Reklama

Reklama

Světem se řítí vlak, který veze poslední obyvatele planety. Všechno ostatní kolem je pokryto ledem a člověk by venku nepřežil. Poslední útočiště poskytuje lidstvu vlak, který sestrojil pan Wilford, který ho také řídí. Vlak je společensky strukturovaný, od lokomotivy směrem dozadu klesá společenská úroveň. V zadní části přežívají lidé špinaví na palandách, k jídlu jim ozbrojená stráž dodává proteinové kostky. Mezi nimi žije také Curtis, který chce celou dobu, co ve vlaku žije, uniknout ze zadní části a dostat se až dopředu. Nenávidí Wilforda za to, že je drží jako krysy oddělené od zbytku vlaku. Jednoho dne se rozhodne jednat, sestrojí plán a společně s ostatními rozpoutá revoluci. Lidé pobijí vojáky a uniknou ze zadní části vlaku. Dochází ke krveprolití, protože jsou nasazeni všichni vojáci, aby povstání potlačili. Ovšem Curtisovi se podaří zajmout Masonovou, která zprostředkovává komunikaci přední části vlaku se zadní. Ta ho dostane do střední části vlaku, kde jsou vzdělávány děti a kde je jim vštěpováno, že pan Wilford je nejlepší člověk na světě a že žít ve vlaku, je prostě skvělé. Tady také dojde k dalšímu boji, protože Wilford posílá ozbrojené složky, které ještě disponují náboji ve zbraních a strhne se opět krvavé peklo... (TV Prima)

(více)

Diskuze

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Moc se mi líbila pointa celého filmu. Zničíme vlak, zabijeme pár stovek lidí, jenom aby se mohl lední medvěd nažrat. Excelentní!

shuster

shuster (hodnocení, recenze)

No tak už viem, ako sa robí preklad českého dabingu - cez google translate...
"Motor", hej? Alebo "Hnací stroj" (Netflix)!  Je to lokomotíva (po slovensky Rušeň) vy stupídni kokoti!

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

L_O_U_S

Tak to nevim... Ale, ty obytný sekce a sekce kde byl dobytek a kur..  mi nějak unikli a museli by bejt opravdu obrovské. Včetně lékařské sekce ta tam nebyla vůbec. Porodnice a podobně. 

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Ledová archa... Slušnej úlet, vlakovej úlet... Plno nelogických věcí které střídá plno logických... A některých opravdu povedených momentů... Jsem opravdu na vážkach. Základní problém bych viděl, v samotných sekcích do kterého je Snowpiester rozdělen.
Nedáva my smysl ani jejich délka natož velikost... Zkrátka ten vlak prošli moc rychle.
Druhá věc která vám dojde zhruba v polovině, možna i dřív. Že tu trať musí někdo udržovat opravovat a podobně. Jelikož z vlaku nelze vylést, nelze ho zastavit... Jinak všichni zmrznou. Třetí věc a co fakt zaráží jsou soubojové části... Že jim vůbec umožnily postavit ten sloup... Souboje jsou sice ryzí a krvavé, ale je to chaos. Ale né z hlediska, nepřehlednosti... Ale z hlediska komparzu kde se prostě nesmyslně mění, počet lidí... To dost kazí dojem. -_-
Další taková drobnost, jsou dialogy.
Jsou sice srdceryvné a dojemné... Od kanibalismu až k naději.
Ale z hlediska prostředí ve kterém se celí děj odehrává. Působí spíš směšně a né moc uvěřitelně. Ale, tak aspoň doplní děj... No spíš ho vyplní jako Vata... Je tam prostě strašně moc blbostí. Jako například Revolta7 nebo typek co neustale kouká z okna ke kterému se nikdy nemohl dostat a plno... Plno dalších nesmyslů. Od Higieny, která a je až tryskní až po některé charaktery které fakt opravdu rádi uvidíte chcípat+ chov dobytka a kuru... Prasat?
Obytné časti a podobně.

A to vysloveně kazí dojem... Protože ten film jistě svůj potenciál má, ale vzhledem k tomu kolik stál a za kolik ve finále stojí... Je to velké zklamání... Které se ani nesnaží bít něčím víc.
A to ještě vzniknul celkem nedávno serial.
A ja se ptám proč? Na čí popud? Proč tenhle paskwil dostal druhou šanci?
Hmmm mam pocit že to asi budu muset chtít zjistit. Ale, moc velkou šanci tomu nedávám.

A přitom by stačilo tak málo, NAFOUKNOUT CELÍ VLAK A hodit to třeba na dvoje koleje. 👌🤦🏻‍♀️

Mnohem víc by mi dávalo smysl že by okna byli obrazovky... Což by nabuzovalo dojem toho že venku zuří nekonečný chlad. Zatím co celí svět by už dávno prošel klimatickou změnou. Bylo by to takové utopické pikanté finále... 43%

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Kdo v tomhle filmu opravuje tu trať? Čím topí? Co přidávají do kotle? Co žerou asi tuším... Ale, tohle mě docela zajímá, pač to vypadá že celí život jedou po kolejích. Nadruhou stranu docela otceňuji ten trest... Tu vynalézavost. Nemusíš ani vytírat podlahu, jen zameteš... Kdyby takhle vynalézaví byli i ve zbytku filmu. -_- Kromě toho udělat z Capa feťáka? Hmmm...

