Reklama

Reklama

Ropná společnost způsobí používáním ilegálních látek v oceánu velké otřesy a ty zničí past, ve které byl tisíce let držený superžralok. Monstrum začne okamžitě zabíjet a nikdo neví, jak by mohl být zastaven... Na ropné plošině dojde kvůli používání ilegálních chemických látek k nehodě. To vyvolá na mořském dně otřesy a následně jeho porušení. Což se stane příčinou toho, že je ze svého vězení osvobozen obří superžralok, který okamžitě zaútočí na ropnou plošinu a zlikviduje ji. Nehodu na ropné plošině vyšetřuje i mořská bioložka Kat, která si k vyšetřování najme Chuckovu loď. Kat na místě nehody odebere vzorky vody a podle nich odhalí, že ropná společnost používala k rozpuštění horniny na mořském dně ilegální látky. Ředitel ropné společnosti se pokusí Kat dostat na svou stranu. Wade nabídne dokonce Kat nějaké peníze, aby mlčela. Tou dobou už Kat době ví o obřím žralokovi, a tak si peníze s čistým svědomím vezme, protože tuší, že ropná plošina byla zničena žralokem, a ne ropnou společností. Obřího žraloka už vidělo více lidí, ale jen málo z nich zůstalo naživu. Žralok je skutečně obrovský, umí chodit po souši a umí skákat. Kat vypozorovala i to, že ho přitahují rádiové vlny. V bezpečí jsou na moři tedy lodě, které vypnou rádio. Kat a Chuckovi to zachránilo život.

Žralok zabíjí každým dnem více lidí, takže se armáda rozhodne zasáhnout. Kat a Chuck pozorují, jak vojáci proti žralokovi bojují, ale jejich kulky mu nezpůsobují žádná zranění. Vrchní velitelé se tedy sejdou s tajnou službou a na schůzku je přizvána i Kat, která se podělí o své poznatky. Podle ní jde o vyhynulý druh žraloka, který hibernoval, ale hledání ropy a rozpouštění horniny ho probralo ze spánku a osvobodilo z místa, kde byl držen tisíce let. Kat navrhuje, aby byly proti žralokovi použity velmi silné zbraně. Armáda prý něco speciálního má, ale zatím je to tajné. Kat později pozoruje, jak se armáda pokouší žraloka zastavit chodícím tankem, ale vojáci neuspějí. Kat s Chuckem vymysleli vlastní plán na vhození výbušniny přímo do žraloka a zničení té obludy zevnitř. Kat se podaří do žraloka výbušninu hodit, a žralok je skutečně zlikvidován. Kat a Chuck odcházejí spolu, nyní tvoří pár. (TV Prima)

(více)

Recenze (140)

