Reklama

Reklama

Světem se řítí vlak, který veze poslední obyvatele planety. Všechno ostatní kolem je pokryto ledem a člověk by venku nepřežil. Poslední útočiště poskytuje lidstvu vlak, který sestrojil pan Wilford, který ho také řídí. Vlak je společensky strukturovaný, od lokomotivy směrem dozadu klesá společenská úroveň. V zadní části přežívají lidé špinaví na palandách, k jídlu jim ozbrojená stráž dodává proteinové kostky. Mezi nimi žije také Curtis, který chce celou dobu, co ve vlaku žije, uniknout ze zadní části a dostat se až dopředu. Nenávidí Wilforda za to, že je drží jako krysy oddělené od zbytku vlaku. Jednoho dne se rozhodne jednat, sestrojí plán a společně s ostatními rozpoutá revoluci. Lidé pobijí vojáky a uniknou ze zadní části vlaku. Dochází ke krveprolití, protože jsou nasazeni všichni vojáci, aby povstání potlačili. Ovšem Curtisovi se podaří zajmout Masonovou, která zprostředkovává komunikaci přední části vlaku se zadní. Ta ho dostane do střední části vlaku, kde jsou vzdělávány děti a kde je jim vštěpováno, že pan Wilford je nejlepší člověk na světě a že žít ve vlaku, je prostě skvělé. Tady také dojde k dalšímu boji, protože Wilford posílá ozbrojené složky, které ještě disponují náboji ve zbraních a strhne se opět krvavé peklo... (TV Prima)

(více)

Recenze (876)

samkko 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvěle akční scifi které mě bavilo od začátku až do konce. Chris Evans opět potvrdil to, že hrát prostě umí. Do toho přidejde skvělou korejskou režiji, ostatní vedlejši role, které byly taktéž úžasné, pečlivě promyšlený příběh a máte film roku. Naprosto skvělé byly také vagóny ve vlaku. Každý jiný a v každém krásně namíchané barvy a v každém dobrá bojová akce která vás dozajista nadchne. 9/10 ()

Ceberus 

všechny recenze uživatele

Nevím, no, asi jsem z originální zápletky očekával něco víc. Velikosti některých vagónů se mi zdály přehnané, čímž utrpělo mé "suspension of disbelief". Tilda Swinton svou záporačku maniakálně přehrává (připomínala mi Elizabeth Banks v Hunger Games), Chris Evans si u mě připisuje zásadní plusové body za emocionální výkon, není to jen hezká tvářička. Baví mě zdejší komentář uživatele tron, který v roce 2017 napsal, že by si to dovedl představit jako seriál, načež ten vznikl o tři roky později. 🙂 Zmíněný seriál jsem ještě neviděl. ()

Zl0 

všechny recenze uživatele

Iné, neotrepané, zvláštne a rozmanité. Film ktorý postupne prekvapoval. Vždy keď som sa chystal nadávať že niečo je blbosť, prišli s vysvetlením. Aj keď často na hranici uveriteľnosti, ale predsa. Kľudne by to mohlo byť dejisko ďalšieho Bioshocku. ()

SkupaCorba 

všechny recenze uživatele

Kronol? Snowpiercer je dobrý v tom že nápad je veľmi originálni. Post-apokalyptický výletík vlakom okolo zeme kde sú ludia rozdelený do kabín podla toho aký si lístok kúpili. Zaujímavý príbeh mladého revolucionára nám ukazuje že aj po konci sveta ľudia budú špiny. Film to bol skvelý, bavilo ma to až do stretnutia s eternal enginom. 80%.. ()

