Reklama

Reklama

Ropná společnost způsobí používáním ilegálních látek v oceánu velké otřesy a ty zničí past, ve které byl tisíce let držený superžralok. Monstrum začne okamžitě zabíjet a nikdo neví, jak by mohl být zastaven... Na ropné plošině dojde kvůli používání ilegálních chemických látek k nehodě. To vyvolá na mořském dně otřesy a následně jeho porušení. Což se stane příčinou toho, že je ze svého vězení osvobozen obří superžralok, který okamžitě zaútočí na ropnou plošinu a zlikviduje ji. Nehodu na ropné plošině vyšetřuje i mořská bioložka Kat, která si k vyšetřování najme Chuckovu loď. Kat na místě nehody odebere vzorky vody a podle nich odhalí, že ropná společnost používala k rozpuštění horniny na mořském dně ilegální látky. Ředitel ropné společnosti se pokusí Kat dostat na svou stranu. Wade nabídne dokonce Kat nějaké peníze, aby mlčela. Tou dobou už Kat době ví o obřím žralokovi, a tak si peníze s čistým svědomím vezme, protože tuší, že ropná plošina byla zničena žralokem, a ne ropnou společností. Obřího žraloka už vidělo více lidí, ale jen málo z nich zůstalo naživu. Žralok je skutečně obrovský, umí chodit po souši a umí skákat. Kat vypozorovala i to, že ho přitahují rádiové vlny. V bezpečí jsou na moři tedy lodě, které vypnou rádio. Kat a Chuckovi to zachránilo život.

Žralok zabíjí každým dnem více lidí, takže se armáda rozhodne zasáhnout. Kat a Chuck pozorují, jak vojáci proti žralokovi bojují, ale jejich kulky mu nezpůsobují žádná zranění. Vrchní velitelé se tedy sejdou s tajnou službou a na schůzku je přizvána i Kat, která se podělí o své poznatky. Podle ní jde o vyhynulý druh žraloka, který hibernoval, ale hledání ropy a rozpouštění horniny ho probralo ze spánku a osvobodilo z místa, kde byl držen tisíce let. Kat navrhuje, aby byly proti žralokovi použity velmi silné zbraně. Armáda prý něco speciálního má, ale zatím je to tajné. Kat později pozoruje, jak se armáda pokouší žraloka zastavit chodícím tankem, ale vojáci neuspějí. Kat s Chuckem vymysleli vlastní plán na vhození výbušniny přímo do žraloka a zničení té obludy zevnitř. Kat se podaří do žraloka výbušninu hodit, a žralok je skutečně zlikvidován. Kat a Chuck odcházejí spolu, nyní tvoří pár. (TV Prima)

(více)

Recenze (140)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Momentky z venezuelské telenovely, soutěž v bikinách, vizuál porna bez sexu a mezi tím vědecky znějící poznatky „rybí doktorky“, kterou všichni jakože pozorně poslouchají, ale přitom přemýšlí, jak by ji šáhli na tresku. Jo a pak tam řádí obojživelný žralok - dlouhý jak USS Merrimack, na pláži aktivnější než svého času Mitch Buchannon.. Ti, co s notnou dávkou sadomasochismu vydrží všechny ty ataky na příčetnost, dostanou jako odměnu velkolepé finále, v němž cupitající tank nakopne chodícího žraloka několikrát do rypáku a ten pak pojde na otravu stereem. Pokud se Pouštní liška Rommel díval tam seshora / zespodu (záleží, kterému týmu fandíte), určitě nyní dumá, kde soudruzi z tankových divizí wehrmachtu udělali chybu.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Někdo tu přede mnou psal, že Supershark je solidní konkurent pro Asylum. Od začátku jsem měla dojem, že jej pouze drze vykrádá a očekávala jsem, při zdejším žánrovém zařazení do "komedie," že půjde o totálně šílenou blbost. Po naprosto katastrofálním Útoku dvojhlavého žraloka, jsem raději čekala to nejhorší a tajně doufala v lepší zážitek. Superžralok mě velmi překvapil. Na rozdíl od, většinou dynamických a vysoce akčních Asylovských filmech, mě tento kousek potěšil vcelku klidným zpracováním, bez zběsilého střihu a dokonce i dialogy a jednotlivé scény mi přišly na daný žánr velmi kvalitní a poslouchatelné. Vůbec mě netahaly za uši. Sarah Lieving si střihla pracovnici "Úřadu pro podmořské vyšetřování" a opět svou postavu ztvárňuje obdobně jako v "Mega Shark vs. Crocosaurus." Vysoce inteligentní (zkouška s citronem mě odrovnala:), pohledná, ale zároveň lehce nepříjemná a nesympatická:) ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Animace žraloka příšerná. I malé dítě musí poznat, že se jedná o počítačový efekt. Celkově to je stupidní film, ale oceňuji snahu. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Celkem sranda tak Fred mne zase po nejaky dobe celkem pobavil v ramci jeho tvorby mi to prislo jako nadprumer i kdyz nepopiram ze ten Shark je udelanej dost hrozne ale ten jeho fight s tankem to bylo necicko celkem solidni ulet ()

