Reklama

Reklama

FuneBrak

(amatérský film)
Komedie / Drama / Krátkometrážní
Česko, 2011, 20 min

Recenze (6)

Z0oMb3E 

všechny recenze uživatele

V čom spočíva najväčšia sila kraťasov? V tom, že sa nájde jedna myšlienka, jeden slovný zvrat, jedna udalosť a celá atmosféra filmu smeruje priamo na to. Všetky vedľajšie dejové odbočky zbytočne odvracajú divákovu pozornosť od hlavného prúdu a predlžujú stopáž. Ak bol cieľ sfilmovať nejaké funebrácke historky, prečo sa z toho nespravil miniseriál, kde by sa vyššie uvedené podmienky dodržali a eliminovali by sa tým zbytočné scény. Druhá vec ktorú by si mal tvorca uvedomiť už na začiatku je, či bude film nemý a všetky pocity budú divákom evokovať pohyby a mimika hercov a hlavne hudobný podklad, alebo sa koncepcia postaví na dialógoch a hudobný doprovod počuť len v pozadí. Takto aj tých minimum štekov vyznie skôr rušivo a dej posúvajú len nepatrne. Nepoznám dôvod vzniku tohto snímku. Súťaž? Študenská práca? Akcia s priateľmi? Nepoznám podmienky. Ale mňa (čítaj filmového nevzdelanca) filmík absolútne nezaujal a ocenil by som pridanie tretej časti "brepty a nevydarené zábery", aby sa dodržalo aspoň zaradenie do žánru komédia. Viem si predstaviť, aké je ťažké ukočírovať bandu výrastkov. Chápem, že premietané obrázky sú len špička ľadovca filmovej logistiky. K autorovi ma neviaže žiadny fyzický či citový vzťah, ale dúfam že ho táto skôr negatívna jednohviezda inšpiruje a tie očakávateľné anonymné odpady neznechutia. ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Jsem možná trochu ovlivněný přátelstvím s režisérem, nicméně některé scény byly skvělé, hlavně fórek: "Ty máš teda fakt smůlu", u toho jsem se upřímně zasmál... Moc pěkná práce... ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si připadal jak strýček Dolfi blahé paměti na sovětském kole, ne, na cole, vole.... ale co si budeme povídat, všichni víte, jak to myslím. Naprosto skvělé okamžiky (satan vem rakev, že odkoukané, vše již bylo vymyšleno) střídaly dokonalé debility s vítězným poměrem pro konečné a kladné hovnocení. Nicméně, páč nejsem plzeňák a na tutom gauči si nesedám, nemohu vyzvihovati závěrečné baleťácké defilé, které mě ukrutně, ale nekřesťansky ukrutně sralo, ač mělo býti evidentně pověstným artovým majstrštykem. To, že jsem v něm nenašel pointu, opět, to mohu již přisuzovati jen a pouze svému chorému a léty opíjenému mozku, ale stejně to bylo zralé na čt2 někam kolem třetí ráno. Každopádně mě ale pan Mazadlo pobavil a jeho tvorba zaujala, což mu sice bude hovno platné, stejné hovno si za to i koupí, ale poslání do prdele od arbitera mé velikosti je daleko více frustrující. Takže tak... ()

Galerie (4)

Zajímavosti (6)

  • Film byl natáčen na fotoaparát Canon D60. (mazadlo)
  • FIlm byl napsán na základě hudby od skupiny Beirut. Tu Petr Smazal v práci poslouchal tak náruživě, že mu jeho okolí začalo velmi brzo říkat, že se cítí jako v pohřebním ústavě. A právě tak vznikl motiv filmu FuneBrak. (mazadlo)
  • Jiří Růže, kterého ztvárnil Jiří Bystřický, dostal své příjmení podle stejnojmenného studentského filmu Růže (2011), na kterém pracoval jako producent . (mazadlo)

Reklama

Reklama