Weyden 

všechny recenze uživatele

Joon-ho Bong se mi po Pečeti vraha a především po Mutantovi zdál jako velmi nadhodnocený tvůrce, ale musím říct, že nyní u mě již s druhým filmem v řadě velmi boduje. Prvních 90 minut jsem dokonce uvažoval i o nejvyšším hodnocení, Snowpiercer během nich nabídl řadu vážně skvělých scenáristických a režijních nápadů, ale poslední půlhodina se strojvůdcem alias matrixovským Architektem, během které vyjde najevo několik skutečností, které měly být překvapivé, ale já je tak nějak díky znalosti soudobých konspiračních teorií očekával, mě příliš nenadchla. Co se týče kritizovaných efektů exteriéru vlaku apod., tak tam jsem nějaké nedostatky ani nestihl zaregistrovat. Z herců bezkonkurenčně nejlepší naprosto slizká Tilda Swinton. ()

iKosser 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem si několikrát řekl WTF??!, což nebývá dobrým znamením u žádného filmu. Jako dobrý, beru že je venku zima a tak, ale to snad neznamená, že ty co přežili nacpu do vlaku a začnu s ním jezdit všude okolo, ne? Dále mi přišly úchylný ty bitky, nejvíc asi vagón plnej divných katů kteří neznají lepší zábavu, než si namočit kus sekery do kapra :DD. Taky teda ozbrojení stošedesátikiloví kluci proti podvyživeným hastrošům, převyšující ty chudáky počtem tak pět na jednoho si dávají klasicky přednost v tom, kdo půjde první a trpělivě čekají, až jejich kumpán v kápi padne za oběť...taky takový podivný, že? Prostě žluťasi jsou docela jiní v tomhle a to co oni pokládají za super zábavnou řezačku se mě zdá jako snímek člověka, který vylezl z léčebny s nevyřešenou diagnózou. A to, že tam nacpou pár americko-evropských herců to nemůže vytrhnout, i když musím přiznat, že to pomáhá. Má to i své světlejší chvilky samozřejmně, chvílemi mě to i bavilo, ale pak mě rejža vždy zkušeně vyvedl z optimismu a buchnul tam nějakou totální píčovinu...Celkem dám za tři, ale to jen kvůli tomu castingu a té lady v těch žlutých sauničkách.. :D ()

john.h 

všechny recenze uživatele

Hodně kvalitní a překvapivá zábava, která dost smrděla Koreou, což není mínus. Scénka se sekyrkou jakoby vypadla z oka scénce s kladívkem z Oldboye. Dokázal bych si tento film představit jako kvalitní počítačovou hru ve stylu Bioshocku. ()

GudMen 

všechny recenze uživatele

Ozývají se hlasy, že potenciál téhle koprodukční taškařice shořel jak čarodějnice na sklonku dubna. Přání otcem myšlenky, slušelo by se dodat. Joon-ho Bong je totiž ve formě a na prahu se nezdržuje klepáním. Nejspíš proto se tolik děsím dne, kdy z tohoto kluka a jeho neotřelého smyslu pro humor vyrostu. ()

Lorge 

všechny recenze uživatele

Film mi přišel místy nevyvážený. Chvílemi se tváří strašně tajemně a mystery a do toho jsou akční scény jak z Captaina Americy. I přesto jde o zajímavý počin v rámci postapokalyptických filmů. ()

Zeno 

všechny recenze uživatele

Přestože princip "vlaku jezdícího neustále kolem světa" je krajně nesmyslný a velí vypnout mozek, zbytek filmu je překvapivě kvalitní. Konec se ale příliš nepovedl a přes kvalitní zpracování a herecké výkony, postrádám uvěřitelnost příběhu. Celková atmosféra ale převáží moje hodnocení mezi 3 a 4 na konečné 4. ()

lisa.ginmi 

všechny recenze uživatele

Originální sci-fi, která balí poněkud ohrané téma společenské revoluce do ohromně zajímavého a potrhlého kabátu. Asijský vliv filmu mimořádně svědčí, a to jak specificky asijskou gradací, těžko dešifrovatelnou a proto nepředvídatelnou pro Evropana, tak naturalismem, který dodává fantasy kulisám na mrazivé uvěřitelnosti. Hlavní zápletka byla sice předvídatelná, ale přesto jsem celou dobu zírala bez dechu. Nejspíš i proto, že si film absolutně nebere servítky. Těhotná učitelka v krajkovém límečku a se samopalem, bojové scény v absolutním tichu, svérázný přístup k drogám i kanibalismu, naprosto bizarní humor a celá hora další kontroverze dodávají filmu šťávu, jakou už jsem dlouho neviděla. Konečně příběh, který přesně nezapadá do asi tří různých scénáristických mustrů, které zřejmě jako jediné umí používat evropští a především američtí komerční režiséři. Závěr by u žádného tradičního popkorňáku asi neprošel, ale když se nad tím tak zamyslíte, ono to ani nemohlo skončit jinak. Tleskám. ()