-bad-mad-wolf- odpad!

všechny recenze uživatele

Na konci se vyskytne situace "kráčející tank vs. po pláži skákající žralok na férovku". Jediná cca tříminutovka, kterou jsem neviděl pomocí překlikávání. Že bych tím byl konsternován, to se zase říci nedá, přeci jen mám slušné zkušenosti s podobně smýšlející společností Asylum... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sombrero dolů, Fred Olen Ray a jeho squadra sjetých, ožralých a mentálně postižených spolupracovníků dostali výraz "píčovina" do nové, hlubší dimenze. Už při spatření upoutávek jsem neomylně zavětřila příležitost shlédnout něco kromobyčejně stupidního, ten zápach sraček a zvratků si nešlo s ničím splést. A nebyla jsem zklamána! Kdykoliv se superžralok objevil na scéně, chrochtala jsem v nezvladatelných záchvatech smíchu a vyloženě se těšila na legendární finále, kdy si to megalodon na kolečkách rozdá s obrněným vozem na nožičkách. Bohužel veškerá stopáž, kdy zmutovaná paryba nebyla v záběru, stála za pytlík psích hoven: všichni (ne)herci totálně bez výrazu a bez náznaku charismatu, dialogy strojené a blbé k uzoufání, zkrátka nuda, že by se z toho jeden pospal. A to já jsem si teda pospala, tudíž velkolepě dementní závěr prošvihla. Vrcholem filmu pro mě zůstává blonďatá Miss, mlátící obludu velikosti atomové ponorky Kursk po držce duhově zbarveným slunečníkem. Minerálka mi vystříkla nosem (což bylo s ohledem na aktuálně vyschlou nosní sliznici vyloženě žádoucí). Upřímně jsem se pobavila, pročež odpad udělit nemůžu. Škoda, že se ten nejapný humor nepodařilo vpašovat i do zdlouhavých minut, kdy žraločisko někde v moři nebo na pláži trávilo svačinky a divák byl vystaven pouze náporům mdlého žvatlání lidských postav. 20% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Nejrači bych umřela....UÁÁÁÁÁ!" Pokud chcete vidět žraloka, co sejme ropnou plošinu, pak směle do toho. A je naprosto jasné, že mu pak neodolá ani ponorka, ani rybářská loď, o vojenské stíhačce nemluvě a zmiňovat se o kráčejícím tanku je už snad zbytečné. Prostě takový Hulk převlečený za žraloka. A že umí chodit po souši, není všechno. „On lítá! To je špatný!" Ano, on lítá a při likvidaci lidí má nebývalý smysl pro humor. Ostatně je to komedie. Fantastická komedie. A být o něco lepší triky, zde jsou abnormálně mizerné, jdu s hodnocením výše, páč jsem se u toho bavil. „Co se děje?"„Nevim, něco se pokazilo." „Asi jsme udělali díru do Číny." ()

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Ťapy, ťap, ťape tank. Kopne žraloka poskakujícího po pláži do rypáku. Žralok je tam proto, že nemá rád rádio. Že jsem se zbláznil? Já ne. Já to dokoukal! ()

Posheidon odpad!

