pod čepicí psychopata. Mohou být opatrovávány a plny elánu a překvapující. Ale budeš se moc vyptávat, a nepřežiješ." Moran je king, kterýho nesnáším úplně stejně jako miluju. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Oh, come on! ... prej "trochu zmatený" (jako by snad Moran byl někdy systematickej stand-up komik), "opakující se" (kde??) a "nudný" (proč??). Jsem rád, že se nemusím vypořádávat s žádným z takových pocitů. Dylanova vlasová pokrývka prořídla, takže ubylo cuchání, naopak přibylo v pase a tak dále ... ale proboha, jeho humor a styl řečnění se NIJAK NEZMĚNIL! To je snad jen vaše křečovitá snaha vnímat ho jako staršího a teda automaticky šíleně jinýho. Furt stejně geniální, stejně komplexní, aktuální ... ani tentokrát nenacházím adekvátní slova chvály. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

po zhlédnutí všech čtyř Moranových vystoupení zařazuji definitivně tohohle stand-up komika do mého pomyslného žebříčku nejinspirativnějších lidí současnosti.. i v Yeah, Yeah se totiž divák opět dočká spousty životních a společenských mouder a pravd v Dylanově osobitě vtipném podání a ačkoli jsem se tentokrát neválel smíchy jako například u předchozího What It Is, bavil jsem se opět náramně.. teď mi nezbývá než nedočkavě vyhlížet další mistrovo vystoupení a u toho snít o tom, že se mi třeba někdy poštěstí vidět jej naživo... :) ()

Lordkolol 

všechny recenze uživatele

Po včerejší návštěvě Dylanova vystoupení Yeah, Yeah v Praze - Kino Lucerna (10.5.2013) musím hodnocení posunout ještě o hvězdičku nahoru na plný počet. Dylan svou verzi notně upravil pro české publikum, perfektně se připravil a ač na začátku vystoupení byla vidět lehká nervozita z neanglonofoní audience, postupem času nabral obrátky a vyprodaná lucerna ležela v slzách smíchu. Prostě Dylan Moran v plný kráse! 5* ()

joehot 

všechny recenze uživatele

"Ženy se dělají krásné pro muže, protože muži neustále mluví o ženské kráse." Přijde mi, že nám Dylan nějak dospívá. V té kopě jeho vtipů se stále častěji objevují křehké životní pravdy. ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

V "Yeah, Yeah" je již (po evoluci přes "Like, totally" a "What it is") znát diametrální rozdíl od "Monster".. Rozdíl spočívá v tom, že Moran zestárl a z jemného škádlení a záměrného zveličování více či méně závažných témat (jak tomu bylo u "Monster") se stala poměrně ostrá kritika všeho a všech, která je ovšem stále zahalena pod rouškou karikatury, takže tohohle neuvěřitelně kreativního chlapíka nakonec neberete zcela vážně.. Přesto však máte pocit, že jste dostali facku, ačkoli si utíráte slzy smíchu.. "Yeah, Yeah" je zkrátka daleko více prostoupeno hořkostí, ale i tak jsem se smál opět nahlas jak blázen, i když jsem byl během projekce sám (a to se mi skoro nestává).. Chvilku jsem váhal mezi 4* a 5*, ale nakonec se přikláním k plnému hodnocení, protože to, jak se na začátku pustil do kritiky Anglánů, ukazuje, že má koule nosorožce.. A to se cení.. ()

aluna 

všechny recenze uživatele

Během monologu jsem si znovu-uvědomila dvě věci. Za A) Že nemám ráda Stand up komiky, protože mám pocit, že se až moc rádi poslouchaj. U řádky jeho komentářů pobaveně či potrefeně přikyvuju nebo obdivuju schopnost furt něco mlít, ale i tak jsem schopná si spíš vytvořit respekt např. k lídrům talk show, protože nehledě na to, jak moc s nima ne/souhlasím, jsou vedeni k dialogu, pročež jsou schopni se bavit téměř s každým (což je pro mě sci-fi, klaním se a závidím), čímž jsou znalí umu fakt diskutovat. A taky potřebuju nějaký to osobní kouzlo (který Moran sakra má) a sympatii, s kterou jsem na vážkách, páč si nejsem jistá, jestli to už fakt není jen sebestřednej bastard (pro kteroužto bručounskou povahu ho lidi začali mít rádi, ale zároveň chtějí, aby byl „milej“, chňa), co si s postupem odtrhaných stránek na kalendáři docela pochopitelně nosí na prkna ve sklénce místo vína šípkovej čaj a to jen proto, že se pokrytecky bojí přiznat starej fakt - imrvére chlastat je bezva….než se začnete pochcávat. Jo a za Bé) Že chci bejt chlap. Takže – 3* je v rámci možností dost a všechny jeho "Stojí s pěstí" šarády jsem si užila. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Viděno i naživo v pražské Lucerně 10.5.2013, kde mi pouze utvrdilo, že i přes něco málo opakování se je Dylan Moran génius současného humoru. "Never trust a man dressed as a wizard." ()

grogodil 

všechny recenze uživatele

Chlapík, v ktorom ožila moja obľúbená seriálová postava a ktorý vo mne vzbudil jediným vystúpením veľký záujem o stand-up, je späť. A už pri vstupe na javisko je na prvý pohľad jasné, že aj kráľ stárne a s ním aj akosi dospieva a triezvie jeho bernardovský pohľad na svet. Samozrejme nechcem povedať, že je z neho nejaký suchý starý foter, svoj osobitý a tak trochu krčmový rečnícky talent nestratil, akurát už úvahy o chlaste nahradili tie o rodine a výchove. Je pravda, že už sa tak trošku dlhšie drží jednej témy, no stále mi to prišlo zábavnejšie, než akýsi chaotický a zbrklejší What It Is, pri ktorom som často netušil, o čom mele. ()

Lauri 

všechny recenze uživatele

Zatím poslední vystoupení Dylana Morana. Pro mě už 4. zkušenost s ním a všechny byly za pět. Je to prostě borec a díky svým hláškám ho řadím na pomyslný vrchol. Jediná věc, která se změnila je, že už trošku vyrostl, dospěl a prošel (možná prochází) středním věkem. Hodně znatelně je na něm ta změna od špičkového Monstera znát, ale mně se vždycky líbili straší typy a v Yeah, Yeah jsem si ho oblíbila ještě více, než předtím. Užívám si vše s ním a těším se, až pár let natočí další live vystoupení a pobaví mě stejně tak, jako se bavím teď. ()

Reklama

Reklama