hero_bk 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších postapo scifi, co jsem viděl! Absurdita se snoubí s vážnými scénami téměř perfektně a zejména průchod vlakem vážně stojí za to, stejně tak scéna s novoročními vajíčky a tak dále... Navíc minimálně úvod by se měl pouštět všem, kteří se snaží vymyslet řešení na globální oteplování, protože přesně nějak tahle by to dopadlo. KVIFF 2014 ()

vZeč 

všechny recenze uživatele

Parádní podivnost a největší depka poslední doby. Po včerejší Mlze další "papírové béčko" jako sociální kritika/drama/thriller/všechno je v prdeli. Herecky natlakované, režijně a scénáristicky vychcané. Postavám se to věnuje tak zvláštním způsobem, že jsem to hooooodně dlouho neviděl. Bong na ně tlačí a pak na něj kašle zároveň. Jeden z nejpůsobivějších postapo filmů vůbec. Samotný fakt, že divák během filmu přestane řešit uhozenou premisu, ale naopak jí ocení jako brutální metaforu, mluví za vše. ()

celticek 

všechny recenze uživatele

Parádní námět, který nepřetavili v dobrý film. Inspirace 1984 + Miévillova Železná rada. Už teď si z filmu nic nepamatuju. Absolutorium zaslouží Tilda Swindon, to je prostě paní herečka! ()

mimozakon 

všechny recenze uživatele

Pri tomto filme som očakával nejaký horor, alebo niečo podobné. Dostal som výborný post-apokalyptický sci-fi thriller, ktorý ma bavil od začiatku až do konca. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Vláček jede krajinou. A uvnitř se dějí zajímavé věci. Každý vagón přináší něco nového. Výborná paní ministryně. Pozor na tunely. ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

Celou dobu jsem si rikala....ty vaďo, na co to kurňa koukas.....ten vudce, co neni vudce a nikdy jim nebude me asi stval nejvic. Chteji se tedy dostat na konec vlaku...a co tam? A pockat-co, ze to delali na konci vlaku? Jo aha-kopali se do zadku. Tak to jo. Je blby, kdyz jednou za cas nekdo prijde a vezme ti dite nebo zastreli par kamaradu-to beru. Vzpouru taky beru-taky bych se nedala. Ale vudce, ktery se vedeni stiti vic nez zabijeni, moje sympatie neziskal. A podle me se ani behem cestynevyvinul. A ten konec je popravde logicky-jinak ten system asi zastavit nesel. Nebo sel-ale to by se stylem nehodilo do zanru filmu. Tudiz jedna hvezdicka za peckovni detaily po ceste (vcetne skolacku, fetaku, Tildy Swinton a Cesky v saune :-D pustila jsem si ji asi desetkrat :-D :-D :-D ). ()

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Remake Snowpiercera hlásí problémy

Remake Snowpiercera hlásí problémy

03.07.2018

Dystopické sci-fi Snowpiercer (aka Ledová archa) korejského režiséra Joon-ho Bonga (Okja) zaujal Hollywood natolik, že se stanice TNT před časem rozhodla natočit seriálový remake. Najala scenáristu… (více)

Korejský mistr se vrací domů

Korejský mistr se vrací domů

21.09.2014

Chan – wook Park je bez debaty nejvýraznější jihokorejský režisér, který celosvětově proslul svou „trilogií pomsty" a dokázal vzbudit zájem o místní kinematografii i od filmových fanoušků, kteří do… (více)

Reklama

Reklama