predator.1 

všechny recenze uživatele

Filmy těchto společností mají jedno společné, že umí vybírat holky. Každopádně si to odpad nezaslouží. A smutné je i to, že 90% místních kids dala odpad za tank s nožičkama :D To jste děti neviděly ještě asi novou Godzillu, tam podobné kráčející monstrum je a akorát na to měli nějaké ty milióny navíc a jak film dokázali zprasit ;) ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Momentky z venezuelské telenovely, soutěž v bikinách, vizuál porna bez sexu a mezi tím vědecky znějící poznatky „rybí doktorky“, kterou všichni jakože pozorně poslouchají, ale přitom přemýšlí, jak by ji šáhli na tresku. Jo a pak tam řádí obojživelný žralok - dlouhý jak USS Merrimack, na pláži aktivnější než svého času Mitch Buchannon.. Ti, co s notnou dávkou sadomasochismu vydrží všechny ty ataky na příčetnost, dostanou jako odměnu velkolepé finále, v němž cupitající tank nakopne chodícího žraloka několikrát do rypáku a ten pak pojde na otravu stereem. Pokud se Pouštní liška Rommel díval tam seshora / zespodu (záleží, kterému týmu fandíte), určitě nyní dumá, kde soudruzi z tankových divizí wehrmachtu udělali chybu.. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Sombrero dolů, Fred Olen Ray a jeho squadra sjetých, ožralých a mentálně postižených spolupracovníků dostali výraz "píčovina" do nové, hlubší dimenze. Už při spatření upoutávek jsem neomylně zavětřila příležitost shlédnout něco kromobyčejně stupidního, ten zápach sraček a zvratků si nešlo s ničím splést. A nebyla jsem zklamána! Kdykoliv se superžralok objevil na scéně, chrochtala jsem v nezvladatelných záchvatech smíchu a vyloženě se těšila na legendární finále, kdy si to megalodon na kolečkách rozdá s obrněným vozem na nožičkách. Bohužel veškerá stopáž, kdy zmutovaná paryba nebyla v záběru, stála za pytlík psích hoven: všichni (ne)herci totálně bez výrazu a bez náznaku charismatu, dialogy strojené a blbé k uzoufání, zkrátka nuda, že by se z toho jeden pospal. A to já jsem si teda pospala, tudíž velkolepě dementní závěr prošvihla. Vrcholem filmu pro mě zůstává blonďatá Miss, mlátící obludu velikosti atomové ponorky Kursk po držce duhově zbarveným slunečníkem. Minerálka mi vystříkla nosem (což bylo s ohledem na aktuálně vyschlou nosní sliznici vyloženě žádoucí). Upřímně jsem se pobavila, pročež odpad udělit nemůžu. Škoda, že se ten nejapný humor nepodařilo vpašovat i do zdlouhavých minut, kdy žraločisko někde v moři nebo na pláži trávilo svačinky a divák byl vystaven pouze náporům mdlého žvatlání lidských postav. 20% ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Škoda, těšil jsem se na ultra-zábavnou a zcela neškodnou blbůstku ve stylu Megapiraně nebo Písečných žraloků, no, nedočkal jsem se... Problémem Superžraloka je, že se bere až příliš vážně a to je u podobných filmů prakticky smrtící... Ale odpad dát nemůžu, už jenom kvůli závěrečnému souboji superžraloka s chodícím tankem, jo, to jsem se bavil královsky... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Jeden z najhorších ( a zároveň aj najslávnejších ) režisérov všetkých čias, odviedol opäť skvelú robotu. Jeho čím ďalej tým novšie snímky, sú stále väčšie k0k0Tiny. A to rejža šľapal v osemdesiatych rokoch druhú ligu. Toto je skôr ´´asylumácka´´ záležitosť, ako niečo béčkové. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Tv Barrandov ma zásobuje vždy takýmito filmovými skvostmi. Obrovský megalodon ktorý sa vie plaziť po súši a zožere všetko načo natrafí. Nestačí že vie stiahnuť loď či odkúsnuť stíhačke krídlo vo vzduchu ale tento tvor stiahol pod vodu celú ropnú plošinu. Je to taká absurdná hovadina až sa mi zdala troška zábavná (tank pohybujúci sa po štyroch nohách). Naozaj iba troška. Niektoré momenty boli také absurdné že ani sami herci nebrali film vážne. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Posledních pár dní mám v merku dva druhy filmů: eposy Davida Leana a tyhle zvířecí sračky. Když jsem viděl v titulcích jméno Shane Van Dyke, řekl jsem si - to je přece to hovado, co oblažilo svět Titanikem II. Po akceptování faktu, že Superžraloka navíc natočil notorický sračker Fred Olen Ray, jsem měl jasno, do čeho jdu. A abych pravdu řekl, výsledek tak úplně neodpovídal mým očekáváním. Veškeré šílenosti, co se v rámci žraločích a jiných monster-hororů dají natočit, už jsem viděl. Viděl jsem megalodony požírat letadla za letu a zakusovat se do Golden Gate Bridge, viděl jsem piraně vyskakovat na helikoptéry, viděl jsem krokosaury kráčející po dálnici. Z toho důvodu mě souboj chodícího tanku s chodícím žralokem už neměl čím šokovat. Navíc mi film po příběhové stránce nepřišel až tak hrozný - možná je to sympatickou Sarah Lieving, ale docela mě to zaujalo (i když třeba dějová linie se záchranáři přišla vniveč). Efekty jsou samozřejmě hrozné, ale už jsem viděl i horší. Uděluji čestnou hvězdičku. (885., 5. I. 2014) ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Zápletka: Jak můžu takovéhle televizní náplně do popelnic hodnotit bez toho, aniž bych nemluvil sprostě?! Monstrum: Jedna hvězdička za komickou nadsázku a přepálenost. Herci: Vedle žraloka se tam potloukali i nějací lidé, ale vypadali spíš jen jako náhodní kolemjdoucí, co se připletli za kameru a ve střižně byl štáb líný se takových scén zbavit. ()