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

tak tenhle film, je pojat ve smyslu, vlak od vlaku je to těžší a těžší, takže nepřátelé levelovi, navíc ti pak chránili důležité osoby. 

tron

tron (hodnocení, recenze)

Spoiler. Prečo vojaci na začiatku nemali náboje a potom už mali? Myslím tých, ktorí prichádzali do tesného kontaktu s tými "zozadu". Preto, lebo to bolo vopred naplánované a plánovačom vzbury sa nehodilo, aby vojaci boli ozbrojení?

lukasK1995

lukasK1995 (hodnocení, recenze)

som na seba nasrany ale tento film ma vobec nechytil :( chris evans perfektny v takychto filmoch by mal hrat a nie zapredavat sa komixovym kokotinam

Baronne

Baronne (hodnocení, recenze)

Chtěl bych se zeptat, co říkal na konci ten korejec když dával tu bombu do dveří? A ještě když projížděli kolem těch zmrzlejch lidí? Kdykoliv promluvil, tak jsem tam k tomu neměl titulky, takže výborný... :D

meda_beda

meda_beda (hodnocení, recenze)

Teda pominu li ze je ten film zbytecne dlouhy a plny nelogicnosti a etf momentu (treba typci v kuklach bez vystrizvystrizenych oci co si namaci sekerku v rybe) tak me nejvic nakrknul ten zaver. Plno prazdnych kecu ak kdyz dostane na vybet jestli lidstvo udrzo pri zivote a nebo odpali tak se kvuli malymu cernouskoj rozhodne nas vyhladit. Ale asi je to pro dnesni pseoudohumanistickou dobu typicke. ;/

vegetol.mp

vegetol.mp (hodnocení, recenze)

bloke

Já to takhle neřeším. Třeba v trilogii Matrix je strašně vidět, jak jsou interiéry tý lodi vzbouřenců kulisa, která je kombinovaná zvenčí na záběry dělanýma počítačem. Což je mimochodem problém všech filmů z vesmíru. Reálný interiéry vs počítačový exteriéry. Snowpiercer je na tom podobně. Prostě to je to interiérovej film, kde jsou místo záběrů z vesmíru, záběry na zmrzlou krajinu a vlak. Nevidím v tom zásadnější problém. Koneckonců kterejkoliv díl Vetřelce je defakto o skupině herců, co hraje v kulisách.

bloke

bloke (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

Načo to chceš tak detailne vedieť, si vypočúvací inšpektor, ktorý sa nevie zbaviť svojej práce v žiadnej oblasti (doma, na nete..)? Je to čiastočne subjektívne a chcel som si to potvrdiť ešte pred vysielaním práve od niekoho kto film už videl, či ho mám pozerať. No napokon sa mi ten vizuál, ani časť deja pri prepnutí nepáčil, tak som si film nenahral = nepozeral. Všeobecne nemám rád filmy, ktoré by sa mohli zaobísť bez filmového média a celý čas dýchajú nedokonalo prenesenými divadelnými doskami - scénou, čo nemusel byť tento prípad. Tak ako ten film pripadal tebe z tohto hladiska?

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

marlboro

marlboro (hodnocení, recenze)

J.O´Neill

Asiat to vysvětloval opřený o dveře lokomotivy, ale blábolil to jak mu huba narostla, a proto tam byly titulky. Tak se příště věnuj vysílání než psaní přiblblých poznámek..

marlboro

marlboro (hodnocení, recenze)

Někteří komentující mají fakt v těch hlavách nasráno, hlavně hodnotící odpadem. ..odůvodňovat odpad tím, že nedává smysl nechat lidi ze zadu , třeba je zastřelit, když jsou kulky nebo nechat umrzout. PROČ to asi Ed Hariss na konci všechno vysvětloval vy bando tupounů?!

bloke

bloke (hodnocení, recenze)

Zo všetkých fotiek to vyzerá ako inscenácia, či kulisovo-interiérovo-triková adaptácia divadelnej predlohy...

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

J.O´Neill

J.O´Neill (hodnocení, recenze)

SPOILER: Ja tomu nechápem, prečo ich ten azijat všetkých od***al ? Ani ta jeho dcera a ten černoch to nemožu prežiť bez jedla a vody..

na příspěvěk reagoval marlboro

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Remake Snowpiercera hlásí problémy

Remake Snowpiercera hlásí problémy

03.07.2018

Dystopické sci-fi Snowpiercer (aka Ledová archa) korejského režiséra Joon-ho Bonga (Okja) zaujal Hollywood natolik, že se stanice TNT před časem rozhodla natočit seriálový remake. Najala scenáristu… (více)

Korejský mistr se vrací domů

Korejský mistr se vrací domů

21.09.2014

Chan – wook Park je bez debaty nejvýraznější jihokorejský režisér, který celosvětově proslul svou „trilogií pomsty" a dokázal vzbudit zájem o místní kinematografii i od filmových fanoušků, kteří do… (více)

Reklama

Reklama