všechny recenze uživatele

Superžralok není jen tak obyčejný žralok, superžralok dokáže chodit po souši, dokáže odolat kulkám ze samopalu, nezalekne se ani chodícího tanku s nohama a to i když od tohoto tanku dostane kopačku levou zadní rovnou do frňáku. Jediné z čeho má trošku fobii, je plamenomet. Superžralok mimo jiné přímo žere radio a občas dokáže hryznout i do letící stíhačky…aneb mysleli jste si, že Vaše fantazie nezná mezí, tak to jste ještě neviděli tohle ;-) ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Škoda, těšil jsem se na ultra-zábavnou a zcela neškodnou blbůstku ve stylu Megapiraně nebo Písečných žraloků, no, nedočkal jsem se... Problémem Superžraloka je, že se bere až příliš vážně a to je u podobných filmů prakticky smrtící... Ale odpad dát nemůžu, už jenom kvůli závěrečnému souboji superžraloka s chodícím tankem, jo, to jsem se bavil královsky... ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Bohužel tohle mi přijde slabší i na Raye. A při tom mám jeho filmotéku nakoukanou až až. Přes to si myslím že tohle mohlo dopadnout daleko lépe. Čekal jsem absurdní blbost, jak to Ray umí. Ale kde je jeho rukopis? Kde je jeho béčkovost a vynalézavost? Kde je jeho styl? Naprosto mi tu chyběl. Tohle mi přijde jak rychle splácanej film na zakázku. Bez špetky inovace. Pravda bitka mezi tankem a žralokem byla bezchybná, ale dost mi tu prostě chybělo. Raye příště dělej to co umíš nejlépe. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Ono si to nezaslúži dve hviezdy, ale tie šialenosti, čo uvidíte, sú fakt obludné (stíhačka)... Keby sa trochu viac pohrali s mordami (killsy žralokom na súši sú fajn, ale potom sa stále opakujú) a nahotou (priestor rozhodne bol), mohol to byť fajn brak. Film skúsil byť tupo zábavný ako bola Ajova PIRAŇA, ale chýbalo tu viac talentu a viac zanietenia pre céčkové horory... Ako podmaz k party to je skvelé... ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Poté co nás začali společnosti The Asylum a Nu Image zaplavovat celou škálou céčkových hororů (ve kterých hrají hlavní prim různě zmutovaní či prazvláštně obdaření žraloci či jiná „monstra“), připojili se k nim postupně i další nadšenci a divák nestačí opravdu zírat, co je v dnešní době někdo schopný vypustit do světa. Synthetic Filmwerx se jim rozhodl zdatně konkurovat a povolal do svých řad „režiséra-experta“ ze všech nejpovolanějšího. Tím samozřejmě není nikdo jiný, než Fred Olen Ray, jenž točí jeden „odpadní klenot“ za druhým. Takže je asi všem jasné, že tohle taky nebude žádná velká sláva. Jelikož jsem viděl už celou škálu podobných „megasraček“ o přerostlých žralocích, kteří létají vzduchem, žerou ponorky či letadla, nebo se dokonce pohybují pod pískem či ve sněhu, nedělal jsem si žádné velké iluze. Neodradilo mě ani nízké hodnocení na internetu, protože podobně laděné filmy nejsou moc oblíbené, ale já patřím mezi ty, jenž je stejně pořád vyhledává a to především za účelem pobavení. Opravdu se vždycky hodně zasměju té rivalitě brakových tvůrců, kteří se neustále snaží předčít své předchůdce ve vymýšlení nejrůznějších „ptákovin“ a chodící žralok vs. chodící tank – to je prostě třešnička na dortu. K tomu samozřejmě patří i celá škála nelogických situací, laciných hlášek a banda „neherců“, kteří jsou rádi za každý dolar v kapse. Tady se ovšem objevila má oblíbenkyně Sarah Lieving a nevedla si vůbec zle. Vlastně byla snad i tím jediným na co se dalo dívat. Digitální žralok, úsměvné mord scény a efekty (to už raději ani nekomentuju, protože to vážně nemá cenu). ()

Morholt odpad!

všechny recenze uživatele

Chodící žralok vs. chodící tank, silikony s deštníkem vs. chodící žralok a tak podobně. Nejhorší, nebo nejlepší, jak si kdo vybere, na tom bylo to, že to všichni brali strašně vážně. Každopádně závěrečnej souboj je fakt top. :D ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Dost filmů tohoto režiséra je v tmavých barvách a hojně hodnoceno položkou -odpad- a to je pro mne lákadlo. Sehnal jsem si šest filmů a postupně se na ně podívám. První byl film Konec světa, následoval příběh Skleněná past, a teď Superžralok, potom Zničující střet, Hadí stisk a Trosečníci vesmíru. Jsem zvědav, který bude horší nebo lepší. CITÁT - Se divím, že se ještě neprovrtal do Číny........... Filmy o super žralocích jsou vždy odsouzeny ke zkáze. Na pana Spielberga prostě nikdo nemá. Ještě nedávno jsem překousl Písečné žraloky a to už byl takový vrchol, ale nečekal jsem, že to někdo překoná. A i když jsem na to hleděl jen jako na komedii, stejně jsem to nepobral. Vkládané scény o bikinách a plavkách jsou zbytečné, DJ v rádiu je nejhnusnější filmová podstava, co jsem za posledních několik týdnů viděl a tak nějak mi to celé připadalo nepovedené. Vlastně jsem se u toho i nudil. CITÁT - Navzdory pověrám, žraloci nelezou po souši.......... Když se pak žralok s chutí pouští do všeho, co mu vleze z křikem do tlamy, už jsem se jen smál. Jako zábava dobrý, ale jako celek to nestojí za moc. Dvě hvězdy za snahu a za Sarah Lieving. ()

evilmind 

všechny recenze uživatele

Moje hodnocení čistě číselně o parník převyšuje skutečné kvality filmy, škváru blbého i na to, co režisér Fred Olen Ray předvádí běžně. Šílené CGI, výbuchy snad horší než v Birdemic, toporní herci s neexistující sebeúctou, šílená výprava především ve scénách, kde má vystupovat armáda. Ten generál měl snad frčky z hipie odznáčků... Ale přesto, dění na obrazovce je občas až tak absurdní, že se musíte smát, a kdyby bylo méně vaty a víc podobných scén, mohl by to být sice pořád špatný, ale zábavný film. Zejména tank na nožičkách, který je vidět i v traileru, a který začne kopat (doslova!) do po pláži lezoucího žraloka v nejepičtějším souboji se žralokem v dějinách filmu. Ano, žralok je až tak SUPER, že pomocí ploutviček skáče po písku, blekově uhýbá vystřeleným raketám, strhne pod hladinu ropnou plošinu jako nic. Jen není odolný proti zbrani ze všech nejnebezpečnější, na kterou umírají filmoví žraloci už od nepaměti... ()

Reklama

Reklama