xaver 

všechny recenze uživatele

Celkem vzato ten snímek je skutečně jenom na odpad. Zajímalo by mne, kdo to financoval a proč. Protože jsem se občas zasmál (většinou nad naivitou scénáře a režie) dávám z milosti jednu *. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Ona už úvodní scéna ( papírový tank proti digitálnímu žralokovi na pláži bitka ) už definuje tuhle bizarní šílenost. Jednu hvězdu dávám za moře, sluníčko a tu jednu holku v bikinách. ()

waits 

všechny recenze uživatele

Hřbetní ploutev děsivého superžraloka je evidentně vyrobená z polystyrenu a pod ní se vlní jakési viditelně počítačové přidělávky. Pro fajnšmekry tohoto typu filmu samozřejmě doporučuji, sám jsem ho vleže dal až do konce. Ale i v této kategorii céčkových filmů se rozhodně dají najít lepší kousky. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí plakátu, jména režiséra, traileru a úvodních pár minut jsem byl navnaděn, aby se na konci dostavilo nepříjemné zklamání z toho, jakým je Superžralok opatrným, nadšení postrádajícím a nezáživným filmem. Ano, je to naprostý trash, to každý čekal...ale takhle nudný? Kde je nějaký spád, sežrané oběti, hlášky, sebeironie, popkulturní narážky, žralokem páchané šílené kousky? Ray se drží rutinního schématu "horroru" o žravém zvířeti, vypuštěném z důvodu korporátní bezohlednosti, a krom poslední scény souboje na pláži a svých trademarkových fetišistických záběrů na spoře oděná ženská těla se v podstatě vůbec neodváže - a tím pádem zahodí jeden jediný způsob, jak tímto filmem alespoň určitou sortu diváků zaujmout. Ze Super Sharka se díky "ikonické" scéně okopávání žraloka kráčejícím tankem dost možná stane jakýsi malý kult, ale bude to jen kvůli této jedné konkrétní pasáži. Jinak jde o uzívané céčko bez šťávy (ta jedna hvězda je za zmíněnou soubojovou scénu, hezké holky a srandovní vojenskou konferenci o způsobu zastavení žraloka - tam ty náznaky pokleslé trapnovtipné zábavy občas probleskují). ()

StropS 

všechny recenze uživatele

Věděl jsem, na co koukám a myslel si, jak mě nemůže nic překvapit, ale ten tank:-D ... dle komentářů vidno, že nejsem jediný, koho tato dokonale zpracovaná scéna zaujala :-D hvězdičku za v podstatě nejabsurdnější a nečekaný konec ...a nebo ne, bude ta hvězda za tu luxusní reportérku :-D ()

Martensson35 

všechny recenze uživatele

"Co je to za zbraň", "To vám nemohu říci. Je to přísně tajné. Uvidíte ji zítra ráno na pláži" . První Céčko, které jsem poctivě zkoukl od začátku do konce. Souboj kráčejícího tanku se žralokem to důstojně zakončil. :-D Asi budu nucen dát jednu hvězdu. ()

dkas 

všechny recenze uživatele

Žralok, velký jako barák, který lítá vzduchem jako stíhačka, na souši pak běhá po svých ploutvičkách a ocásku, tank, co má místo pásů robotické nohy a se žralokem hraje fotbal... K tomu kupa hloupých lidí, velmi hnusné efekty a o brakovou zábavu je postaráno. ()

AweDuckling 

všechny recenze uživatele

Tak strašně stupidní, až je to vlastně úžasně zábavné. Jedna velikánská hvězdička za to, že jsem se u toho parádně zasmála. Závěrečná bitva je prostě "klenotem světové kinematografie". ()

Reklama

Reklama